Design je glavni razlog za nakup

Čeprav je dobičkonosni električni avtomobil zgrajen na platformi skupine Volkswagen, je še vedno prepoznavno “audijevski”: nova družina Q4 e-tron izstopa prav zaradi značilnega Audijevega designa. Oblikovalca Philipp Römers in Christian Becker sta nam na primeru Audija Q4 Sportback e-tron pojasnila, kako je mogoče Audijev DNK prenesti v dobo električnih platform. Predstavljeni model bo naprodaj v drugi polovici leta 2021.

15.04.2021 Intervju: Dorothea Kauf  Fotografije: Robert Fischer

Audi Q4 Sportback e-tron

Video title

“quote”

Ključna dejstva o trajnostnem poslovanju

 

> Za Audijeve stranke je design še vedno glavni razlog za nakup.

> Audi je prepoznavne oblikovalske značilnosti prenesel tudi v dobo električne mobilnosti.

> Zahvaljujoč svoji platformi za povsem električne avtomobile Audi Q4 Sportback e-tron ponuja prostornost, ki je v njegovem razredu edinstvena. 

2021-04-audi-design-is-the-top-reason-01-small

Philipp Römers, vodja oblikovanja zunanjosti pri Audiju

Christian Becker, Studio za notranje oblikovanje 1

Christian Becker, Studio za notranje oblikovanje 1

“quote”

"
"

Philipp Römers, vodja oblikovanja zunanjosti pri Audiju

small text

heading

text

button

Audi Q4 Sportback e-tron: pravi Audi

Kaj je tisto, zaradi česar lahko rečemo, da je Q4 Sportback e-tron pravi Audi?

Philipp Römers: Za naše stranke je design še vedno glavni razlog za nakup. Družina Q4 e-tron ima značilne oblikovne lastnosti znamke Audi, ki smo jih prenesli v električno dobo. Izstopajoče oblikovani blatniki na vseh štirih kolesih so klasična Audijeva oblikovna lastnost, ki poudarja modele s pogonom quattro. Podaljški so oblikovani zelo tekoče, zaradi česar ima stranski del tako izrazit značaj. Izrazito športen videz mu daje tudi razmerje med okni in trupom, to je še ena prepoznavna značilnost Audija med znamkami znotraj skupine Volkswagen. Ko vidiš Audi v vzvratnem ogledalu, ga ne moreš zgrešiti, zaradi enodelnega okvirja ga prepoznaš že na prvi pogled. Da bi bilo že na daleč opazno, da gre za električno vozilo, smo mrežo hladilnika zaprli, jo prebarvali z barvo trupa in jo vdelali v črno masko.

Kaj so glavne oblikovne prednosti namenske električne platforme?

Philipp Römers: Dolga medosna razdalja, kratki previsi, velika kolesa – to so optimalna osnovna razmerja platforme, ki pomagajo pri oblikovanju športnega, samozavestnega terenca.

Tudi notranjosti to daje več globine in poveča občutek prostornosti. Q4 Sportback e-tron z zunanjimi dimenzijami sodi v segment A+, vendar ponuja prtljažni prostor, ki je primerljiv s segmentom B, in velikost notranjosti na ravni segmenta C. To pomeni, da po prostornosti izstopa v svojem razredu. Poleg tega v povsem električnem avtomobilu ne potrebujemo več sredinskega tunela. Na njegovo mesto smo lahko postavili zračno središčno konzolo z veliko prostora za shranjevanje. Zaradi tega so električni modeli uporabni spremljevalci v vsakdanjem življenju.

small text

heading

text

button
Audi Q4 Sportback e-tron
Audi Q4 Sportback e-tron

“Quote”

 

 

Video title
"
Družina Q4 e-tron ima značilne oblikovne poteze znamke Audi, ki smo jih prenesli v električno dobo.
"

Philipp Römers, vodja oblikovanja zunanjosti pri Audiju

Prednosti e-platforme

Christian Becker: Pomembni Audijevi značilnosti pri oblikovanju zunanjosti sta športnost in poudarek na vozniku, vključeni sta tudi v naše modele e-tron. Te modele še posebej odlikuje široka izbira visokokakovostnih materialov ter Audijeva značilna vrhunska kakovost elementov za krmiljenje. V razstavnih vozilih družine Q4 e-tron smo pri Audiju prvič uporabili volan s površinami na dotik.

 

 

 

Video title

Audi Q4 Sportback e-tron
Audi Q4 Sportback e-tron

Novi Q4 Sportback e-tron

Napredno oblikovanje, ki razkriva novo dobo mobilnosti. Doživite inovativnost in dinamičnost povsem električne premijske mobilnosti.

Preberite več
2020-01-AudiLab_newsletter_01
2020-01-AudiLab_newsletter_01

Novičnik

AudiLab Slovenija

Enkrat mesečno iz naše online revije AudiLab Slovenija pripravljamo izbor zanimivih člankov o inovacijah, e-mobilnosti, trajnostnem razvoju, doživetjih, življenjskem slogu, Audi športu in posebnih ponudbah iz našega prodajnega programa. Naročite ga v svoj e-nabiralnik.

Naročam novičnik