Štirje krogi v svetovnem vrhu

Audi e-tron GT quattro je veliki zmagovalec letošnjih svetovnih avtomobilskih nagrad World Car Awards, ki so jih v New Yorku podelili že osemnajstič. Nominiran je bil v kategorijah svetovni električni avto leta (World Electric Vehicle of the Year), zmogljivi avtomobili (World Performance Car) in avtomobilski design leta (World Car Design of the Year) ter odnesel naslov najboljšega zmogljivega avtomobila na svetu. Na tej največji in najprestižnejši prireditvi avtomobilskih nagrad na svetu, imenovani tudi 'oskarji avtomobilskega sveta', je več kot 100 avtomobilskih novinarjev iz vsega sveta temeljito preizkusilo kvalificirane avtomobile in nato z glasovanjem izbralo najboljše avtomobile leta 2022.

21.04.2022 Avtor: AUDI AG  Fotografije: Arhiv Audi

Audi e-tron GT quattro

 

“Veseli smo, da je povsem električni Audi e-tron GT quattro le leto po svoji svetovni premieri finalist v kar treh kategorijah,” je po podelitvi nagrad povedal član upravnega odbora družbe Audi za tehnični in tehnološki razvoj Oliver Hoffmann. “Še posebej smo ponosni na to, da je Audi e-tron GT quattro zmagal v kategoriji zmogljivih avtomobilov, za znamko Audi je to že peti tak naslov. Dokazuje, da je električna mobilnost lahko hkrati trajnostna, dinamična in navdušujoča. Zato je Audi e-tron GT quattro pomemben del naše zaveze električni mobilnosti.” Od leta 2026 bodo imeli vsi novi modeli, ki jih bo Audi predstavil svetovnemu trgu, le električne pogonske sisteme, poleg tega bodo vse proizvodne lokacije družbe Audi ogljično nevtralne. Ogljična nevtralnost je že dosežena v tovarnah v Bruslju, madžarskem Győru in nemškem mestu Böllinger Höfe, kjer se proizvaja Audi e‑tron GT quattro.

Video title

“quote”

Audi e-tron GT quattro
Audi e-tron GT quattro

“quote”

Prefinjen sistem toplotnega upravljanja

Zmogljivost, ki je modelu Audi e-tron GT quattro prislužila nagrado najboljšega zmogljivega avtomobila, gre v veliki meri pripisati prefinjenemu sistemu toplotnega upravljanja. Sestavljen je iz štirih toplotnih krogov in je zasnovan tako, da baterija in sestavni deli pogonskega sistema ostajajo na svoji idealni temperaturi delovanja. Rezultat tega so lastnosti delovanja, ki jih je mogoče kadarkoli reproducirati.

Zahvaljujoč pametnemu toplotnemu upravljanju lahko vsak, ki v svojem avtomobilu Audi e-tron GT uporablja načrtovalnik poti e-tron, na bateriji vzpostavi idealno temperaturo za polnjenje, odvisno od zunanje temperature in celo med vožnjo, kar je koristno pri hitrem polnjenju do 270 kW.

 

Audi nadaljuje svoj zmagovalni niz

Letošnja zmaga znamki štirih krogov pomeni že 11 prvih mest na World Car Awards, Audi pa je s tem tudi najuspešnejši proizvajalec avtomobilov v zgodovini teh nagrad.

 

Zmage znamke Audi na World Car Awards
2005 Audi A6 World Car of the Year
2007 Audi RS 4 World Performance Car
  Audi TT World Car Design of the Year
2008 Audi R8 World Performance Car
  Audi R8 World Car Design of the Year
2010 Audi R8 V10 World Performance Car
2014 Audi A3 World Car of the Year
2016 Audi R8 World Performance Car
2018 Audi A8 World Luxury Car
2019 Audi A7 Sportback World Luxury Car
2022 Audi e-tron GT quattro World Performance Car

 

small text

heading

text

button

small text

heading

text

button

“Quote”

 

 

Video title

 

 

“Quote”

Video title

Audi e-tron GT quattro

Audi e-tron GT quattro
Audi e-tron GT quattro

Audi e-tron GT quattro

Skrbno dodelane podrobnosti, izjemna natančnost in vrhunska kakovost: Audi e-tron GT quattro predstavlja strast, s katero pri znamki Audi razvijamo in izdelujemo avtomobile.

Preberite več
2020-01-AudiLab_newsletter_01
2020-01-AudiLab_newsletter_01

Novičnik

AudiLab Slovenija

Enkrat mesečno iz naše online revije AudiLab Slovenija pripravljamo izbor zanimivih člankov o inovacijah, e-mobilnosti, trajnostnem razvoju, doživetjih, življenjskem slogu, Audi športu in posebnih ponudbah iz našega prodajnega programa. Naročite ga v svoj e-nabiralnik.

Naročam novičnik