"Električna vožnja me pomirja"

Anna Veith je morala kot olimpijska smučarka pogosto hiteti z enega prizorišča na drugega. Nekdanja smučarska prvakinja, danes podjetnica, nam je zaupala, zakaj ima električna vožnja nanjo pomirjujoč vpliv in kakšne prednosti vidi v električni mobilnosti.

24.01.2023 Avtor: Nadia Riaz-Ahmed  Fotografije: LOOP New Media

V majhni avstrijski alpski vasici stoji hotel Arx družine Veith. Obiskujejo ga ljubitelji narave, med njimi pa so pogosto tudi gostje, ki se tja pripeljejo z električnim vozilom. Dve hotelski polnilnici zaenkrat zadostujeta, pove Anna Veith, če bi se povpraševanje v prihodnosti povečalo, pa bodo naredili prostor še za dodatna polnilna mesta. "V zadnjih letih v naš hotel prihaja vse več ljudi z električnimi avtomobili," pove nekdanja smučarka. "Pogosto se pogovarjamo o električni mobilnosti. Sčasoma se je tako razvila svojevrstna skupnost. Zanimivo je videti, kako drugi ljudje doživljajo svoje električne avtomobile, zlasti tisti, ki prepotujejo dolge razdalje."

 

Olimpijska in svetovna prvakinja že več kot dve leti vozi Audi e-tron GT quattro. Od takrat se je njeno življenje spremenilo na pozitiven način. "Kot športnica sem se naučila, kako čim hitreje priti od točke A do točke B, da bi mi potem ostalo več časa," pove. Danes potuje povsem drugače, z manj stresa. "Električna vožnja me umirja, prisili me, da načrtujem več postankov." Baterija vozila Audi e-tron GT quattro se do 80 odstotkov napolni v manj kot 20 minutah, odvisno od polnilne postaje. "Postanke za polnjenje povezujem z večjo kakovostjo življenja, saj sem na ta način veliko bolj sproščena, tako na cesti kot v življenju."

 

 

Anna Veith sedi za volanom vozila Audi e-tron GT quattro in gleda v fotoaparat.
Nekdanja avstrijska smučarka Anna Veith je olimpijska prvakinja in trikratna svetovna prvakinja. Že dve leti vozi povsem električno vozilo Audi e-tron GT quattro.

 

 

Video title

“quote”

“quote”

"
Tako sem navdušena, da ga ne bi več zamenjala.
"

Anna Veith

small text

heading

text

button

 

Anna Veith je ena najuspešnejših avstrijskih smučark. Olimpijska prvakinja in trikratna svetovna prvakinja je leta 2020 končala svojo športno kariero, a tudi kot podjetnica veliko časa preživi na cesti – s svojim povsem električnim vozilom Audi e-tron GT quattro.

 

 

Tri vprašanja o električni mobilnosti za Anno Veith

1. Katera lastnost vozila Audi e-tron GT quattro vam je najbolj všeč?

Zelo mi je všeč panoramska streha. Od zunaj tega sploh ne opazite, a je v celoti steklena. Zadnji sedeži so ponavadi manj priljubljeni kot sovoznikov sedež, tudi zato, ker se zadaj slabše vidi, toda Audi e-tron GT quattro z veliko panoramsko streho vedno pričara posebno doživetje tudi na zadnjih sedežih.

 

2. Kaj vas je pri električnem avtomobilu najbolj presenetilo?

Dobila sem priložnost, da s svojim Audi e-tron GT quattro sodelujem na "Doživetju vožnje Audi na ledu". Takrat sem avtomobil prignala do skrajnih meja in spoznala, da ima kljub oznaki "E" veliko skupnega s smučmi: hitre zavoje, občutenje centrifugalnih sil in igranje z oprijemom. To se mi je zdelo odlično.

 

3. Se imate za pionirko nove dobe?

Zaradi svoje priljubljenosti nosim določeno odgovornost, sem vzornica, kar vidim kot privilegij. Vedno več odločitev sprejemam v smeri trajnostnega razvoja, zato sem se odločila za električni avtomobil, pa tudi zato, ker sem želela biti pionirka. Tako sem navdušena, da ga ne bi več zamenjala.

 

small text

heading

text

button
Pogled od zadaj na vozilo Audi e-tron GT quattro Anne Veith.
Anna Veith je kot športnica veliko potovala z avtomobilom – tudi na dolge razdalje, pogosto brez postankov. Odkar je začela voziti električni avtomobil, ceni postanke za polnjenje, ki ji pomagajo umiriti misli.
Anna Veith priključi polnilni kabel v svoj Audi e-tron GT quattro.
Navdušenje nad električno mobilnostjo na poseben način povezuje, pravi Anna Veith. Njeni hotelski gostje se v zimsko športno letovišče Schladming vse pogosteje pripeljejo z električnim vozilom.

“Quote”

 

 

Video title
"
Zaradi električne mobilnosti sem bolj sproščena na cesti in v življenju.
"

Anna Veith

 

 

“Quote”

Video title

Audi e-tron GT quattro črne barve na hotelski polnilni postaji.

Hotel Arx trenutno svojim gostom ponuja dve polnilni postaji. Družina Veith v prihodnosti načrtuje še več možnosti parkiranja in polnjenja električnih vozil.

Električni športnik na snegu in ledu
Električni športnik na snegu in ledu

Električni športnik na snegu in ledu

Kako varno voziti po snegu in ledu z električnim avtomobilom? Nekdanja smučarka Anna Veith je na ledenem poligonu preizkusila, kako dober oprijem ima Audi RS e-tron GT.

Preberite več
2020-01-AudiLab_newsletter_01
2020-01-AudiLab_newsletter_01

Novičnik

AudiLab Slovenija

Enkrat mesečno iz naše online revije AudiLab Slovenija pripravljamo izbor zanimivih člankov o inovacijah, e-mobilnosti, trajnostnem razvoju, doživetjih, življenjskem slogu, Audi športu in posebnih ponudbah iz našega prodajnega programa. Naročite ga v svoj e-nabiralnik.

Naročam novičnik