Chris Evans: "Smo v vznemirljivem času za ljubitelje avtomobilov"

Chris Evans podobnost z znamko Audi vidi v zavezanosti do ustvarjanju nepozabnih izkušenj za ljudi. Ob predstavitvi novega modela Audi Q6 e-tron hollywoodski igralec in producent razmišlja o svoji strasti do avtomobilov, e-mobilnosti in vlogi tehnologije pri oblikovanju prihodnosti izkušenj vožnje.

3.04.2024 Avtor: Nadia Riaz-Ahmed  Fotografije: Arhiv Audi

Chris Evans stoji pred kamero z novim modelom Audi Q6 e-tron v ozadju.

Strast Chrisa Evansa do električnih vozil izvira iz njegovega prepričanja, da je izbira električnega avtomobila ključen prispevek k odgovornosti, ki si jo delimo vsi.

 

 

Chris, znani ste po strasti do avtomobilov. Kaj občutite, ko zaženete motor in zapeljete po podlagi?

Moč, svobodo, udobje in neodvisnost. Obožujem vožnjo. To je res ena mojih najljubših dejavnosti. Od nekdaj ljubim hitrost. Meni avtomobili predstavljajo popolno zlitje oblike in funkcije. Vozilo z dovršenim designom, ki ponuja tudi vznemirjenje hitrosti, je točno to, kar iščem. Poleg tega za volanom najdem prostor za meditacijo. Čeprav vožnja zahteva osredotočenost, lahko del mojih misli preide v bolj sproščeno stanje. Po dolgi vožnji se vedno počutim prenovljen.

 

Ali kot ljubitelj avtomobilov pri vožnji z električnimi vozili pogrešate občutek in zvok motorja z notranjim zgorevanjem?

Niti ne. Morda to drži za nekatere, saj je bilo do sedaj to vse, kar smo poznali. V tej novi pokrajini, ko prehajamo na električna vozila, pa bo navdušenje nad klasičnimi motorji zamenjal občutek zadovoljstva, odgovornosti, dolžnosti, namena in smisla.

 

Za znamko Audi vožnja ni le način potovanja od točke A do točke B, ampak tudi ustvarjanje osebnih, pomenljivih izkušenj. To je nekaj, kar zagotovo velja tudi za vas kot igralca.

Vsekakor. Za igralca je občinstvo vedno na prvem mestu. Največja potrditev in zadovoljstvo je, ko veš, da imaš dolgotrajen vpliv na ljudi, tudi potem ko zapustijo gledališče ali kinodvorano, ko izkušnja odzvanja v njihovih mislih in se o njej pogovarjajo z družino. Podobno kot pri vožnji z avtomobilom, kjer nepozabni trenutki ostanejo v spominu še dolgo po koncu potovanja.

Video title

“quote”

O Chrisu Evansu

Chris Evans je ameriški igralec, producent in režiser, ki je pomembno zaznamoval filmsko industrijo. Evans je nastopil v filmskih priredbah stripov in risoromanov. Ena njegovih najvidnejših vlog je vloga Stotnika Amerike, znanega tudi kot Steve Rogers, junaka iz Marvelovega filmskega vesolja. Z upodobitvijo kultnega superjunaka je požel svetovno slavo in priznanje tako oboževalcev kot kritikov. Chris Evans je svojo igralsko širino dokazal z vlogami v različnih žanrih, vključno z dramami, trilerji in akcijskimi filmi, kot so Knives Out, Snowpiercer in Gray Man. Svoj glas je posodil tudi likom v animiranih filmih, s čimer je še dodatno dokazal svoj vsestranski igralski talent.

Audi Q6-etron, priklopljen na polnilno postajo.

Novi Audi Q6 e-tron na visokozmogljivih polnilnicah HPC (High Power Charging) omogoča polnjenje do moči 270 kW in odpira novo poglavje v razvoju premijske elektromobilnosti pri znamki Audi.

Chris Evans sedi na stolu.

Chris Evans se zaveda, kako pomembno je pustiti trajen vtis na občinstvu in podobno kot Audi daje veliko vrednost ustvarjanju nepozabnih izkušenj. Odkrijte več v njegovi Zgodbi o napredku (v videu spodaj).

“quote”

 

Če se vam ne prikažejo slovenski podnapisi, najprej preverite, da je prikaz podnapisov vklopljen - pod ikono CC v spodnjem desnem kotu predvajalnika videa je rdeča črtica. Vklopite jih s klikom na ikono. Za  slovenske podnapise kliknite na sosednjo ikono zobnika in v spustnem meniju pri "Subtitles/CC" izberite "slovenščina".

"
Če že moramo voziti avtomobile, zakaj ne bi izbrali takšnih, ki imajo manjši vpliv na okolje?
"

Chris Evans

small text

heading

text

button

Zakaj ljudje še vedno oklevajo pri nakupu električnih vozil?

Električna vozila so na trg vstopila še ne tako dolgo nazaj, z manj privlačnim designom in omejenim dosegom. Mislim, da so mnogi imeli pomisleke tako glede zmogljivosti vozil kot možnosti polnjenja. Vendar se električna vozila iz leta v leto hitro izboljšujejo, kar je zelo vznemirljivo. To je tisto, kar me pri električnih avtomobilih najbolj navdušuje; hitrost njihovega razvoja je neverjetna. Smo v vznemirljivem času za ljubitelje avtomobilov.

 

Audi Q6 e-tron ponuja možnosti razvedrila v vozilu in povezane zaslone za potnike. Ali menite, da bo izboljšalo izkušnjo vožnje?

Zagotovo. To ni samo pomembno, ampak predstavlja še en element razkošja, ki znamko Audi loči od drugih. Možnost zabave v avtomobilu na tako visoki ravni je nekaj novega in posebnega. Navdušen sem nad visokokakovostnim zaslonom za potnike. Super se mi zdi, da lahko med vožnjo gledam filme. Ta funkcionalnost obogati izkušnjo vožnje, ko sedim na sovoznikovem sedežu.

Chris Evans od blizu.

Chris Evans čistega užitka ne predstavlja le vožnja, ampak je v zavetju avtomobila našel tudi možnost sprostitve.

 

Govorili ste o odgovornosti in namenu – je to tisto, kar vas spodbuja k vožnji električnih vozil?

Mislim, da bi moral vsak izmed nas prepoznati svojo odgovornost in prispevati na svoj način, pa naj bo to v večjem ali manjšem obsegu. To je eden od razlogov, zakaj sem zagovornik električnih vozil – če že moramo voziti avtomobile, zakaj ne bi izbrali takšnih, ki imajo manjši vpliv na okolje? Če bi se vsi odločili za to, bi lahko skupni učinek teh malih korakov prinesel velike pozitivne spremembe. S hitrim razvojem tehnologij električnih vozil in izboljšavam na področju polnjenja je zdaj vse manj razlogov, da ne bi prešli na električne avtomobile.

 

Ali menite, da bodo nove tehnologije ključno vlogo igrale tudi pri izboljšanju drugih vidikov, kot sta varnost in povezljivost?

Inovacije v avtomobilski industriji se dogajajo z neverjetno hitrostjo. Nove tehnologije v avtomobilih so izjemno pomembne. Najvišji prioriteti sta varnost pri vožnji in zaščita potnikov ter drugih udeležencev v prometu. Vsaka tehnološka rešitev, ki prispeva k večji varnosti in nam omogoča, da se osredotočimo na vožnjo, je korak v pravo smer. Zato integracija pametnih tehnologij v avtomobile ni le razkošje, ampak nuja.

 

 

 

Če se vam ne prikažejo slovenski podnapisi, najprej preverite, da je prikaz podnapisov vklopljen - pod ikono CC v spodnjem desnem kotu predvajalnika videa je rdeča črtica. Vklopite jih s klikom na ikono. Za  slovenske podnapise kliknite na sosednjo ikono zobnika in v spustnem meniju pri "Subtitles/CC" izberite "slovenščina".

small text

heading

text

button

“Quote”

 

 

Video title

 

 

“Quote”

Video title

Q6 e-tron
Q6 e-tron

Q6 e-tron, električna izkušnja visokega razreda

Audi Q6 e-tron z inovativno platformo, vrhunskim designom, napredno tehnologijo polnjenja in baterij odpira novo poglavje v elektromobilnosti pri znamki Audi. Brezhibno združuje užitek visokega razreda, prefinjen življenjski prostor in vrhunsko izkušnjo električne vožnje.

Preberite več

Morda bi vas zanimali tudi članki:

2020-01-AudiLab_newsletter_01
2020-01-AudiLab_newsletter_01

Novičnik

AudiLab Slovenija

Enkrat mesečno iz naše online revije AudiLab Slovenija pripravljamo izbor zanimivih člankov o inovacijah, e-mobilnosti, trajnostnem razvoju, doživetjih, življenjskem slogu, Audi športu in posebnih ponudbah iz našega prodajnega programa. Naročite ga v svoj e-nabiralnik.

Naročam novičnik