Osvežitve modelov Audi v novem modelnem letu

V novem modelnem letu se pri znamki štirih krogov obetajo zanimive osvežitve. Kompaktni Audi A1 citycarver ima novo ime, vsestranski Audi A4 allroad quattro je dobil nov paket zunanjosti, Audi Q7 in Audi Q8 pa bosta odslej na voljo v treh novih barvnih različicah. Nadgrajena sta tudi športna modela Audi RS 4 Avant in Audi RS 5 – z novima paketoma, ki prinašata še več vozne dinamike.

22.06.2022 Avtor: AUDI AG  Fotografije: Arhiv Audi

Audi A1 allstreet

Audi A1 allstreet

 

Novo ime, ista moč: Audi A1 allstreet

Najbolj individualni v Audijevi paleti kompaktnih modelov, Audi A1 citycarver, ima novo ime: Audi A1 allstreet. Kompaktni avtomobil s športnimi in poenostavljenimi linijami, ki temeljijo na modelu Audi A1 Sportback, ostaja zvest svojemu priljubljenemu robustnemu terenskemu videzu. Ostale bodo tudi vsa oprema in možnosti prilagajanja, ki so že bile v ponudbi, ter že znane kombinacije motorjev in menjalnikov.

Audi A4 allroad quattro

Audi A4 allroad quattro

 

Audi A4 allroad quattro z novim paketom opreme

Audi A4 allroad quattro bo v novem modelnem letu na voljo z novim Optičnim paketom črnih elementov pro, ki bo kupcem omogočil še več možnosti prilagajanja. Opcijski paket vključuje okvir vetrobranskega stekla, zunanja ogledala in izpušne cevi, poudarjene v sijajni črni barvi. V sijajno črni izvedbi so na voljo tudi navpični elementi in enodelni okvir mreže hladilnika, vstavki v prednjih stranskih odprtinah za dovod zraka ter letvi zadnjega difuzorja in pokrova prtljažnika med lučmi. Ekspresivni značaj modela A4 allroad quattro dodatno poudarjajo štirje krogi črne barve s sijajem spredaj in zadaj ter napis "A4 allroad".
V črni barvi so na voljo tudi strešni nosilci, odbijač, ki je v serijski različici lakiran z matirano strukturno sivo barvo, pa je zdaj opcijsko na voljo tudi v kontrastni kovinski manhattan sivi barvi. Že tako bogato paleto barv pa še dodatno dopolnjujeta nova kovinska odtenka v kronos sivi in distrikt zeleni barvi.

 

Razširjena serijska oprema za Audi Q7 in Audi Q8

V razredu luksuznih SUV-jev sta osvežen videz dobila Audi Q7 in Audi Q8, ki bosta v novem modelnem letu na voljo v treh novih barvah. V široki paleti razpoložljivih odtenkov bodo floretsko srebrno, galaxy modro in barrique rjavo nadomestile nove kovinske barve satelitsko srebrna, waitomsko modra in tamarind rjava. V notranjosti bosta oba modela serijsko okrašena z elegantnimi kontrastnimi šivi na armaturni plošči, prenovljeni pa bodo tudi notranji elementi.

Video title

“quote”

“quote”

Audi RS 4 Avant

Audi RS 4 Avant

Močnejša čustva: nova paketa za Audi RS 4 Avant in Audi RS 5

V okviru pregovorno natančnih optimizacij sta športno nadgradnjo dobila tudi modela Audi RS 4 Avant in Audi RS 5, z novima paketoma Competition in Competition Plus, ki bosta kupcem na voljo od julija. Paket Competition s številnimi dodatki ostri videz športnih modelov ter skrbi za še bolj čustveno vožnjo. Paket Competition Plus z opcijskim vzmetenjem RS sport suspension pro zagotavlja največjo mero dinamike in užitka pri vožnji, obenem pa ohranja vsestranskost za vsakdanjo uporabo. Manj je včasih več: po zaslugi manjše izolacije med motorjem in notranjostjo bosta RS 4 Avant in RS 5 kupce navdušila tudi z vznemirljivejšim zvokom. Biturbo šestvaljni motor doseže 331 kilovatov (450 KM) moči in 600 Nm navora med 1.900 in 5.000 vrtljaji v minuti.

 

Nova raven športnosti

Prilagodljivo podvozje RS sport suspension pro nudi popolno razmerje med udobjem in zmogljivostjo, kar pomeni, da bodo kupci z vsemi razpoložljivimi asistenčnimi sistemi udobno in brez omejitev prevozili tudi daljše razdalje. Podvozje ponuja tudi 10 mm nižje težišče v primerjavi s serijskimi modeli RS, voznik pa ga lahko zniža za še dodatnih 10 mm, tako da je skupna višina podvozja za 20 mm nižja od serijske. K še boljši vozniški izkušnji z natančnim in agilnim krmiljenjem pripomorejo tudi čvrstejše vzmeti, trismerno nastavljivi blažilniki in trši stabilizatorji. Oba paketa povečujeta končno hitrost avtomobilov na 290 km/h. Audi RS 4 Avant s paketom Competition Plus od 0 do 100 km/h pospeši v 3,9 sekunde, 0,2 sekunde hitreje od serijskega modela. Audi RS 5 Coupé ali RS 5 Sportback pa še stotinko hitreje, torej v 3,8 sekunde.

small text

heading

text

button

small text

heading

text

button
Audi RS 5 Coupé

Audi RS 5 Coupé

Audi RS 5 Coupé

Audi RS 5 Coupé

Med izboljšavami, s katerimi so pri Audi Sport ustvarili brezhibno vodljivost, boljšo stabilnost in večji vozni užitek, je tudi dinamični volanski mehanizem s stalnim razmerjem 1:13,1 in izboljšani športni diferencial quattro, ki omogoča več poudarka na zadnji osi. Poleg tega posodobljena programska oprema v krmilni enoti menjalnika omogoča krajši čas prestavljanja in občutno večjo porazdelitev med različnimi načini vožnje. Kombinacija pnevmatik Pirelli P Zero Corsa, novo nastavljenega sistema ABS in keramičnega zavornega sistema RS pa poskrbi za učinkovitejše zaviranje, pri zaviranju s 100 km/h je lahko zavorna pot krajša za dva metra.

Na voljo je tudi športni izpušni sistem RS plus z izpušnimi cevmi v matirani črni barvi, ki so ga pri Audi Sport razvili posebej za paketa Competition. Odstranili so tudi 8 kilogramov izolacijskega materiala med motorjem in notranjostjo in tako poskrbeli za manjšo težo in obenem intenzivnejši zvok avtomobila. Čustvenost pa še dodatno poveča optimizacija programske opreme krmilne enote motorja, ki omogoča tesnejše spreminjanje obremenitve v načinu S, ko je v sistemu Audi drive select izbran dinamični vozni način.

“Quote”

 

 

Video title

Audi RS 5 Sportback v črni sebring barvi s kristalnim učinkom

Audi RS 5 Sportback v črni sebring barvi s kristalnim učinkom.

Audi RS 5 Sportback v črni sebring barvi s kristalnim učinkom

Audi RS 5 Sportback v črni sebring barvi s kristalnim učinkom.

Stranske obloge sedežev v klavirsko črni barvi

Stranske obloge sedežev v klavirsko črni barvi.

Stranske obloge sedežev v klavirsko črni barvi

Stranske obloge sedežev v klavirsko črni barvi.

Audi RS 5 Sportback zunanjost

Audi RS 5 Sportback zunanjost.

Audi RS 5 Sportback notranjost

Audi RS 5 Sportback notranjost.

 

 

“Quote”

Video title

Prenovljen videz

Oba paketa prinašata tudi novosti v notranjosti: stranske obloge sedežev so na voljo v sijajni klavirsko črni barvi. Na voljo je tudi nadgradnja sedežev v kombinaciji materiala Dinamica, ki vsebuje 45 odstotkov recikliranih vlaken PET, in usnja Pearl Nappa. Športni značaj poudarjajo štirje krogi na pokrovu motorja in prtljažnika ter napisi modela v črni barvi s sijajem. Prvič sta modela RS 4 in RS 5 na voljo v ujemajoči se črni sebring barvi s kristalnim učinkom, kupci, ki želijo športni videz še bolj poudariti, pa lahko kupijo tekmovalna platišča v fantomsko črni barvi z visokim sijajem. Za doplačilo bo Audi 20-palčnim platiščem dodal še visokozmogljive pnevmatike Pirelli P Zero Corsa, ki so bile razvite tako za cesto kot za dirkališče. Audi RS 5 je serijsko opremljen z matričnimi žarometi LED, ki cesto osvetljujejo z lasersko svetlobo. Oba modela dopolnjuje tudi ekskluzivni Paket zunanjih elementov iz karbona, ki vsebuje številne karbonske detajle v matirani izvedbi (ogledala, sprednja letev, stranske obrobe in pragovi ter letev zadnjega difuzorja), vsi drugi elementi pa so v črni barvi s sijajem.

Slovenska premiera prenovljene limuzine Audi A8
Slovenska premiera prenovljene limuzine Audi A8

Slovenska premiera prenovljene limuzine Audi A8

Osvežena limuzina Audi A8 se zdaj predstavlja tudi v Sloveniji. Preberite, kaj so o tem paradnem modelu znamke Audi zapisali slovenski avtomobilski novinarji.

Preberite več
2020-01-AudiLab_newsletter_01
2020-01-AudiLab_newsletter_01

Novičnik

AudiLab Slovenija

Enkrat mesečno iz naše online revije AudiLab Slovenija pripravljamo izbor zanimivih člankov o inovacijah, e-mobilnosti, trajnostnem razvoju, doživetjih, življenjskem slogu, Audi športu in posebnih ponudbah iz našega prodajnega programa. Naročite ga v svoj e-nabiralnik.

Naročam novičnik