2020: leto, ki si ga bomo zapomnili

Leto 2020 si bomo vsekakor dobro zapomnili. Manj smo se ukvarjali s prodajo avtomobilov, bolj pa z medsebojno podporo, zdravjem in solidarnostjo. V ‘novi normalnosti’ smo postali bolj digitalni, prilagodljivi in osebni, kar predstavlja izziv za vse – tudi za Audi.

11.01.2021 Avtor: Audi Team  Fotografije: Arhiv Audi

Video title

“quote”

 

“quote”

small text

heading

text

button

Svet je še vedno v primežu pandemije koronavirusa – morda bolj kot kadarkoli prej. Leto 2020 je dodobra spremenilo našo miselnost, vrednote in prioritete. Pandemija je močno pospešila spremembe in digitalizacijo. Digitalno sodelovanje nam je v 'novi normalnosti' prineslo večjo prožnost in dinamiko.

 

2020: usoda, solidarnost, virtualne svetovne premiere

 

V lanskem letu smo pri Audiju načrtovali praznovanje 40. obletnice pogona quattro, žal pa so se stvari odvile nekoliko drugače. Pomlad je v celoti zaznamovala pandemija COVID-19: avtomobilski saloni so se zaprli, zaposleni so delali s skrajšanim delovnim časom, proizvodnja je zastala. Nastopil je čas za premislek. S pomočjo digitalnih ukrepov, kot so virtualni prodajni saloni in Audijeva nova storitev svetovanja v živo, nam je uspelo ohraniti stik s kupci.

Pod ključnikom #AudiTogether smo združili aktivnosti podjetja za pomoč skupnosti: virtualni koncert solidarnosti in ‘paket za ponovni zagon’ maloprodaje.

Predstavitve novih izdelkov, kot je bila na primer prva virtualna svetovna premiera Audija A3, so nam dale slutiti, da se svet premika naprej. Proti začetku poletja smo znova zagnali proizvodnjo, povpraševanje pa si je znova opomoglo. Prodaja avtomobilov se je bistveno povečala, delo po skrajšanjem delovnem času se je končalo. Od tedaj vse poteka v okvirih 'nove normalnosti', z izjemo trenutnega zaprtja.

small text

heading

text

button
40 let pogona Audi quattro

40 let pogona quattro: obletnica je minila v znamenju modelov e-tron z električnim štirikolesnim pogonom.

Koncert solidarnosti prek spleta v Audijevem obratu Presswerk

Koncert v živo prek spleta: vrhunska violinistka Lisa Batiashvili je skupaj z drugimi priznanimi glasbeniki priredila koncert v Audijevem obratu Presswerk (stiskalnica).

Konceptno vozilo Audi Q4 Sportback e-tron

Prihodnost električne mobilnosti: konceptno vozilo Audi Q4 Sportback e-tron.

Konceptno vozilo Audi e-tron GT

Vrhunska kakovost in močna dinamika: oblikovalska govorica konceptnega vozila Audi e-tron GT je usmerjena v prihodnost.

Audijeva tovarna Győr z največjim fotovoltaičnim sistemom v Evropi

Ogljična nevtralnost in trajnost: madžarska tovarna Győr se ponaša z največjim fotovoltaičnim sistemom v Evropi, ki se razprostira na dveh površinah v velikosti 80.000 m2.

Novi Audi SQ2

Audi SQ2: Novi kompaktni SUV združuje veliko užitka v vožnji, športni design, napredne funkcije povezljivosti in inteligentne opcijske asistenčne sisteme.

“Quote”

 

 

Video title

Od retrospektive k pričakovanjem: prihodnost je način razmišljanja

Trajnost in digitalizacija sta za nas postali pomembnejši temi kot kdajkoli prej. Zastavili smo si cilj, da do leta 2025 zmanjšamo ogljični odtis naših vozil za približno 30 odstotkov. V letu 2020 sta naši proizvodni lokaciji v Bruslju in Győru postali ogljično nevtralni, v naslednjih petih letih pa jima bodo sledile še ostale naše tovarne. Pomemben gradnik je tudi strategija elektrifikacije: do leta 2025 bo Audi svoj e-portfelj razširil na 30 vozil. 

Leto 2020 je za nami. Slogan 'Prihodnost je način razmišljanja' predstavlja novo usmeritev znamke Audi, ki smo jo uresničili z dvema konceptnima voziloma iz linije e-tron: Audijem Q4 e-tron in Audijem e-tron GT. Oba tehnično dovršenost združujeta z naprednim designom. V letu 2021 želimo biti električni, digitalni, trajnostni, drzni in odprti za nove ideje.

Audi nadaljuje svojo pot. Tudi po letu velikih preobrazb – in navkljub trajajoči pandemiji koronavirusa. Skupaj. Čustveno. In upamo, da tudi zdravo.

 

 

“Quote”

Video title

Audi A3 Sportback
Audi A3 Sportback

Audi A3 Sportback

Vrhunski design in inovativne tehnologije, ki so kos vsem novim izzivom. To je napredek, ki ga občutite.

Preberite več
2020-01-AudiLab_newsletter_01
2020-01-AudiLab_newsletter_01

Novičnik

AudiLab Slovenija

Enkrat mesečno iz naše online revije AudiLab Slovenija pripravljamo izbor zanimivih člankov o inovacijah, e-mobilnosti, trajnostnem razvoju, doživetjih, življenjskem slogu, Audi športu in posebnih ponudbah iz našega prodajnega programa. Naročite ga v svoj e-nabiralnik.

Naročam novičnik