Virtualno doživetje konceptnega vozila Audi urbansphere

Konceptno vozilo Audi urbansphere je bilo zasnovano od znotraj navzven, z jasnim poudarkom na notranjosti in udobju potnikov. Zdaj lahko njegovo notranjost doživite digitalno – s tehnologijo obogatene resničnosti.

22.05.2023 Avtor: AUDI AG  Fotografije: Arhiv Audi

Dobrodošli na doživetju Audi urbansphere

Obiskovalci nove hiše napredka Audi v Autostadtu v Wolfsburgu (Nemčija) se lahko podajo na odkrivanje vesolja znamke štirih krogov. Posebna zanimivost pa jih ne čaka v fizičnem, pač pa v digitalnem svetu. Doživetje Audi urbansphere1 je virtualna instalacija, ki temelji na obogateni resničnosti (augmented reality, AR). Gre za tehnologijo, ki z digitalnimi elementi dopolnjuje izkušnjo resničnega sveta. Tehnologija je še posebej zanimiva prav zato, ker omogoča združevanje fizične resničnosti z digitalnim prostorom. To velja tudi za doživetje Audi urbansphere1, pri katerem lahko uporabniki prek pametnega telefona virtualno vstopijo v konceptni avtomobil znamke Audi.

 

Notranjost konceptnega vozila urbansphere.
Na digitalnem ogledu notranjosti konceptnega vozila Audi urbansphere1 boste med drugim lahko videli velik zaslon za potnike na zadnjih sedežih.

Odkrijte konceptno vozilo Audi urbansphere s pomočjo obogatene resničnosti

S pametnim telefonom skenirajte QR-kodo ali obiščite spletno mesto
www.urbansphere-experience.de. Vaš pametni telefon se z nekaj kliki spremeni v digitalno okno v notranjost koncepta Audi urbansphere1. Z obračanjem naprave lahko zdaj virtualno raziskujete vozilo. Ikone razkrivajo, kje lahko najdete dodatne informacije, s funkcijo 'selfie' pa lahko tudi sami postanete del tridimenzionalne predstavitve.

 

Video title

“quote”

Poudarki v konceptnem vozilu Audi urbansphere

 

V nasprotju z običajnimi avtomobili je bilo konceptno vozilo Audi urbansphere1 sistematično zasnovano od znotraj navzven, s posebnim poudarkom na notranjosti in udobju potnikov.

Električni pogon omogoča novo razporeditev notranjosti, ki ustvarja veliko prostora v obeh vrstah sedežev. Poleg tega se upošteva tudi vse bolj avtomatizirana vožnja, ki potnikom omogoča, da čas, ki bi ga sicer namenili vožnji, izkoristijo za druge dejavnosti. Na ta način avtomobil postane življenjski in doživljajski prostor.

Telefon v rokah
Z le nekaj kliki se vaš pametni telefon spremeni v digitalno okno v notranjost konceptnega vozila Audi urbansphere1.
Konceptno vozilo Audi urbansphere z odprtimi vrati.
Znamka Audi s konceptnimi vozili predstavlja svojo vizijo prihodnosti oblikovanja notranjosti vozil. Audi urbanshpere1 v digitalni obliki odpira svoja vrata.

“quote”

Znamka Audi s konceptnimi avtomobili predstavlja vizijo mobilnosti prihodnosti

Znamka Audi s konceptnimi vozili ponuja vpogled v prihodnost mobilnosti in pri tem kljubuje desetletja starim konvencijam oblikovanja avtomobilov. V notranjosti konceptnega vozila Audi urbansphere1 ni več tipičnih okroglih številčnic in zaslonov. Namesto tega je potnikom na zadnjih sedežih na voljo zaslon velikega formata, ki se spusti s strehe. Informacije so projicirane tudi na različne elemente v notranjosti, v vratih pa so vgrajeni interaktivni upravljalni elementi.

"Ko smo izbirali konceptno vozilo, ki bo predstavljeno s tehnologijo obogatene resničnosti, smo se z razlogom odločili za Audi urbansphere1," je povedal Marc A. Brinkmann, globalni vodja izkustvenega marketinga pri znamki Audi. "Ker je ta avtomobil tako dosledno usmerjen k notranjosti in potnikom, je v njem mogoče odkriti veliko oblikovalskih detajlov in funkcionalnosti."

Screenshot 2023-05-16 at 16-19-09

 

Ste radovedni?

Doživetje Audi urbansphere1 je na dosegu vaših rok, kjerkoli ste. K interaktivnemu doživetju pa lahko s funkcijo deljenja povabite tudi prijatelje. Poskenirajte QR-kodo in doživite Audi urbansphere na mobilni napravi.
 

 

small text

heading

text

button

1 Prikazano je konceptno vozilo in ni na voljo kot serijski model.

 

small text

heading

text

button

“Quote”

 

 

Video title

 

 

“Quote”

Video title

Konceptno vozilo Audi urbansphere: ustvarjeno za megamesta
Konceptno vozilo Audi urbansphere: ustvarjeno za megamesta

Konceptno vozilo Audi urbansphere: ustvarjeno za megamesta

Tretje konceptno vozilo iz družine sfer z najrazkošnejšo notranjostjo doslej in visokotehnološko opremo preživljanje časa med vožnjo povzdiguje na novo raven. Spoznajte konceptno vozilo Audi urbansphere.

Preberite več

Morda bi vas zanimali tudi članki:

2020-01-AudiLab_newsletter_01
2020-01-AudiLab_newsletter_01

Novičnik

AudiLab Slovenija

Enkrat mesečno iz naše online revije AudiLab Slovenija pripravljamo izbor zanimivih člankov o inovacijah, e-mobilnosti, trajnostnem razvoju, doživetjih, življenjskem slogu, Audi športu in posebnih ponudbah iz našega prodajnega programa. Naročite ga v svoj e-nabiralnik.

Naročam novičnik