Nov infotainment in Audi virtual cockpit za Audi Q2 in SQ2

Vsi modeli Audi Q2 so od letos posodobljeni, postali so večji, enostavnejši in sodobnejši. Infotainment sistem v tem kompaktnem SUV-ju je tehnološko temeljito prenovljen. Vsak novi Audi Q2 in SQ2 je tako opremljen z Audijevim virtualnim prikazovalnikom in 8,8-palčnim zaslonom na dotik kot osrednjo enoto za upravljanje sistema MMI.

20.06.2024 Avtor: Audi Team  Fotografije: Arhiv Audi

Audi Q2 in Audi SQ2, praktična in priljubljena kompaktna SUV-ja, imata zdaj tehnološko prenovljeni infotainment sistem. Med novostmi v serijskem obsegu opreme so 8,8-palčni visokoločljivostni zaslon na dotik za sistem MMI, Audijev virtualni prikazovalnik z 12,3-palčnim instrumentnim zaslonom in 3-kraki večfunkcijski volan. Serijska oprema je dopolnjena tudi z varnostnimi funkcijami, kot so prepoznavanje prometnih znakov, opozorilnik za zapustitev voznega pasu in parkirni sistem zadaj.

 

Za popoln nadzor: Audi virtual cockpit za vse modele

V vseh modelih Audi Q2 bo Audijev virtualni prikazovalnik zdaj del serijske opreme. V primerjavi s klasičnimi okroglimi instrumenti popolnoma digitalni prikazovalnik ponuja kristalno čisto sliko v polni HD ločljivosti (1920 x 720 slikovnih pik) in širok nabor možnosti za individualno prilagajanje. Med njimi so klasične vrednosti za hitrost in število vrtljajev motorja ter informacije o navigaciji ali medijih. S tipko View na večfunkcijskem volanu lahko preklapljate med različnimi pogledi. Glede na nivo opreme lahko izbirate med več oblikovnimi motivi, med njimi sta npr. Sport Design z rdečimi poudarki in Dynamic Design z dvostranskimi merilnimi skalami.

q2-1

 

Opcijsko lahko vozniki preklapljajo med dvema osnovnima postavitvama zaslona: ena postavitev prikazuje merilnik hitrosti in merilnik vrtljajev v podobni velikosti kot analogni okrogli instrumenti, na osrednjem delu zaslona pa so prikazane informacije o medijih ali navigaciji. Druga postavitev prikazuje merilnika hitrosti in vrtljajev v manjši velikosti, čez skoraj celoten zaslon pa je prikazan navigacijski zemljevid z integriranim načrtom poti, ki je za voznika bistveno bolj berljiv.

Po želji je na voljo tudi Audijev virtualni prikazovalnik plus, ki vključuje nova tematska okolja. Stranke lahko izbirajo med klasičnim in zelo dinamičnim pogledom. Za Audi SQ2 je serijsko na voljo tudi posebej športen motiv z osrednjim merilnikom vrtljajev v obliki pasu.

 

Intuitivno upravljanje z 8,8-palčnim zaslonom na dotik in glasovnim upravljanjem

Novi, zdaj 8,8-palčni zaslon na dotik za MMI je osrednja enota za upravljanje najsodobnejšega infotainment sistema. Zaslon z ločljivostjo 1.270 x 720 slikovnih pik navdušuje s kristalno čisto sliko in visoko odzivnostjo. Na voljo je tudi glasovno upravljanje, ki (odvisno od opreme) razume tudi zapletene ukaze ali vprašanja v naravnem jeziku in lahko neposredno izvaja zahteve. Prejšnjega vrtljivo-pritisnega regulatorja v sredinski konzoli ni več, na njegovem mestu je zdaj praktičen odlagalni predal.

Kompaktni SUV je inteligentno povezan: MMI radio plus je na voljo serijsko in vključuje sprejemnik DAB, dva priključka USB-C, ki omogočata tudi prenos podatkov, funkcije klica v sili in nekatere storitve Audi connect, npr. Remote & Control za preverjanje in nadzor določenih informacij o vozilu, kot so odklepanje vrat ali preverjanje količine goriva v rezervoarju. Paket "Priprava za navigacijo MMI" vključuje tudi Audijev vmesnik za pametne telefone in omogoča aktivacijo številnih storitev Audi connect in inteligentne navigacije.

Video title

“quote”

“quote”

A207351_medium

 

Največji paket "MMI navigacija plus" vključuje storitve Audi connect ter navigacijske storitve s satelitskimi zemljevidi visoke ločljivosti in storitvami, na primer Googlovimi. Navigacijski zemljevid je lahko prikazan v velikem formatu na Audijevem virtualnem prikazovalniku, kar omogoča enostavno spremljanje zemljevida in bistvenih podatkov o vožnji. Zemljevidi, ki so shranjeni v sistemu, se 36 mesecev po nakupu vozila posodabljajo vsak mesec. Paket vključuje dodatne spletne storitve, kot so Audijeve prometne informacije plus s podatki o prometnih tokovih na posameznih voznih pasovih, informacije o parkiranju na ulicah, spletni radio in spletno prepoznavanje glasbe. Sistem Audi connect deluje s fiksno vgrajeno SIM-kartico (angl. embedded SIM).

Paket infotainmenta dopolnjuje avdiosistem Sonos Premium Sound System s 13 zvočniki in globokotonskim zvočnikom za intenziven, kristalno čist in močan zvok. Audijev telefonski predal (Audi phone box) omogoča preprosto integracijo pametnega telefona v MMI ter ojačitev signala mobilne telefonije (5G/LTE) za najboljšo možno kakovost telefonskih pogovorov.

small text

heading

text

button

small text

heading

text

button

“Quote”

 

 

Video title

 

 

A207353_medium

“Quote”

Video title

q2202012841-l
q2202012841-l

Dinamičen design, izjemen užitek v vožnji

Audi Q2 – urbani SUV prepriča z močnim designom, raznolikimi funkcijami sistema infotainment in dinamično tehnologijo podvozja.

Preberite več

Morda bi vas zanimali tudi članki:

2020-01-AudiLab_newsletter_01
2020-01-AudiLab_newsletter_01

Novičnik

AudiLab Slovenija

Enkrat mesečno iz naše online revije AudiLab Slovenija pripravljamo izbor zanimivih člankov o inovacijah, e-mobilnosti, trajnostnem razvoju, doživetjih, življenjskem slogu, Audi športu in posebnih ponudbah iz našega prodajnega programa. Naročite ga v svoj e-nabiralnik.

Naročam novičnik