Športna eleganca: nove linije opreme za modela Audi A6 in A7

Modela Audi A6 in Audi A7 ter njuni različici S vstopajo v modelsko leto 2024 z osupljivim, prefinjenim videzom. Poleg novih linij opreme z neodvisnimi oblikovnimi elementi na sprednjem in zadnjem delu modela luksuznega razreda zdaj ponujata tudi drzne barve v notranjosti in zunanjosti, nove oblike platišč in nadgrajeno serijsko opremo. Posodobljena modela Audi A6 in Audi A7 je že mogoče naročiti tudi v Sloveniji.

28.06.2023 Avtor: AUDI AG  Fotografije: Arhiv Audi

Audi A7 Sportback

 

Kot del prenove modelov Audi A6 limuzina in Avant ter A7 Sportback je bila preoblikovana tudi struktura ponudbe, ki je postala bolj pregledna, hkrati pa ponuja več možnosti za individualizacijo, saj je notranjost zdaj neodvisna od izbire paketa zunanjosti.

 

Audi A6 in Audi A7 nadgrajena z enodelnim okvirjem v slogu različic RS

Kupci lahko zdaj izbirajo med osnovnim, naprednim in S line paketom zunanje opreme za A6 limuzino in Avant ter med osnovnim in S line paketom za A7 Sportback. Za vse linije opreme so značilni edinstveni oblikovni elementi na sprednjem in zadnjem delu vozila. Nov dodatek je enodelni okvir mreže hladilnika z videzom satovja na sprednjem delu. V osnovni različici obeh modelov je sprednji del oblikovan v mat črni barvi s kromirano obrobo. Napredni paket, ki je na voljo le za model A6, vključuje mrežo hladilnika v temnem kromu. Sprednji del izstopa s stranskimi odprtinami za dovod zraka, zadnji del pa prinaša novo oblikovan dinamični difuzor s plastično letvijo v selenitno sivi barvi. V naprednem paketu so tudi športna 18-palčna platišča.

Oba modela sta na voljo tudi s paketom S line, ki vključuje enodelni okvir s kromiranimi vstavki. Pri modelu A6 je bil preoblikovan zadnji difuzor, letvica je v platinasto sivi barvi, medtem ko je pri modelu A7 kromirana. Paket zunanje opreme S line za Audi A6 vključuje preoblikovane stranske sprednje odprtine za dovod zraka z mat črnimi elementi in vstavki v platinasto sivi barvi, razširjene stranske pragove, 19-palčna platišča in športno vzmetenje.

Audi A7 Sportback

 

Poleg izbire zunanjega videza je na voljo tudi paket notranje opreme S line, ki temelji na prejšnjem športnem paketu S line. Notranjost, armaturna plošča in stropna obloga so na voljo v črni barvi. Večfunkcijski športni volan je opremljen s prestavnima ročicama v črni barvi in se ponaša s kontrastnimi šivi ter deli iz perforiranega usnja. Opora za noge in stopalke so izdelane iz nerjavečega jekla. Paket notranje opreme S line prinaša tudi oblazinjene sedeže v kombinaciji tkanine in usnja v vozilu Audi A6, v vozilu Audi A7 pa v kombinaciji mikrovlaken Dinamica in usnja Frequenz z vtisnjenim znakom S na naslonjalih sprednjih sedežev. Vstopne letve so spredaj in zadaj opremljene z aluminijastimi vstavki in osvetljene, na sprednjem delu pa še okrašene z napisom S.

Modela Audi S6 in Audi S7 imata spredaj enodelni okvir z aluminijastimi vstavki in poudarjene stranske odprtine za dovod zraka. Pri modelu Audi S6 so v mat črni barvi, pri modelu Audi S7 pa v mat temno kromirani barvi. Sprednji spojler pri obeh modelih krasi selenitno srebrna barva.

Video title

“quote”

Audi A6 Sedan
Audi A6 Avant TFSI e quattro

“quote”

Nove barve in materiali v notranjosti in zunanjosti

Za modela Audi A6 in A7 ter njune različice S je zdaj na voljo dvanajst barv zunanjosti. Prvič sta v ponudbi bela barva Arcona in kovinsko rjava Madeira. Za modele S in opremo S line sta po novem na voljo rdeča kovinska barva Grenadine in modra kovinska barva Ascari. Okrasni elementi v notranjosti so zdaj na voljo v osmih različnih izvedbah. Med novostmi so leseni vstavki v odtenkih Olive Tree Natural in Ash Volcanic Gray Natural ter vstavki, prevlečeni z mikrovlakni Dinamica.

 

Nadgrajena tudi standardna oprema

Virtualni prikazovalnik Audi virtual cockpit je postal del serijske opreme. Popolnoma digitalna instrumentna plošča ima 12,3-palčni zaslon z visoko ločljivostjo 1,920 x 720 pikslov. Voznik virtualni prikazovalnik enostavno upravlja z večfunkcijskim volanom in ima možnost izbire med klasičnim pogledom ali načinom 'infotainment'. Nadgrajena je bila tudi tehnologija osvetlitve v serijski opremi. Osnovni žarometi v vozilih Audi A6 in S6 so opremljeni s polnimi LED-lučmi z markantno grafiko dnevnih luči. Serijsko je zdaj na voljo tudi parkirna asistenca plus.

small text

heading

text

button

Temna platišča

 

Temna platišča za še bolj eleganten videz

Zaradi velikega povpraševanja po temnih platiščih je bila razširjena tudi ponudba platišč za modela Audi A6 in Audi A7, več kot polovica različic ima zdaj temna platišča. Audi A6 limuzina in Avant sta serijsko opremljena s 17-palčnimi kovanimi aluminijastimi platišči v designu z 10 kraki in s pnevmatikami dimenzije 225/60. Za še več športnosti so na voljo tudi 18-palčna platišča z večkrakim designom v grafitno sivi barvi in 19-palčna platišča s 5-krakim dinamičnim designom.
20-palčna platišča visokega sijaja z 10-krakim zvezdastim designom so poleg platinasto sive zdaj na voljo tudi v kovinsko črni barvi. Temne poudarke vozilu dajejo tudi 21-palčna platišča visokega sijaja v grafitno sivi barvi in elegantnim 5-krakim dvojnim designom v obliki črke V. Povsem nova v modelski paleti A6 so 21-palčna platišča z zračno geometrijo, ki navdih črpa iz motošporta in pomaga pri hlajenju zavor.

Pri modelu A7 Sportback so 19-palčna platišča z 10-Y kraki zdaj na voljo v grafitno sivi barvi.
20-palčna platišča s 5-krakim dvojnim designom, ki so pri modelu S7 del serijske opreme, so lakirana v elegantni platinasto sivi barvi. Še bolj prefinjen videz vozilu dajejo brušena 21-palčna platišča, novost so tudi 20-palčna platišča visokega sijaja v 5-krakem Evo designu ter klasična
21-palčna platišča v mat temno sivi barvi, oboje iz ponudbe Audi Sport.

small text

heading

text

button

“Quote”

 

 

Video title

 

 

“Quote”

Video title

A6
A6

Napredka ni mogoče le občutiti, ampak tudi doživeti.

Ko design sreča učinkovitost in športnost sreča slog. Ko sta inovacija in natančnost tesno povezani ter je napredno eleganco mogoče zaznati v vsaki liniji. Ko oblika in funkcionalnost posredujeta jasno sporočilo ter je napredek na prvem mestu. Takrat tempo v poslovnem razredu narekuje Audi A6 limuzina.

Preberite več
2020-01-AudiLab_newsletter_01
2020-01-AudiLab_newsletter_01

Novičnik

AudiLab Slovenija

Enkrat mesečno iz naše online revije AudiLab Slovenija pripravljamo izbor zanimivih člankov o inovacijah, e-mobilnosti, trajnostnem razvoju, doživetjih, življenjskem slogu, Audi športu in posebnih ponudbah iz našega prodajnega programa. Naročite ga v svoj e-nabiralnik.

Naročam novičnik