Audi charging: neomejena električna mobilnost v 27 evropskih državah

Za uspeh električne mobilnosti morajo biti izpolnjeni trije pogoji: velik doseg vozil, možnost hitrega polnjenja in enostaven dostop do široke mreže polnilnih postaj. Z novo storitvijo Audi charging lahko vozniki vozil znamke Audi od začetka tega leta priročno in zanesljivo polnijo svoja električna vozila skoraj povsod po Evropi.

29.03.2023 Avtor: AUDI AG  Fotografije: Audi Media Center

Storitev Audi charging od 1. januarja 2023 voznikom nudi dostop do približno 400.000 polnilnih mest v 27 evropskih državah, med njimi je tudi Slovenija. V mreži polnilnih postaj, ki se bo skozi leto še razširila, je približno 1.900 polnilnic z visoko močjo (HPC) ponudnika IONITY, ki so razporejene predvsem ob glavnih prometnicah in omogočajo hitro polnjenje z močjo do 350 kilovatov.

Pri novi storitev polnjenja Audi sodeluje z družbo Volkswagen Group Charging GmbH in njeno blagovno znamko Elli, z njo pa nadomešča storitev Audi e-tron Charging Service, ki je bila uvedena pred štirimi leti; ob predstavitvi prvega povsem električnega modela znamke Audi.

 

Nova storitev Audi charging

Nova storitev Audi charging ponuja neomejeno električno mobilnost v 27 evropskih državah.

 

Za kupce novega vozila je naročnina na tarifo 'pro' prvo leto brezplačna


Novi in obstoječi vozniki električnih avtomobilov znamke Audi imajo možnost izbiranja med tremi različnimi tarifami. Tarifa 'pro' je namenjena predvsem voznikom električnih vozil, ki morajo pogosto polniti na poti. Tarifa ponuja zelo ugodno ceno polnjenja na polnilnih postajah IONITY, strošek mesečne naročnine pa se povrne že pri porabi 35 kilovatnih ur na mesec, kar ustreza enemu povprečnemu polnjenju na polnilnici IONITY. Vsi kupci novega povsem električnega vozila Audi prvo leto oproščeni plačila osnovne mesečne naročnine na tarifo 'pro'.

Tarifa 'plus' je primerna za voznike, ki morajo le občasno polniti na poti, ponuja pa ugodne cene polnjenja z izmeničnim in enosmernim tokom. Voznikom se obrestuje že, če na polnilni postaji z enosmernim tokom mesečno napolnijo baterijo za najmanj 48 kilovatnih ur.

Tarifa 'basic' omogoča polnjenje na poti brez osnovne mesečne naročnine. Cene elektrike so sicer višje, vendar tarifa voznikom zagotavlja popoln dostop do evropske mreže polnilnih postaj in, tako kot drugi dve tarifi, tudi vse funkcije za udobje, povezane s polnjenjem vozila Audi. Tarifa 'basic' je zato primerna za voznike, ki svoja električna vozila polnijo doma, a občasno potrebujejo enostavno rešitev za polnjenje na poti brez fiksnih mesečnih obveznosti.

Podrobnejši pregled posameznih tarif si lahko ogledate na spletni strani audi.si.

 

Video title

“quote”

“quote”

Polnilno središče Audi v Nürnbergu.
Polnilno središče Audi v Nürnbergu.

 

Enostavno načrtovanje in plačevanje polnjenja


Vozniki električnih vozil lahko polnilna mesta, povezana v storitev Audi charging, vključijo v načrtovanje poti, bodisi z vmesnikom MMI ali z aplikacijo, s katero je mogoče vozilu posredovati vnaprej načrtovano pot. Poleg tega lahko enostavno odklenejo polnilno postajo in zaženejo postopek polnjenja s kartico RFID (radiofrekvenčna identifikacija) ali aplikacijo myAudi.

Še bolj priročna je funkcija 'priključi in polni' (PnC, Plug & Charge), ki se že uporablja na polnilnih postajah IONITY in Aral Pulse, v prihodnosti pa bo na voljo pri vse več ponudnikih. Sistem omogoča preprosto polnjenje električnih vozil brez kartice RFID ali aplikacije. Po prvi aktivaciji funkcije PnC mora uporabnik zgolj priključiti vozilo na polnilni kabel, nato se prek šifrirane komunikacije med vozilom in polnilno postajo izvrši identifikacija in se samodejno začne polnjenje. Tudi plačilo se izvede samodejno, s kreditno kartico ali drugim plačilnim sredstvom, ki ga je uporabnik shranil v aplikaciji myAudi.

Izboljšana je tudi aplikacija myAudi, ki uporabnikom zdaj prinaša še dodatne prednosti. Poleg upravljanja celotne pogodbe lahko z le nekaj kliki zamenjate izbrano tarifo. Aplikacija nudi tudi pregled nad cenami polnjenja na izbrani polnilni postaji in jasno povzema vse postopke polnjenja. Storitev Audi charging je na voljo le strankam znamke Audi, ki vozijo baterijsko električno vozilo (BEV) ali priključni hibrid (PHEV).

Polnjenje v mreži MOON Charge

small text

heading

text

button

small text

heading

text

button

“Quote”

 

 

Video title

 

 

“Quote”

Video title

Audi charging hub
Audi charging hub

Audi charging hub: polnjenje v visokem slogu

Polnilna središča Audi bi lahko bila rešitev za pomanjkanje prostih polnilnih mest v urbanih okoljih. Audijevi vozniki bodo hitre polnilnice lahko rezervirali vnaprej, čas polnjenja pa preživeli v udobnem luksuznem salonu.

Preberite več
2020-01-AudiLab_newsletter_01
2020-01-AudiLab_newsletter_01

Novičnik

AudiLab Slovenija

Enkrat mesečno iz naše online revije AudiLab Slovenija pripravljamo izbor zanimivih člankov o inovacijah, e-mobilnosti, trajnostnem razvoju, doživetjih, življenjskem slogu, Audi športu in posebnih ponudbah iz našega prodajnega programa. Naročite ga v svoj e-nabiralnik.

Naročam novičnik