Prava paša za oči

Avtomobili znamke Audi imajo različne lastnosti, ki jih delajo edinstvene. Ko Markus Eberle pogleda aktualni Audi RS 6 Avant performance, mu ena stvar takoj pritegne pogled.

25.01.2024 Avtor: Audi Team  Fotografije: Arhiv Audi

Markus Eberle sklonjen ob vozilu Audi RS 6 Avant performance.

Markus Eberle kot produktni vodja zelo dobro pozna modele Audi RS. Ko ga povprašamo o izstopajoči značilnosti modela Audi RS 6 Avant performance, ne pomisli na številke o zmogljivosti. Zanj je poudarek na široki karoseriji, ki modelu Audi RS 6 Avant performance daje športen in ekspresiven videz.

 

Kadarkoli kdo reče, da so modeli Audi RS zgolj širši od drugih modelov Audi, se Markus Eberle le nasmehne. "Audi RS 6 Avant v primerjavi z modelom A6 ni samo širši ali hitrejši," pravi in z roko mimogrede pogladi karoserijo modela Audi RS 6 Avant performance v rosno srebrni matirani barvi. Stvar je veliko bolj zapletena, pove.

Eberle pojasni, da je tako imenovana široka karoserija značilna za design vseh modelov Audi RS. To je del Audijeve športne DNK. "Audi RS 6 Avant performance si z modelom Audi A6 deli le streho, sprednja vrata in vrata prtljažnika. Naši oblikovalci so velik poudarek namenili sprednjim blatnikom, zadnjemu boku in kolesnim ohišjem in na koncu preoblikovali praktično celotno karoserijo tako, da je bistveno širša."

Video title

“quote”

Markus Eberle.

Markus Eberle je pri znamki Audi zaposlen že več kot deset let, zadnjih šest let je odgovoren za modele Audi RS. Športni avtomobili so njegova strast, njegov prvi Audi je bil Audi TT Competition.

Vozilo Audi RS 6 Avant performance od blizu.

Popolnost designa široke karoserije modelov Audi Sport se zelo dobro vidi na mestu, kjer se zadnja vrata stikajo s kolesnimi ohišji.

“quote”

"
Audi RS 6 Avant performance si z modelom Audi A6 deli le streho, sprednja vrata in vrata prtljažnika.
"

Markus Eberle

small text

heading

text

button

Besedo "design" je tu uporabil načrtno, doda Eberle. Za vse modele Audi RS, še posebej pa za model Audi RS 6 Avant performance, je poleg zmogljivosti in primernosti za vsakdanjo rabo značilna tudi športna eleganca. "To se zelo dobro vidi tam, kjer se zadnja vrata stikajo s kolesnimi ohišji." Nič ni videti pritrjeno ali vgrajeno. "Vse se prilega, kot bi bilo narejeno iz enega kosa."

Aktualni Audi RS 6 Avant performance je za približno 80 milimetrov širši od modela A6 Avant, ki ga Eberle vozi v zasebnem življenju. "Pri tej generaciji vozil smo se namenoma nekoliko oddaljili od designa, o katerem se velikokrat govori kot o volku v ovčji preobleki," priznava. Sprememba v smeri še bolj ekspresivnega designa je nenazadnje tudi odziv na povratne informacije kupcev. "Design je in ostaja absolutni razlikovalni dejavnik, zlasti na področju visokozmogljivih vozil," poudarja strokovnjak, ki je pri družbi Audi zaposlen že več kot deset let in je zadnjih šest kot produktni vodja odgovoren za modele RS. Eberle pozorno spremlja svetovne zahteve za vozila in zelo dobro pozna serijo Audi RS 6 Avant.

small text

heading

text

button
Roka Markusa Eberleja ob sprednjem blatniku.

Aktualni Audi RS 6 Avant performance je za slabih 80 milimetrov širši od modela Audi A6 Avant in še za 15 milimetrov širši od predhodnega modela RS.

Markus Eberle pred zadnjim delom vozila Audi RS 6 Avant.

Ko Markus Eberle pogleda aktualni Audi RS 6 Avant performance, se mu na obrazu zariše nasmeh. Design vozila ga nikoli ne neha navdihovati.

“Quote”

 

 

Video title
"
Široka karoserija nam omogoča, da ponudimo do 22-palčna kolesa.
"

Markus Eberle

 

 

“Quote”

Video title

Široka karoserija modela Audi RS 6 Avant performance podpira, v nekaterih primerih pa celo omogoča njegove impresivne zmogljivosti in vozne lastnosti. "Po zaslugi večjih in širših kolesnih ohišij lahko vgradimo tudi za palec večja platišča kot pri seriji A." Tako so kolesa modela Audi RS 6 Avant performance lahko velika do 22 palcev. "Poveča se tudi širina koles, hkrati pa se zmanjša višina pnevmatik. To zagotavlja večjo trdnost pnevmatik, bolj neposreden stik s cestiščem in boljšo vodljivost vozila." Vendar Markus Eberle poudarja, da je te lastnosti mogoče v celoti izkoristiti predvsem v ekstremnih razmerah.

V vsakdanjem življenju pa mu je vedno bolj pomemben videz vozila, pove Eberle. "Čeprav sem aktualni Audi RS 6 Avant performance videl že neštetokrat, mi pogled nanj še vedno naježi kožo in pričara nasmeh."

rs-6-2022-4355-xl-oe
rs-6-2022-4355-xl-oe

20 let modela Audi RS 6: vrhunska zmogljivost v vsakdanji preobleki

Audi RS 6 že 20 let navdušuje privržence športnih avtomobilov po vsem svetu. Z impresivnimi zmogljivostmi in hkrati izjemno funkcionalnostjo za vsakodnevne vožnje je sooblikoval segment visokozmogljivih karavanov. Odkrijte, kako se je razvijal skozi štiri generacije izboljšav.

Preberite več
2020-01-AudiLab_newsletter_01
2020-01-AudiLab_newsletter_01

Novičnik

AudiLab Slovenija

Enkrat mesečno iz naše online revije AudiLab Slovenija pripravljamo izbor zanimivih člankov o inovacijah, e-mobilnosti, trajnostnem razvoju, doživetjih, življenjskem slogu, Audi športu in posebnih ponudbah iz našega prodajnega programa. Naročite ga v svoj e-nabiralnik.

Naročam novičnik