Funkcije na zahtevo: nova oblika prilagodljivosti

Audi svojim kupcem ponuja možnost zakupa funkcij na zahtevo tudi po nakupu vozila, s tem pa odpira povsem nove možnosti za prilagajanje vozila spreminjajočim se potrebam. Funkcije na zahtevo kupcem omogočajo preprost zakup izbrane opreme v sistemu myAudi in predstavljajo naslednji korak k brezhibni digitalni izkušnji znamke Audi.

28.02.2023 Avtor: AUDI AG  Fotografije: Arhiv Audi

Znamka Audi za potrebe svojih kupcev že danes povezuje fizični in digitalni svet, od prvega stika do svetovanja, nakupa in podpore. S funkcijami na zahtevo zdaj ponuja novo raven prilagodljivosti pri nakupu avtomobila. Prej so morali kupci dodatno opremo konfigurirati ob naročilu vozila, zdaj pa lahko tudi po nakupu po potrebi zakupijo funkcije s področja tehnologij luči, asistenčnih sistemov in sistema Infotainment, pri čemer so jim na voljo različna obdobja veljavnosti in možnosti zakupa.

Funkcije na zahtevo so v Sloveniji trenutno na voljo za povsem električne modele e-tron in aktualne modele A4, A5, A6, A7, Q5, Q7 in Q8, v prihodnje pa jih lahko pričakujemo tudi pri drugih modelih.¹ Strojna oprema za funkcije, ki jih je mogoče aktivirati naknadno, je tovarniško vgrajena v vsa omenjena vozila in je na voljo v celotnem življenjskem ciklu vozila, vendar kupci plačajo le za tiste funkcije, ki so jih naročili ob nakupu vozila ali pozneje.

Katere funkcije je mogoče zakupiti, je odvisno od modela vozila in trga. Pri vozilih Audi e-tron lahko na primer kupci žaromete LED nadgradijo z matričnimi žarometi LED, v paket sistema Infotainment dodajo vmesnik za pametni telefon (Audi smartphone interface), k asistenčnim sistemom pa dodajo še parkirno asistenco. 

Na spletni strani audi.si preverite, katera oprema na zahtevo je na voljo za vaš model.

 

myAudi

 

Priročno in prilagodljivo

Kupci imate možnost, da določeno funkcijo najprej spoznate v enomesečnem preizkusnem obdobju po promocijski ceni.² Tudi v tem času lahko zakup podaljšate glede na svoje potrebe. Če zakupa ne podaljšate, se ta ob koncu izbranega obdobja samodejno izteče in ga ni treba izrecno preklicati. Zakupljene funkcije so vedno vezane na posamezen avtomobil, če ga prodate, ostanejo aktivne do izteka in jih lahko uporablja naslednji lastnik, poleg tega pa lahko novi lastnik zakupi še dodatne funkcije, ki ustrezajo njegovim osebnim potrebam. S tem vozilo postane bolj privlačno na trgu rabljenih vozil.

Zakup in plačilo zakupljene opreme lahko preprosto opravite v aplikaciji ali na spletnem portalu myAudi, pri čemer velik poudarek namenjamo varnosti transakcije. Ko je postopek zakupa zaključen, zaledni informacijski sistem prek mobilnega omrežja avtomobilu pošlje podpisan podatkovni paket. Funkcija je na voljo ob naslednjem zagonu vozila.

 

Zakup storitev Audi connect in nove storitve v aplikaciji myAudi

V aplikaciji myAudi lahko podaljšate tudi razpoložljive pakete Audi connect in zakupite nove funkcije Audi connect. Tudi v tem primeru lahko izbirate med različnimi obdobji veljavnosti posameznih digitalnih izdelkov.

 

Video title

“quote”

Vmesnik za pametne telefone Audi

Vmesnik za pametne telefone omogoča uporabo določenih funkcionalnosti pametnega telefona s pomočjo zaslona MMI.

MMI navigacija plus s sistemom Audi connect

MMI navigacija plus s sistemom Audi connect: inovativna navigacijska tehnologija in prvovrstni sistem Infotainment z intuitivnim upravljanjem.

 

 

Digitalni radijski sprejemnik (DAB)

Z digitalnim radijskim sprejemnikom (DAB) lahko spremljate digitalne radijske postaje DAB, vključno z DAB+ in DMB Audio.

Parkirna asistenca v vozilih Audi

Parkirna asistenca omogoča enostavno parkiranje s pritiskom na gumb.

Paket matričnih LED-žarometov v vozilih Audi

Paket matričnih LED-žarometov sistem kamer združuje z LED-diodami in natančno optiko - za visoko prilagodljivo porazdelitev svetlobe.

Funkcijski paket luči v vozilih Audi

Funkcijski paket luči: prilagodljiva žarometa, ki s prilagajanjem luči razmeram na cesti zagotavljata boljšo vidljivost ponoči.

“quote”

AudiPay: globalna platforma za plačevanje in obračunavanje dodatne digitalne ponudbe

Poleg funkcij na zahtevo je v Sloveniji od novembra 2022 na voljo tudi varen način plačevanja z AudiPay, ki ga zagotavlja ponudnik plačilnih storitev J.P. Morgan Mobility Payments Solutions S.A., član skupine J.P. Morgan in družbe Volkswagen Financial Services.

Tako lahko dodatne digitalne storitve za svoj avtomobil preprosto, hitro in predvsem varno plačate s shranjenimi kreditnimi karticami v Audi Pay, brez prepisovanja podatkov s kartic. V prihodnosti bodo na voljo tudi druge plačilne storitve, kot so PayPal, Klarna ali druge lokalne plačilne metode. Pri tem je na prvem mestu zaščita podatkov: AudiPay zagotavlja varnost in skladnost s pravili o varstvu podatkov med celotnim postopkom plačevanja. 

 

 

Video je v angleškem jeziku. Za slovenske podnapise najprej preverite, če so podnapisi vklopljeni (pod ikono CC v spodnjem desnem kotu posnetka je rdeča črta). V nastavitvah (zobato kolo v spodnjem desnem kotu) izberite slovenski jezik podnapisov.

 

Digitalne storitve bodo pomagale oblikovati mobilnost prihodnosti

Digitalne storitve že danes spreminjajo naša pričakovanja, kaj naj bi zmogla vozila, še bolj se bo to odražalo v prihodnosti. Benjamin Schliewe, produktni marketing manager za funkcije na zahtevo pri znamki Audi, pojasnjuje, kako bodo digitalne storitve spremenile mobilnost prihodnosti.

 

Gospod Schliewe, funkcije na zahtevo se trenutno primarno nanašajo na funkcije strojne opreme. Kaj lahko še pričakujemo v prihodnosti?

Opažamo, da je našim strankam namesto lastništva vse bolj pomembna brezskrbna uporaba vozila. Poudarek funkcij na zahtevo je na posameznikovih potrebah. Omogočajo prilagodljivo aktivacijo storitev, ki jih naše stranke lahko uporabljajo tako, da ustrezajo njihovemu življenjskemu slogu. V prihodnosti bodo vozila postala življenjski prostor in naš cilj je strankam ponuditi funkcionalnosti, ki podpirajo točno to. Pomembna področja pri tem so, na primer, sprostitev, zabava, dobro počutje. Lahko si predstavljam, da bodo tako v prihodnje funkcije na zahtevo poleg strojne opreme vključevale tudi druge funkcije s področja zabave, kot so igre, pisarniške funkcije in tehnologije, kot je avtomatizirana vožnja. Ta bo povsem spremenila pravila igre, zlasti za daljše poti. Voznikom bo omogočila bolj sproščeno uživanje v mobilnosti in jim bo dala povsem novo raven svobode.

 

small text

heading

text

button

Fotografija Benjamina Schlieweja.
Benjamin Schliewe verjame v avtomatizirano mobilnost, ki izlete z avtomobilom spreminja v individualna doživetja.

Fotografija Benjamina Schlieweja.

Benjamin Schliewe verjame v avtomatizirano mobilnost, ki izlete z avtomobilom spreminja v individualna doživetja.

 

 

Kako bo vse večja digitalizacija vplivala na mobilnost v prihodnosti na splošno?

Mobilnost prihodnosti bo v sami osnovi omrežena. Uporabniška izkušnja in povezovanje prometnih ekosistemov bosta postali vse bolj ključni. Do zdaj je bilo veliko fokusa na goli interakciji med vozilom in njegovim voznikom, ekosistemi pa bodo postali bolj celostni. Omreženi in pametni prometni sistemi bi lahko izboljšali pretočnost prometa in povečali učinkovitost potovanj v prihodnosti.

 

Kaj bi osebno želeli videti v prihodnosti?

Mobilnost povezujem z izkušnjami in s časom, ki ga preživim z ljudmi, ki so mi najpomembnejši. Verjamem, da bo avtomatizirana vožnja temeljito spremenila mobilnost v tej smeri. Trenutna konceptna vozila Audi že kažejo vizijo mobilnosti prihodnosti. Vidimo, kako lahko avtomobil postane prostor za osebna doživetja, ki se lahko zahvaljujoč funkcijam na zahtevo potem za stalno ali začasno razširi tako, da ustreza osebnim interesom.

 

 

1 Razpoložljivost funkcij na zahtevo se lahko razlikuje glede na to kdaj in za kateri trg je bilo narejeno vozilo. Pri večini vozil izdelanih za slovenski trg so funkcije na zahtevo na voljo šele od modelskega leta 2023 naprej.
2 Glavni uporabnik lahko to funkcijo enkrat preizkusi z enomesečnim preizkusnim obdobjem po promocijski ceni. Ta možnost je za posamezno vozilo na voljo največ 2 glavnima uporabnikoma letno. Veljajo pravno zavezujoče cene v času nakupa, ki so navedene v sistemu myAudi. Cene se lahko razlikujejo glede na vozilo in opremo.

small text

heading

text

button

“Quote”

 

 

Video title

 

 

“Quote”

Video title

Doživetje znamke Audi: funkcije na zahtevo
Doživetje znamke Audi: funkcije na zahtevo

Doživetje znamke Audi: funkcije na zahtevo

Funkcije na zahtevo vam po nakupu vozila omogočajo povsem preprost zakup izbrane opreme v sistemu myAudi. Preverite, kako deluje naknadni zakup dodatne opreme in katera oprema na zahtevo je na voljo za vaš model.

Preberite več
2020-01-AudiLab_newsletter_01
2020-01-AudiLab_newsletter_01

Novičnik

AudiLab Slovenija

Enkrat mesečno iz naše online revije AudiLab Slovenija pripravljamo izbor zanimivih člankov o inovacijah, e-mobilnosti, trajnostnem razvoju, doživetjih, življenjskem slogu, Audi športu in posebnih ponudbah iz našega prodajnega programa. Naročite ga v svoj e-nabiralnik.

Naročam novičnik