Massimo Frascella bo Audijev novi glavni oblikovalec

Massimo Frascella bo s 1. junijem zamenjal Marca Lichteja na mestu glavnega oblikovalca pri znamki Audi. Njegov pristop k oblikovanju temelji na enostavnosti, brezčasnosti in prefinjenosti.

28.03.2024 Avtor: Audi Team  Fotografije: Arhiv Audi

Novi vodja oblikovanja, 52-letni Massimo Frascella, je diplomiral na torinskem Istituto d`Arte Applicata & Design. Kariero je začel pri podjetju Stile Bertone, sledile so zaposlitve v podjetjih Ford Motor Company in Kia, k Audiju pa prihaja z mesta glavnega oblikovalca v podjetju Jaguar Land Rover.

"Prihod k Audiju je zame poseben trenutek. V veliko čast mi je, da bom lahko prevzel vlogo glavnega kreativnega direktorja in da bom vodil tako nadarjeno ekipo oblikovalcev, ki na najbolj inovativen in prepoznaven način oblikuje prihodnost znamke. Verjamem v čustveno moč oblikovanja, ki navdihuje, povezuje in spodbuja spremembe," je povedal Frascella in obljubil, da bo spodbujal kreativnost kot osrednje vodilo znamke Audi.

Frascellov pristop k oblikovanju temelji na enostavnosti. "Moja strast je oblikovanje brez odvečnega okrasja, ki ne sledi zgolj sodobnim trendom, temveč uteleša brezčasno estetiko in prefinjenost."

Z Massimom Frascello bo znamka Audi začrtala smer razvoja prihodnjih generacij Audijevih modelov. V naslednjih letih bodo številne tehnološke inovacije odločilno spremenile oblikovno zasnovo in delovanje serijskih vozil v vseh segmentih. Zato je Audi nedavno preoblikoval svoj oblikovalski oddelek, ki zdaj poroča neposredno predsedniku uprave.

Video title

“quote”

Massimo Frascella
Massimo Frascella.
Marc Lichte.
Marc Lichte.

“quote”

"Design je že od nekdaj del filozofije znamke, del Audijevega genskega zapisa. Zato je v tej fazi tehnološke preobrazbe še posebej pomembno, da je 'prednost v tehniki' vidna in otipljiva tako v notranjosti kot na zunanjosti vseh prihodnjih serijskih modelov," je povedal Audijev izvršni direktor Gernot Döllner. "Massimo Frascella bo poskrbel, da bodo vozila znamke Audi z nezamenljivim in emocionalnim oblikovalskim slogom utelešala identiteto znamke. V središču njegove oblikovalske filozofije so jasnost, natančnost in popolna sorazmerja, lastnosti, ki se brezhibno ujemajo s podobo znamke Audi."

Gernot Döllner se je obenem zahvalil Marcu Lichteju, ki bo v skupini prevzel nove naloge, za njegov desetletni prispevek in pečat, ki ga je pustil kot ustvarjalni um in vir navdiha za podobo znamke v dobi električne mobilnosti. Lichte je Audi Design vodil od leta 2014. V času njegovega službovanja pri Audiju so nastale nove generacije uspešnih modelskih serij in Audijeve prve samostojne električne modelske serije: Audi e-tron, e-tron GT in modelska družina Q4.

small text

heading

text

button

small text

heading

text

button

“Quote”

 

 

Video title

 

 

“Quote”

Video title

Marc Lichte
Marc Lichte

Estetika x učinkovitost = popolnost

Nekdanji vodja oblikovanja pri znamki Audi Marc Lichte je tudi strasten športni jadralec. Preberite, kakšne podobnosti vidi med oblikovanjem jadrnic in avtomobilov.

Preberite več
2020-01-AudiLab_newsletter_01
2020-01-AudiLab_newsletter_01

Novičnik

AudiLab Slovenija

Enkrat mesečno iz naše online revije AudiLab Slovenija pripravljamo izbor zanimivih člankov o inovacijah, e-mobilnosti, trajnostnem razvoju, doživetjih, življenjskem slogu, Audi športu in posebnih ponudbah iz našega prodajnega programa. Naročite ga v svoj e-nabiralnik.

Naročam novičnik