"Vedno se nekje najde vtičnica"

Audi e–tron Sportback je postal pomemben del življenja ustanovitelja festivala Greentech Marca Voigta. Zaupal nam je, zakaj se je odločil za električni avtomobil, kaj ga je pri e–tronu najbolj prepričalo in kako si krajša čas na polnilnih postajah.

9.12.2022 Avtor: Nadia Riaz-Ahmed  Fotografije: Chris Noltekuhlmann

Marco Voigt zase pravi, da je živ dokaz, da je električno vozilo smiselno tudi, če se pogosto vozite na dolge razdalje. Podjetnik je v enem letu s svojim Audijem e–tron Sportback (predhodnik modela Audi Q8 Sportback e-tron, ki ga bomo trgu predstavili spomladi 2023) prevozil več kot 30 tisoč kilometrov. Kako se je njegovo življenje spremenilo, odkar vozi električni avtomobil? "Veliko časa preživim na polnilnih postajah. Vendar me to sploh ne moti, saj spada zraven," pravi Voigt, ki poleg festivala Greentech vodi tudi agencijo Green Window v berlinskem okrožju Mitte. Čas med polnjenjem vedno dobro izkoristi – sestankuje, odgovarja na e-pošto, posluša glasbo ali pije kavo. Že dolgo ga več ne skrbi, da na dolgih poteh ne bi našel polnilnice. "Razvoj polnilne infrastrukture na avtocestah je v zadnjih letih neverjeten," pravi. Vedno najde polnilno postajo – no, skoraj vedno. Nekoč je namreč obtičal v neki vasi s skoraj prazno baterijo. "Pred hišo sem zagledal starejšo gospo in jo vprašal, ali bi lahko uporabil njeno vtičnico," se v smehu spominja Voigt. "To je bila ena mojih najbolj zabavnih izkušenj z avtomobilom e–tron." Z gospo sta sedela na vrtu in pila kavo, medtem ko se je njegov avtomobil polnil. "Vedno se nekje najde vtičnica," pravi.

 

Video title

“quote”

Načrtovalnik poti e-tron kaže lokacije polnilnih postaj
Marco Voigt na poti uporablja načrtovalnik poti za e–tron, ki mu pokaže polnilna mesta, ki so na voljo v bližini, in mu pomaga pri načrtovanju polnilnih postankov.
Audi e-tron SB med polnjenjem
Pogosteje kot doma Marco Voigt svoj Audi e–tron Sportback polni na poti, na primer na polnilnih postajah v Berlinu. Čas med polnjenjem izkoristi za telefonske klice ali kavo.

“quote”

 

"Moj avto zveni kot vesoljska ladja"

Trajnostni razvoj v življenju Marca Voigta zaseda pomembno mesto. Podjetnik v Berlinu vodi kreativno oglaševalsko agencijo Green Window, ki se ukvarja s področjem trajnosti, leta 2018 pa je ustanovil mednarodni festival Greentech. Električna vozila so ga prepričala že pred leti.

 

"
Razvoj polnilne infrastrukture na avtocestah je v zadnjih letih neverjeten.
"

Marco Voigt

small text

heading

text

button

 

Tri vprašanja o električni mobilnosti za Marca Voigta


1. Zakaj ste se odločili za električni avtomobil?

"Po eni strani sem bil radoveden, vedno se mi je zdelo zanimivo, da bi videl in preizkusil, kaj dejansko pomeni električna mobilnost. Po drugi strani pa zato, ker na festivalu Greentech ves čas govorimo o trajnostnem razvoju in sem želel tudi sam pridobiti izkušnje z električnim avtomobilom."

 

2. Kaj vam je najbolj všeč pri vašem vozilu Audi e-tron Sportback?

"Sosedje mi vedno znova rečejo, da moj avto zveni kot vesoljska ladja. In to je res. Ni posebej glasen, je pa zelo kul. Včasih ko zapeljem v podzemno parkirno hišo, spustim okna, ker rad slišim njegov zvok. Zveni tako futuristično."

 

3. Se imate s svojim električnim avtomobilom za pionirja?

"Malo, da. Nekaj ljudi mi je dejansko že uspelo prepričati, naj kupijo električni avtomobil. Pogosto je le priročnost tista, ki ljudem preprečuje, da bi preizkusili nekaj novega in trajnostnega."

 

small text

heading

text

button
Marco Voigt pri procesu polnjenja svojega Audi e-tron SB
Marco Voigt si je električni avtomobil omislil pred šestimi leti. Od tedaj pozorno spremlja razvoj polnilne infrastrukture.
Mobilna aplikacija myAudi
Z aplikacijo myAudi ima podatke o stanju napolnjenosti, trajanju in zmogljivosti vedno na dosegu roke.

“Quote”

 

 

Video title

 

 

“Quote”

Video title

Prikaz dosega kaže zanesljivo sliko stanja
Prikaz dosega kaže zanesljivo sliko stanja

Prikaz dosega v električnih vozilih Audi kaže zanesljivo sliko stanja

Zanesljivost in točnost izračuna dosega električnega avtomobila sta ključna pogoja, da ste med vožnjo lahko brez skrbi, da bi obtičali na poti. Preberite, kako se izračunava preostali doseg električnih modelov družine Audi e-tron.

Preberite več
2020-01-AudiLab_newsletter_01
2020-01-AudiLab_newsletter_01

Novičnik

AudiLab Slovenija

Enkrat mesečno iz naše online revije AudiLab Slovenija pripravljamo izbor zanimivih člankov o inovacijah, e-mobilnosti, trajnostnem razvoju, doživetjih, življenjskem slogu, Audi športu in posebnih ponudbah iz našega prodajnega programa. Naročite ga v svoj e-nabiralnik.

Naročam novičnik