Do ciljne črte s spretnostjo in strastjo: Rally Dakar 2022

Z inovativnim konceptom pogonskega sistema v dirkalniku Audi RS Q e-tron je Audi na Rallyju Dakar 2022 predstavil svojo vizijo prihodnosti. Vsi glavni protagonisti se po dvanajstih etapah v puščavi Savdske Arabije strinjajo, da je to storil v slogu.

17.02.2022 Avtor: AUDI AG  Fotografije: Arhiv Audi

Audi na Rallyju Dakar 2022

Tri ekipe voznikov Audi Sport so na štirinajstdnevnem rallyju dosegle impresivne tri etapne zmage in skupno osvojile 14 mest na stopničkah v dnevnih uvrstitvah. Carlos Sainz in Lucas Cruz sta osvojila prvo etapno zmago za dirkalnik Audi RS Q e-tron2 – in s tem prvo etapno zmago za Audi doslej – na zahtevni progi od mesta Al Artawiya do mesta Al Qaisumah. Po prečkanju približno 8400 puščavskih kilometrov sta Mattias Ekström in Emil Bergkvist v Džedi kot najboljša Audijeva vozniška ekipa končala na devetem mestu.

Vozniki Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz in Mattias Ekström ter Oliver Hoffmann, član uprave družbe Audi za tehnični in tehnološki razvoj ter Julius Seebach, direktor družbe Audi Sport so po dirki strnili svoje vtise, celotno našo pot v Dakar pa si lahko pogledate na spletni strani Svet Audi Sport.

Video title

“quote”

“quote”

Stéphane Peterhansel, tovarniški voznik znamke Audi

 

 

 

 

"Vožnja z dirkalnikom Audi RS Q e-tron2 je bila čisti užitek, na sipinah je preprosto izjemno. Električni pogonski sistem1 s svojim dobrim navorom popolnoma ustreza mojemu slogu vožnje."

Stéphane Peterhansel, tovarniški voznik znamke Audi, je Rally Dakar osvojil štirinajstkrat.

Carlos Sainz, tovarniški voznik znamke Audi

 

 

 

 

"Veliko smo se naučili in lahko potrdimo, da je avto zelo hiter, za prihodnje podvige pa ga bomo še izboljšali. Gre za zgodovinski trenutek in zelo sem vesel in ponosen, da sem lahko pri njem sodeloval."

Carlos Sainz, tovarniški voznik znamke Audi, je legenda rallyja in dirka že več kot 40 let.

Mattias Ekström, tovarniški voznik znamke Audi

 

 

 

 

"Nikoli si ne bi mislil, da je mogoče osvojiti etapo po tako kratkem času in v prvem poskusu. Toda nam je uspelo in na to sem zelo ponosen."

Mattias Ekström, tovarniški voznik znamke Audi, in njegov sovoznik Emil Bergkvist sta osvojila deveto mesto in v mestu Džeda končala Rally Dakar kot najboljša vozniška ekipa podjetja Audi.

2022-02-RallyDakar-04

 

 

 

 

"Naša znamka že več kot 40 let znova in znova navdušuje s svojimi inovacijami v motošportu. Audi je na najtežjem rallyju na svetu že na samem začetku upravičil svoj sloves pionirja."

Oliver Hoffmann, član uprave družbe Audi za tehnični in tehnološki razvoj.

Julius Seebach, direktor družbe Audi Sport.

 

 

 

 

"Neverjetno ponosen sem na ekipo, na voznike, na vse vpletene. To je bil resnično velik dosežek. Čudovito je videti ekipni duh znotraj te ekipe."

Julius Seebach, direktor družbe Audi Sport.

small text

heading

text

button

small text

heading

text

button
Rally Dakar in dirkalnik Audi RS Q e-tron
Rally Dakar in dirkalnik Audi RS Q e-tron
Rally Dakar in dirkalnik Audi RS Q e-tron
Rally Dakar in dirkalnik Audi RS Q e-tron
Servis dirkalnika Audi RS Q e-tron
Rally Dakar in dirkalnik Audi RS Q e-tron
Rally Dakar in dirkalnik Audi RS Q e-tron
Rally Dakar in dirkalnik Audi RS Q e-tron
Voznika dirkalnika Audi RS Q e-tron
Dirkalnik Audi RS Q e-tron
Dirkalnik Audi RS Q e-tron
Ekipa Audi na Rally Dakar
Priprava dirkalnika Audi RS Q e-tron v mraku
Dirkalnik Audi RS Q e-tron pripravljen na dirko

“Quote”

 

 

Video title

 

 

“Quote”

Video title

Po dirki Rally Dakar 2022: najboljši trenutki


Če se vam ne prikažejo slovenski podnapisi, najprej preverite, da je prikaz podnapisov vklopljen - pod ikono CC v spodnjem desnem kotu predvajalnika videa je rdeča črtica. Vklopite jih s klikom na ikono. Za  slovenske podnapise kliknite na sosednjo ikono zobnika in v spustnem meniju pri "Subtitles/CC" izberite "slovenščina".

 

 

 

1 V dirkalniku Audi RS Q e-tron je električni pogon združen s sistemom pretvornika energije, ki temelji na motorju TFSI in generatorju.
2 Prikazano vozilo je dirkalnik za Rally Dakar in ni dostopen kot serijski model. Profesionalni voznik, zaprt krog. Ne poskušajte sami.

Rally Dakar
Rally Dakar

Svet Audi Sport

Po uspešnih nastopih na svetovnem prvenstvu Formule E se je ekipa Audi Sport podala na naslednji projekt, najzahtevnejši do sedaj. Na legendarnem Rallyju Dakar je nastopila z novim dirkalnikom Audi RS Q e-tron s tehnologijo prihodnosti, ki se lahko zoperstavi najbolj ekstremnim razmeram. Poglejte našo pot v Dakar.

Preberite več
2020-01-AudiLab_newsletter_01
2020-01-AudiLab_newsletter_01

Novičnik

AudiLab Slovenija

Enkrat mesečno iz naše online revije AudiLab Slovenija pripravljamo izbor zanimivih člankov o inovacijah, e-mobilnosti, trajnostnem razvoju, doživetjih, življenjskem slogu, Audi športu in posebnih ponudbah iz našega prodajnega programa. Naročite ga v svoj e-nabiralnik.

Naročam novičnik