Čas polnjenja kot priložnost za doživetja

Storitev Audi charge and explore vam pomaga najti polnilne postaje, kjer lahko med polnjenjem električnega vozila uživate v svojih najljubših dejavnostih in tako čas, namenjen polnjenju, preživite kakovostno.

26.03.2024 Avtor: Audi Team  Fotografije: Arhiv Audi

Polnjenje električnega vozila na avtocestnem postajališču sredi ničesar lahko pokvari vzdušje sicer prijetnega potovanja. Znamka Audi se je problema lotila z inovativno storitvijo Audi charge and explore, ki postanke za polnjenje povezuje z najljubšimi dejavnostmi voznika in tako vsako daljše potovanje z e-vozilom spreminja v doživetje. "Naše raziskave kažejo, da kar 80 odstotkov vprašanih voznikov polnjenje na dolgih vožnjah doživlja kot izgubljen čas," pove Laura Liebig, vodja digitalnih storitev za e-mobilnost pri Audi Business Innovation, podjetju, ki razvija storitev. "Poleg tega so pogosto nezadovoljni z infrastrukturo v okolici polnilnih mest."

Storitev Audi charge and explore tako ne pokaže le, kje je polnilno mesto in kakšno moč polnjenja ponuja, ampak tudi, kaj lahko doživite v času, ko se vaše vozilo polni. Izbirate lahko med različnimi kategorijami – hoteli, restavracije, kavarne in pekarne, restavracije s hitro hrano in postajališča, kultura in znamenitosti, sprehodi in prosti čas – na poti, na trenutni lokaciji ali na lokaciji po izbiri. "Poti ne določajo več polnilna mesta, pač pa doživetja" pove Laura Leibig. Storitev s pomočjo algoritma izbere najustreznejša polnilna mesta; tista, ki so bližje izbrani dejavnosti namesto tistih, ki jih je sprva predlagal načrtovalnik poti. Ko potujete z električnim avtomobilom tako ne velja več načelo "pot je cilj", ampak "pot je doživetje polnjenja".

Video title

“quote”

Audi e-tron med polnjenjem.

Audi charge and explore izbere polnilna mesta v neposredni bližini vaših najljubših dejavnosti.

Ekran pametnega telefona.

Tri možnosti: polnilne postaje, ki ponujajo dodatna doživetja, lahko odkrijete ob poti, na lokaciji, kjer se trenutno nahajate, ali na izbrani lokaciji.

“quote”

"
Poti ne določajo več polnilna mesta, pač pa doživetja.
"

small text

heading

text

button

Razvijalci izkušenj digitalne mobilnosti

Storitev Audi charge and explore so razvili v podjetju Audi Business Innovation. Gre za hčerinsko podjetje v 100-odstotni lasti družbe Audi, ki igra ključno vlogo pri oblikovanju trenutne digitalne preobrazbe v avtomobilski panogi. Podjetje, ki ima sedež v Münchnu, analizira želje in potrebe sedanjih in prihodnjih kupcev ter razvija ustrezne digitalne rešitve in inovacije. Strokovno znanje podjetja Audi Business Innovation sega od analize trendov in razvoja digitalnih, k uporabniku usmerjenih storitev in poslovnih modelov do njihove implementacije v celotni vrednostni verigi.

 

Trije koraki do personalizirane izkušnje polnjenja

Postanek za polnjenje

Načrtujte postanek za polnjenje glede na vaše osebne preference. Polnilne postaje bodo izbrane v skladu z vašimi željami in vključene v pot.

Doživetje

Odkrijte različne restavracije, kavarne in druge prostočasne dejavnosti v okolici polnilnih postaj. Izberite najljubša doživetja za svoj odmor med polnjenjem.

Optimalna pot

Sistem bo izračunal idealno pot, ki bo vključevala vaša izbrana doživetja in želje. Naj bo postanek za polnjenje vrhunec vašega potovanja.

small text

heading

text

button

“Quote”

 

 

Video title

 

 

1920x1152-desktop-charge-and-explore-26724B04

V odmoru za polnjenje lahko obiščete restavracije, kavarne ali kulturne ustanove. Audi charge and explore vam predlaga možne kombinacije glede na vaše osebne želje.

 

Kako deluje storitev Audi charge and explore?

Do storitve Audi charge and explore dostopate v aplikaciji Audi stage1. Aplikacija nato prepozna vaše vozilo Audi.

V storitvi Audi charge and explore načrtujte svoje postanke za polnjenje in jih povežite z različnimi doživetji – ob vaši poti, na trenutni lokaciji ali na izbrani lokaciji.

Za načrtovanje optimalne poti vnesite dodatne podatke, kot sta čas odhoda ali zmogljivost polnjenja.

Izberite doživetje iz ponujenih kategorij, kot so restavracije, kavarne in pekarne, restavracije s hitro hrano in postajališča, kultura in znamenitosti, sprehodi, nakupovanje.

Sistem vam bo ponudil kombinacije izbranih doživetij in polnilnih mest z želeno zmogljivostjo polnjenja. Izberite svoje preference, jih potrdite in pošljite v navigacijski sistem v vozilu.

 

1 Delovanje/ponudba je odvisna od posamezne države.

 

“Quote”

Video title

A207702_medium
A207702_medium

Jens van Eikels o premijski izkušnji polnjenja

Jens van Eikels, vodja oddelka, ki se pri družbi Audi ukvarja z rešitvami in storitvami polnjenja električnih vozil, nam je v pogovoru razkril, kako namerava Audi polnjenje narediti še bolj enostavno in prijazno uporabniku.

Preberite več
2020-01-AudiLab_newsletter_01
2020-01-AudiLab_newsletter_01

Novičnik

AudiLab Slovenija

Enkrat mesečno iz naše online revije AudiLab Slovenija pripravljamo izbor zanimivih člankov o inovacijah, e-mobilnosti, trajnostnem razvoju, doživetjih, življenjskem slogu, Audi športu in posebnih ponudbah iz našega prodajnega programa. Naročite ga v svoj e-nabiralnik.

Naročam novičnik