"To je dober občutek"

Anna Gasser kot zimska športnica veliko časa preživi v naravi. Trajnostni razvoj ima v njenem življenju pomembno vlogo in mobilnost pri tem ni izjema. V pogovoru nam je zaupala, kaj ji pomeni električna mobilnost in zakaj je za svoj osebni avtomobil izbrala Audi Q4 e–tron.

15.12.2022 Avtor: Nadia Riaz-Ahmed  Fotografije: Sam Strauss

Ko Anna Gasser ne osvaja medalj in naslovov s svojimi akrobatskimi triki v snežnem parku, potuje po svetu. V zasebnem življenju ji veliko pomeni, da lahko naredi nekaj dobrega za okolje. "Kot zimski športnici mi je trajnostni razvoj zelo pomemben," pravi 31-letna Avstrijka. "Želim prispevati k ohranjanju narave, v kateri preživim toliko časa." Profesionalna deskarka na snegu je prepričana, da je električna mobilnost prvi veliki korak, saj bodo potovanja z avtomobilom tako postala bolj ekološka. "Menim, da lahko vsak še tako majhen prispevek pomembno prispeva k varovanju okolja. To je dober občutek," pravi. Kadarkoli je to mogoče, športnica svoj Audi Q4 e–tron na javnih polnilnih postajah polni z zeleno električno energijo. "Želim si, da bi mi navigacijski sistem pokazal mesta, kjer lahko baterijo svojega električnega avtomobila napolnim z energijo iz obnovljivih virov. Počutim se bolje, kadar vem, da med vožnjo ne povzročam izpustov CO2 in da delujem trajnostno."


S tem se strinjajo tudi Annini prijatelji, ki se z njo in njenim Audijem Q4 e–tron pogosto vozijo v gore. "Presenečena sem bila nad tem, koliko prostora je v avtu, od tako kompaktnega vozila tega ne bi pričakovala," pove deskarka. Velikokrat se na pot odpravijo kar štirje. "Pakiranje torb, kovčkov in športne opreme je pogosto podobno igri tetrisa. Noro je, koliko prtljage spravimo v avto," pravi Anna Gasser.

 

Anna Gasser pospravlja športno opremo v prtljažnik svojega Audi Q4 e–tron
Anna Gasser z lahkoto spravi vso športno opremo v svoj Audi Q4 e-tron. Prostornost prtljažnika jo je sprva presenetila.

 

"Nisem oseba, ki rada načrtuje"


Anna Gasser je pri svojih 31 letih v svetu deskanja na snegu dosegla že veliko. Osvojila je dve olimpijski medalji in naslov svetovne prvakinje ter več deskarskih trikov izvedla prva na svetu. V zasebnem življenju vozi popolnoma električni Audi Q4 e-tron, saj bi rada vozila bolj trajnostno.

 

Video title

“quote”

Polnilec za Audi Q4 e-tron
Anna Gasser ima v garaži lastno polnilno postajo, kjer čez noč polni svoj Audi Q4 e-tron.
Vožnja z Audi Q4 e-tron ob jezeru
Ko ne potuje, Anna Gasser svoj čas preživlja doma ob jezeru Millstatt na avstrijskem Koroškem.

“quote”

"
Trudim se živeti čim bolj trajnostno in tako narediti nekaj za naravo.
"

Anna Gasser

small text

heading

text

button

Tri vprašanja o električni mobilnosti za Anno Gasser

 

1. Kaj vas je pri električnem avtomobilu najbolj presenetilo?

"Kako dobro deluje polnjenje. Vsi so mi odsvetovali električni avtomobil, ker nisem oseba, ki rada načrtuje. Svarili so me, da bom obtičala na cesti s prazno baterijo. Vendar moram reči, da se vse odlično obnese. Navigacijski sistem v avtomobilu mi prikazuje pot s postajališči za polnjenje – do zdaj nisem imela še nobenih težav."


2. Zakaj ste izbrali Audi Q4 e–tron?

"Audi Q4 e–tron je popoln avto zame. Ponuja pravo kombinacijo velikosti, športnosti in elegance. Po prvi vožnji me je prepričal tudi užitek v vožnji. Prej nisem vedela, da je lahko vožnja z električnim avtomobilom lahko tako kul. Poleg tega prispevam k manjšim izpustom CO2. Vse je tako, kot mora biti."


3. Kaj si želite na področju električne mobilnosti v prihodnosti?

"Električna mobilnost je prihodnost, zato bi bilo smiselno razširiti polnilno infrastrukturo, zlasti v majhnih mestih in v gorah, trenutno je tam na voljo le malo možnosti za polnjenje. Vendar sem opazila, da se polnilna ponudba povečuje. V moji domači občini Millstatt še pred letom dni ni bilo nobene polnilne postaje. Danes so tam že štiri."

 

small text

heading

text

button
Anna Gasser ob Audi Q4 e–tron
Audi Q4 e-tron je idealno vozilo za profesionalno deskarko na snegu. Je športno in elegantno ter kompaktno, a hkrati prostorno.
Anna Gasser za volanom njenega Audi Q4 e–tron
Anna Gasser se že več kot eno leto vozi z električnim avtomobilom. V tem vidi več prednosti: ni lokalnih izpustov CO2, vožnja je tiha, pospeški pa so močni.

“Quote”

 

 

Video title

 

 

“Quote”

Video title

Audi Q4 e-tron
Audi Q4 e-tron

Razmišljajte napredno. Vozite napredno.

Trajnostnost je le ena od lastnosti, zaradi katerih je Audi Q4 e-tron tako privlačen. Napredno notranjost zaznamujejo tehnološke inovacije, športnost in funkcionalnost. Odkrijte povsem električni Audi Q4 e-tron.

Preberite več

Morda bi vas zanimali tudi članki:

2020-01-AudiLab_newsletter_01
2020-01-AudiLab_newsletter_01

Novičnik

AudiLab Slovenija

Enkrat mesečno iz naše online revije AudiLab Slovenija pripravljamo izbor zanimivih člankov o inovacijah, e-mobilnosti, trajnostnem razvoju, doživetjih, življenjskem slogu, Audi športu in posebnih ponudbah iz našega prodajnega programa. Naročite ga v svoj e-nabiralnik.

Naročam novičnik