Vsebinski koncentrat Audijevih zgodb: dr. Matjaž Korman v podkastu Atmosferci

Trije avtomobilski novinarji oziroma bencinski bratje Atmosferci – Ciril Komotar, Saša Kapetanović in Jure Gregorčič – so v svojem priljubljenem podkastu gostili izjemnega slovenskega strokovnjaka, ki že vrsto let pri znamki Audi ustvarja avtomobilsko prihodnost. Dr. Matjaž Korman je vrhunski razvojnik s praktično filmsko poklicno potjo. Je oče e-trona, ki je v prostem času pomagal Elonu Musku, nemška obveščevalna služba pa mu je zaupala razvoj in izdelavo neprebojnega Audija A8 za nemško kanclerko Angelo Merkel. Atmosferci so torej pred mikrofon postavili izjemnega človeka, z njim posneli dve uri zgodb in smeha ter odstrli kar nekaj osupljivih tovarniških skrivnosti iz Ingolstadta.

20.12.2023 Avtor: Atmosferci  Fotografije: Atmosferci

"Sanje so brez ciljev le visokokalorično gorivo za razočaranje … No, sanje s cilji pa vodijo do neslutenih rezultatov. Takrat sanje postanejo gorivo napredka. Sanje zna v cilje spreminjati Matjaž Korman, doktor znanosti, tehnologij, čistokrvni strojnik, modelar in predvsem tisti Slovenec, ki pooseblja tehniško kulturo do te mere, da mu je Audi zaupal prihodnost že večkrat," tako Atmosferci odprejo tehnološki vrtinec Audijevih zgodb, ki si ga je samo na spletni platformi YouTube v pičlih desetih dneh ogledalo oziroma poslušalo že več kot 23 tisoč ljudi.

 

Vsaka minuta je privilegij!

Trije izkušeni slovenski avtomobilski novinarji, ki že skoraj dve desetletji ustvarjajo prodorne vsebine, so v posnetem podkastu povedali, da je vsaka minuta pogovora z dr. Kormanom pravzaprav pravi privilegij: "Ne gre le za poklon vrhunski tehniki znamke, ne gre za pomen vplivnega položaja sogovornika, gre za izjemno širino znanja in neverjetno širok pogled v prihodnost skozi prizmo mišljenja, ki ne vidi ovir, temveč priložnosti za odprte ljudi, ki gledajo in vidijo daleč naprej. On je vizionar, eden tistih, ki vedno najde rešitev in takoj zatem nov izziv oziroma cilj. Ob njem legendarni Audijev slogan, da je prednost v tehniki, dobi še veliko širši in globlji pomen. Matjaž vedno stvari pripelje do konca, delo opravi. Tale podkast je marsikomu lahko navdih, vsebinsko gorivo za naprej, smerokaz do osebnih ciljev in turbo polnilnik za pogum. Uživajte v pristni vsebini, ki se s suverenostjo quattra oprime misli."

Video title

“quote”

Od leve proti desni: Jure Gregorčič, Saša Kapetanović in dr. Matjaž Korman
Od leve proti desni: Jure Gregorčič, Saša Kapetanović in dr. Matjaž Korman.
Dr. Matjaž Korman.
Dr. Matjaž Korman.

“quote”

Kaj je podkast in kje ga najdete?

Podkast je vsebinsko poglobljen pogovor dveh ali več govorcev, ki se temeljito loteva različnih tem. Ta daljši in vsebinski format je še posebej prilagojen avdio platformam v pametnih telefonih, saj ljudje podkaste poslušajo tudi med tekom, na sprehodu in na daljših potovanjih v avtomobilu, na letalu … Tudi v slovenski digitalni pokrajini podkasti postajajo vse bolj priljubljeni oziroma gledani in poslušani, saj ljudem hkrati ponujajo razvedrilo in znanje. Prav odlično razmerje med sproščenostjo in strokovnostjo pa krasi podkast Atmosferci. Vabljeni k poslušanju.

 

 

small text

heading

text

button

small text

heading

text

button

“Quote”

 

 

Video title

 

 

“Quote”

Video title

Aud tovarna  v Györu
Aud tovarna  v Györu

Audi v Győru začenja s proizvodnjo elektromotorjev za platformo PPE

Znamka Audi je v svoji tovarni v Györu začela s proizvodnjo elektromotorjev za vozila, ki temeljijo na platformi PPE (Premium Platform Electric). Novi pogonski sistem bo prvič uporabljen pri modelu Audi Q6 e-tron, ki ga bodo izdelovali na sedežu znamke v Ingolstadtu.

Preberite več

Morda bi vas zanimali tudi članki:

2020-01-AudiLab_newsletter_01
2020-01-AudiLab_newsletter_01

Novičnik

AudiLab Slovenija

Enkrat mesečno iz naše online revije AudiLab Slovenija pripravljamo izbor zanimivih člankov o inovacijah, e-mobilnosti, trajnostnem razvoju, doživetjih, življenjskem slogu, Audi športu in posebnih ponudbah iz našega prodajnega programa. Naročite ga v svoj e-nabiralnik.

Naročam novičnik