Uporabimo uporabljeno

Pri znamki Audi se kot pionir trajnostnih inovacij trudimo postati vodilni ponudniki trajnostne premijske mobilnosti. Žene nas zavezanost napredku in uresničevanje ciljev, ki poudarjajo naše trajnostne vrednote in združujejo podporo krožni ekonomiji ter želje in potrebe uporabnika. V tem duhu smo pri Audi Slovenija zasnovali projekt Uporabimo uporabljeno, ki se osredotoča na nove možnosti ponovne uporabe recikliranih materialov.

26.05.2023 Avtor: AUDI AG  Fotografije: Arhiv Audi

Kot nosilci razvoja stremimo k iskanju inovativnih rešitev za okoljske izzive, kar se med drugim kaže tudi pri ponovni uporabi recikliranih materialov iz odsluženih vozil v serijski proizvodnji vozil, večkrat pa nas želja po napredku potisne tudi izven okvirjev avtomobilskega področja. Pri Audi Slovenija smo se s projektom Uporabimo uporabljeno v sodelovanju s partnerji, ki delijo naše vrednote, odločili za inovativen pristop k trajnostnemu razvoju, s katerim želimo odsluženim materialom podariti novo življenje.

 

Video title

“quote”

Blank_trans
Franci Bolta

Napredek zagotavlja vožnjo v pravo smer

Franci Bolta, direktor znamke Audi v Sloveniji, je mnenja, da znamka Audi z uvajanjem trajnostnih inovacij v serijsko proizvodnjo vozil preoblikuje avtomobilsko industrijo in jo pelje v smer manjšega obremenjevanja okolja. Trajnostne vrednote znamke so tako postale tudi del miselnosti zaposlenih, kar je pripomoglo k zasnovi koncepta projekta Uporabimo uporabljeno.

Preberite več

“quote”

Nekoč del zimskih spektaklov …

Glavna zamisel projekta temelji na preoblikovanju in ponovni uporabi oglasnih transparentov, ki jih znamka Audi kot dolgoletna partnerica svetovnega pokala FIS v alpskem smučanju uporablja na smučarskih tekmah in spektaklih.

 

 

 

 

Ker se podoba znamke spreminja, tudi transparenti sčasoma nehajo služiti svojemu originalnemu namenu. V izogib temu, da bi jih zavrgli, smo zanje poiskali bolj trajnostno rešitev, ki pozitivno vpliva na okolje. Izpod rok prestižnega unikatnega oblikovalca Maria Herzoga v čevljarski delavnici studia M. H. Atelier tako nastaja omejena kolekcija petdesetih unikatnih potovalnih torb, katerih materialna osnova so prav ti oglasni transparenti.

 

Blank_trans
Mario Herzog

Napredek je odgovornost

Mario Herzog, oblikovalec in izdelovalec vrhunskih čevljev, napredek razume kot odgovornost in iskanje poti, kako na izviren način oživiti že izumljeno. Poleg tega, da oživlja in nadgrajuje tradicijo rokodelske izdelave čevljev, v okviru projekta Uporabimo uporabljeno v oblikovno dovršene torbe preoblikuje odslužene oglasne transparente znamke Audi.

Preberite več

… danes preobraženi v nosilce napredka

Vsaka izmed visokokakovostnih torb, ki je po izgledu edinstvena, predstavlja tradicijo, kakovost in inovativnost, poleg očiščenih in preoblikovanih transparentov s potiski logotipov Audi pa njeno celoto sestavljajo še različni vrhunski podložni materiali, ki so ostanki večjih serij iz tovarn, in kakovostni ostanki usnja, ki so se nabrali v delavnici. 
V sklopu projekta se bo odvila tudi dražba, na kateri bo potekala prodaja prvih enajst unikatnih potovalnih torb, preostalih devetintrideset torb pa bo kmalu za tem mogoče kupiti v spletni trgovini.

 

Uporabimo uporabljeno


Prispevke od prodaje bomo namenili zavodu YouSea in tako podprli njihovo poslanstvo ohranjanja biotske raznovrstnosti v Piranskem zalivu. S pilotnim projektom postavitve morske oaze, ki bo delovala podobno kot naravni podvodni grebeni, želi Zavod YouSea nuditi zatočišče morskim živalim in rastlinam, hkrati pa skupaj z zunanjimi ustanovami raziskati multiplikativne pozitivne učinke morske oaze na okolje.

 

Blank_trans
Irena Fonda

Napredek ni vedno linearen

Irena Fonda, soustanoviteljica zavoda YouSea, se zaveda, da napredek ni vedno linearen. S projektom morske oaze, o kateri je njen oče začel razmišljati že pred leti, želi ozaveščati o pomenu trajnosti, novih načinih pridobivanja hrane iz morja in ohranjanja biotske raznovrstnosti. Do uresničitve tega cilja bo pomagal tudi projekt Uporabimo uporabljeno.

Preberite več

“Quote”

 

 

Video title

 

 

“Quote”

Video title

Novi povsem električni Audi Q8 e-tron
Novi povsem električni Audi Q8 e-tron

Novi povsem električni Audi Q8 e-tron

Pri znamki Audi dosledno izvajamo strategijo razogljičenja. Celotna proizvodnja modela Audi Q8 e-tron je ogljično nevtralna, pri izdelavi baterijskih celic pa se uporablja 100-odstotno zelena energija.

Preberite več
2020-01-AudiLab_newsletter_01
2020-01-AudiLab_newsletter_01

Novičnik

AudiLab Slovenija

Enkrat mesečno iz naše online revije AudiLab Slovenija pripravljamo izbor zanimivih člankov o inovacijah, e-mobilnosti, trajnostnem razvoju, doživetjih, življenjskem slogu, Audi športu in posebnih ponudbah iz našega prodajnega programa. Naročite ga v svoj e-nabiralnik.

Naročam novičnik