Kreativnost poganja naše sanje

Upravljavka tveganega kapitala Kirsten Green napredek postavlja na prvo mesto. V pogovoru nam je povedala, zakaj kreativnost vidi kot bistveni del napredka in zakaj moramo idejam dati prostor, da zaživijo.

25.04.2022 Avtor: AUDI AG  Fotografije: Arhiv Audi

Nekoč ste dejali, da verjamete v “moč napredka”. Kakšna je ta moč?

Ljudje instinktivno stremimo k iskanju vedno boljših rešitev; tako bi lahko v bistvu definirali napredek. Ko razmišljam o svoji življenjski poti, vidim svoj osebni napredek. S pridobivanjem izkušenj in novih pogledov sem postala bolj odprta, ukvarjam se z novimi idejami in ljudmi, razmišljam o prihodnosti in o tem, kaj moramo danes storiti za jutri. Danes imamo priložnost, da začrtamo pot napredku in boljši prihodnosti.

 

Ste ena najuspešnejših investitork tveganega kapitala v ZDA. Kaj vas pri vašem delu najbolj navdušuje?

Motivacijo črpam predvsem iz “moči napredka” in priložnosti – ali bolje rečeno pooblastila – da že danes vlagamo v boljši jutri. Pri upravljanju tveganega kapitala najbolj cenim to, da ponuja priložnost za pozitivne spremembe ter hkrati zahteva ravnovesje med finančnim in človeškim potencialom. Po naravi sem optimistična in rada delam z ljudmi. Moje delo je v veliki meri povezano z vzpostavljanjem odnosov ter podpiranjem vodij in ekip, v katere vlagam. Vesela sem, da lahko podpiram velike ambicije, pristne strasti in voditelje, ki lahko pozitivno vplivajo.

 

Ste doživeli kakšno posebno prelomnico, trenutek, ki vas je izoblikoval v osebo, kakršna ste danes?

Ne toliko trenutek kot zgodnje spoznanje, da je življenje krhko in da ga moramo kar najbolje izkoristiti. Zame to pomeni, da vsako izkušnjo razumem kot priložnost za učenje in osebno rast. Pri naložbah gre za učenje – učenje o trgih, poslovnih modelih, inovacijah izdelkov, vedenju strank. Po desetletju vlaganja v podjetja na javnem trgu me je pot pripeljala do tveganega kapitala. Pritegnila me je priložnost, da ustvarim transformativno vrednost, tako na ekonomski kot na človeški ravni. Prav človeški dejavnik je tisto, kar me tako privlači. Da lahko delim pot z ustanovitelji in ekipami ter gradim konstruktivne dolgotrajne odnose, ki me navdihujejo, da postanem boljša, je zame morda največja nagrada.

Video title

“quote”

“quote”

Kirsten je po srcu optimistka. Njen poklicni in osebni cilj je graditi odnose, ki štejejo.
Kirsten je po srcu optimistka. Njen poklicni in osebni cilj je graditi odnose, ki štejejo.

"
Podpiramo ljudi, ki imajo vizijo za prihodnost.
"

Kristen Green

small text

heading

text

button

small text

heading

text

button

“Quote”

 

 

Video title

Kako pri podjetju Forerunner ustvarjate vrednost?

Podpiramo ljudi, ki imajo vizijo za prihodnost, ljudi z optimističnim pogledom na to, kako je mogoče stvari napraviti bolje, zaradi česar so tudi ustanovili svoja podjetja. S tveganim kapitalom se vrednost ustvarja takrat, kadar imaš jasno vizijo prihodnosti, ko znaš praktično oceniti, kaj lahko ustvariš že danes, in se ob tem zavedaš, da s tem ustvarjaš prihodnost. To daje motivacijo.

 

Od kod črpate kreativnost, kako pridete do novih idej?

V današnjem svetu, kjer smo vedno tako zaposleni in se nenehno premikamo iz kraja v kraj, od ene naloge do druge, je zelo pomembno, da ustvarimo prostor za napredek. Pot, ki vodi do napredka, pa vključuje kreativnost, saj je kreativnost tista, ki poganja sanje. In sanje so velik del tveganega kapitala. Gre za sanje, ki imajo resnične možnosti za uspeh. Zato je tako pomembno, da si v glavi ustvarimo prostor za kreativnost, kjer se lahko misli odvijajo po svoje.

 

Za konec se vrniva k napredku: kakšno vlogo ima pri vašem delu?

Naša odgovornost je, da pospešujemo napredek. Vsi si želimo verjeti, da je pred nami prihodnost, da pa bi jo zagotovili, moramo živeti življenje, ki temelji na napredku. Za to si prizadevam v svojem življenju, pri svojem delu in s svojimi investicijami.

 

 

“Quote”

Video title

Audi A8
FB_post_A8-1-1

Prostor za kreativnost in napredek

Prestižna mobilnost najvišjega razreda. Odkrijte napredni značaj prenovljene poslovne limuzine Audi A8 z inovativnimi tehnologijami in športno eleganco.

Preberite več
2020-01-AudiLab_newsletter_01
2020-01-AudiLab_newsletter_01

Novičnik

AudiLab Slovenija

Enkrat mesečno iz naše online revije AudiLab Slovenija pripravljamo izbor zanimivih člankov o inovacijah, e-mobilnosti, trajnostnem razvoju, doživetjih, življenjskem slogu, Audi športu in posebnih ponudbah iz našega prodajnega programa. Naročite ga v svoj e-nabiralnik.

Naročam novičnik