AudiLab Slovenija

AudiLab Slovenija je laboratorij vsebin, ki se nam pri Audiju zdijo zanimive. Je pogled v prihodnost, želja po raziskovanju, pustolovščina v neznano, drugačen pogled na mesta, so nenavadni ljudje, veter v laseh, vera v moč narave in pripadnost veliki družini.

E-mobilnost 22.05.2024

Občutite prednost v tehniki: novi Audi Q6 e-tron

Audi Q6 e-tron pomeni naslednji korak znamke Audi pri preobrazbi v ponudnika premijske e-mobilnosti. Električni SUV odlikujejo impresivne vozne zmogljivosti, visoka polnilna moč in velik doseg, nova tehnologija luči ter digitalna notranjost.

življenjski slog 25.04.2024

Dr. Irena Fonda: "Majhna kapljica lahko postane velik val"

Partner projekta Uporabimo uporabljeno, Zavod YouSea, je uspešno namestil podvodno strukturo, ki bo služila kot pilotski projekt za raziskave njenih pozitivnih učinkov na okolje. O tem, kakšen bo njen vpliv, kako projekt napreduje, zakaj je pomembno, da znamke podpiramo trajnostne projekte,..

podjetje 25.04.2024

"Naše poslanstvo: rešiti še več življenj po vsem svetu"

V novem centru za varnost vozil v Ingolstadtu zaposleni pri znamki Audi izvajajo zahtevne preizkuse trkov, da bi optimizirali vozila in še izboljšali varnostne standarde. Pogovarjali smo se s strokovnjaki za trke in pasivno varnost vozil.

inovacije 25.04.2024

Nova elektronska arhitektura Audi E³ 1.2 uresničuje slogan "Prednost je v tehniki"

Z uvedbo platforme Premium Platform Electric (PPE) je znamka Audi predstavila tudi novo arhitekturo elektronike E³ 1.2. Njeno jedro sestavlja pet visokozmogljivih računalnikov, ki skupaj prevzemajo nadzor nad celotnim spektrom funkcij vozila – od pogonskega sistema do asistenčnih in..

Audi Sport 25.04.2024

Audi se pospešeno pripravlja na vstop v Formulo 1

Znamka Audi bo v skladu s strateškimi cilji okrepila svojo prisotnost v motošportu in pospešila priprave na vstop v Formulo 1 s sezono 2026. Pomemben korak v tej smeri je prevzem stoodstotnega deleža švicarske dirkaške ekipe Sauber. Za vodenje programa Audi Formula 1 bo odgovoren Oliver Hoffmann,..

podjetje 25.04.2024

Novi videz Audijevih krogov

Najnovejši modeli znamke Audi so opremljeni s prenovljeno različico Audijevih znamenitih štirih krogov. Z dvodimenzionalnim videzom so ti postali sodobnejši in še bolj grafični. Kaj se skriva za to spremembo?

E-mobilnost 25.04.2024

Izboljšave pogonskih sistemov za platformo PPE

Audi nadaljuje pot k električni mobilnosti z novo platformo za električna vozila Premium Platform Electric (PPE). Električni pogonski sistemi za PPE, ki jih izdelujejo v Audijevi tovarni v Györu na Madžarskem, prinašajo številne tehnološke prednosti in postavljajo nove standarde v elektrifikaciji..

modeli in tehnika 25.04.2024

Audi širi svoj portfelj z novimi modeli in jasnimi tehnološkimi načrti

V naslednjih letih bo znamka Audi svoj portfelj izdelkov osvežila z več kot 20 novimi vozili. Med načrtovanimi novostmi so tako električna vozila kot tudi modeli s klasičnim motorjem, vsak z edinstvenim značajem in značilno Audijevo DNK. Poudarek bo na e-vozilih, ki jih zaznamuje programska oprema.

trajnostni razvoj 22.04.2024

Namestitev morske oaze v Piranskem zalivu

Na svetovni dan Zemlje smo s partnerji projekta Uporabimo uporabljeno predstavili rezultat našega skupnega prizadevanja za trajnostni napredek, ki odpira novo poglavje v ohranjanju morskega okolja. Pri zavodu YouSea so v Piranskem zalivu uspešno namestili morsko oazo, ki bo kot pilotski projekt..

življenjski slog 3.04.2024

Chris Evans: "Smo v vznemirljivem času za ljubitelje avtomobilov"

Hollywoodski igralec in producent Chris Evans v zavezanosti do ustvarjanju nepozabnih izkušenj za ljudi vidi podobnost z znamko Audi. Ob predstavitvi novega modela Audi Q6 e-tron je razmišljal o svoji strasti do avtomobilov, e-mobilnosti in vlogi tehnologije pri oblikovanju prihodnosti izkušenj..

podjetje 28.03.2024

Massimo Frascella bo Audijev novi glavni oblikovalec

S 1. junijem bo Marca Lichteja na mestu Audijevega glavnega oblikovalca zamenjal Massimo Frascella, nekdanji oblikovalec pri Jaguar Land Roverju. Njegov pristop k oblikovanju temelji na enostavnosti, brezčasnosti in prefinjenosti.

podjetje 28.03.2024

Ženske v tehnologiji: kako štiri Audijeve strokovnjakinje oblikujejo prihodnost

V proizvodnjo vozil uvajajo umetno inteligenco, skrbijo za trajnostni razvoj motošporta in pomagajo preoblikovati koncept avtomobila: Anna Vogt, Daniela Buch, Kirsten Wellkamp in Lea Schwarz so z nami delile svoje izkušnje kot tehnološke strokovnjakinje pri znamki Audi.

inovacije 27.03.2024

Spodbujanje dobrega počutja v avtomobilu

Audi active coach je inovativna storitev, ki vam pomaga, da si med vožnjo izboljšate razpoloženje in poskrbite za svoje dobro počutje. Preberite, kako.

trajnostni razvoj 27.03.2024

Odgovornost za prihodnost

Polarni raziskovalec Sebastian Copeland vabi, da se mu pridružite na posebni odpravi. V devetdelni seriji bo obiskal ključne lokacije podjetja Audi in se z različnimi strokovnjaki pogovarjal o okoljskih, družbenih in upravljavskih vidikih trajnostnega razvoja.

modeli in tehnika 26.03.2024

V vrhunski formi: Audi A3 in novi A3 allstreet

Obsežna posodobitev modelske uspešnice: Audi A3 je postal bolj športen, bolj udoben in bolj digitalen. Izboljšave vključujejo naprednejši design, bogatejšo serijsko opremo in digitalne funkcije za še večjo personalizacijo. Povsem nov na trgu je markantni križanec A3 allstreet.

E-mobilnost 26.03.2024

Čas polnjenja kot priložnost za doživetja

Storitev Audi charge and explore spreminja izkušnjo polnjenja električnih vozil na dolgih vožnjah. Namesto izgubljenega časa se zdaj vsako potovanje spremeni v doživetje, saj storitev povezuje postanke za polnjenje z najljubšimi dejavnostmi voznika.

življenjski slog 28.02.2024

Nina Bračko Colja: Ko postaneš eno z avtom

Nina Bračko Colja, podjetnica in tudi ljubiteljska dirkačica, se najbolje počuti v dinamičnem okolju. Obdaja jo v poslu in v prostem času, v katerem imajo pomembno mesto avtomobili. Uživa v vožnji, saj nanjo vožnja deluje terapevtsko, kot nam je zaupala v pogovoru. Ko sede za volan, namreč ni..

modeli in tehnika 28.02.2024

Slovenski avtomobilski mediji o prenovljenem modelu Audi Q8

Audi Q8, paradni model družine Q, se je v začetku februarja v svoji prenovljeni različici predstavil tudi slovenskemu trgu. Preberite, kaj so o njem zapisali slovenski avtomobilski novinarji.
Zaposleni v Audi IT.

podjetje 28.02.2024

Zaposleni v IT-oddelkih spreminjajo avtomobilsko industrijo

Iznajdba avtomobila je nekoč že spremenila svet, danes ga ponovno spreminja s svojo digitalno preobrazbo. Zato je delo v avtomobilski industriji trenutno velika priložnost za IT-talente, ki želijo delati s prelomnimi tehnologijami in biti del mobilne revolucije. Spoznajte zaposlene pri znamki Audi..
Premijsko polnjenje modela Audi Q8

E-mobilnost 28.02.2024

Jens van Eikels o premijski izkušnji polnjenja

Jens van Eikels, vodja oddelka, ki se pri družbi Audi ukvarja z rešitvami in storitvami polnjenja električnih vozil, nam je v pogovoru razkril, kako namerava Audi polnjenje narediti še bolj enostavno in prijazno uporabniku.

Audi Sport 28.02.2024

Člani ekipe Audi Sport o zmagi na Rallyju Dakar

Z zmago na Rallyju Dakar 2024 je znamka Audi dokazala, da je s pogumom, predanostjo in močnim ekipnim duhom mogoče premagati tudi največje izzive. Preberite, kaj sta na cilju najtežjega rallyja na svetu povedala letošnja zmagovalca, pa tudi izjave drugih članov ekipe Audi Sport.

modeli in tehnika 28.02.2024

Prenovljeni Audi Q7 prepriča z designom, udobjem in tehnologijo

Audi Q7, prvak med družinskimi SUV-ji, tudi v prenovljeni podobi ostaja zvest svojim vrlinam – designu, tehnologiji in funkcionalnosti. Z osveženim designom, inovativno tehnologijo luči, prilagodljivo prostornostjo in obsežnim naborom opreme predstavlja popolno ravnovesje prestiža in vsestranskosti.
Aleksander Aamodt Kilde.

življenjski slog 28.02.2024

Aleksander Aamodt Kilde: "Vse je odvisno od pričakovanj"

Aleksander Aamodt Kilde velja za enega najboljših in najhitrejših smučarjev na svetu. Z njim smo se pogovarjali o njegovi strasti do smučanja, stalnem stremljenju k napredku, sodelovanju z znamko Audi in njegovem pogledu na električno mobilnost.

trajnostni razvoj 28.02.2024

Projekti za zaščito biotske raznovrstnosti

Zaščita biotske raznovrstnosti je eno ključnih področij Audijevega okoljskega programa Mission:Zero. Tudi v lanskem letu smo nadaljevali z ukrepi in projekti varstva narave na vseh naših lokacijah; od vzpostavljanja cvetočih travnikov in kolonij divjih čebel do projektov pogozdovanja.

življenjski slog 30.01.2024

Janez Bijol: V A8 se občuti odličnost vzmetenja

Janez Bijol je uspešen na več področjih: na poslovnem s podjetjem Bijol, ki ga je zgradil tako rekoč iz nič; športnem, kjer si je z uspešnim delom v lokalnem SK Vuzenica utrl pot v alpsko smučanje na nacionalni ravni, poznamo pa ga tudi kot očeta odličnega nogometaša Jake Bijola; pa tudi na..

trajnostni razvoj 30.01.2024

Štirje koraki do ogljične nevtralnosti v Ingolstadtu

Z novim letom je glavna tovarna znamke Audi v Ingolstadtu postala ogljično nevtralna, kar predstavlja še en pomemben mejnik na naši poti k trajnostni proizvodnji. Pri doseganju cilja ogljično nevtralne proizvodnje nam pomagajo štirje medsebojno povezani koraki.

podjetje 30.01.2024

Družina, ki je že šest generacij povezana z znamko Audi

S podjetjem Audi so že več generacij povezane cele družine, ki so sooblikovale njegovo uspešno zgodovino. Med njimi je tudi družina Martina Schneiderja, ki je z znamko Audi tesno prepletena že več kot 100 let in sega skozi kar šest generacij, od njegovega prapradeda do njegovega nečaka.

modeli in tehnika 30.01.2024

Zmagovalec Rallyja Dakar Carlos Sainz o modelu Audi Q8 e-tron edition Dakar

Legendarni Carlos Sainz, štirikratni zmagovalec Rallyja Dakar s čisto svežim naslovom z letošnje dirke, in Fermín Soneira Santos, produktni vodja za električne modele pri znamki Audi, sta preizkusila terenske zmogljivosti posebnega modela Audi Q8 e-tron edition Dakar.

Audi Sport 29.01.2024

Zgodovinska zmaga Audija na Rallyju Dakar

Audi znova piše zgodovino: dirkalnik Audi RS Q e-tron je prvi prototip z električnim pogonom, ki je zmagal na najtežjem puščavskem rallyju na svetu. Carlos Sainz in Lucas Cruz sta po približno 7.900 kilometrih s prednostjo 1 h 20 min osvojila prvo zmago za znamko Audi na Rallyju Dakar.

modeli in tehnika 25.01.2024

Prava paša za oči

Avtomobili znamke Audi imajo različne lastnosti, ki jih delajo edinstvene. Markus Eberle, produktni vodja pri znamki Audi, nam je zaupal svojo najljubšo lastnost pri modelih Audi RS in nam razkril, zakaj je Audi RS 6 Avant performance več kot le športna različica modela A6.

E-mobilnost 25.01.2024

Celoviti sistem polnjenja

Dobra polnilna infrastruktura je ključna za uspeh električne mobilnosti. Giovanni Palazzo iz skupine Volkswagen nam je predstavil načrte za pametne energetske rešitve v prihodnosti in nam pojasnil, kakšne koristi bodo od njih imeli vozniki znamke Audi.
Audi Q8 e-tron edition Dakar

E-mobilnost 10.01.2024

Audi Q8 e-tron edition Dakar: poklon legendi

Spoznajte posebni model Audi Q8 e-tron edition Dakar, povsem električni SUV, ki ga je navdihnilo naše potovanje na Rally Dakar. Z vpadljivo zunanjostjo in električnim pogonom quattro prepriča tako na vožnji po mestnih ulicah kot izven urejenih cest.

življenjski slog 20.12.2023

Vsebinski koncentrat Audijevih zgodb: dr. Matjaž Korman v podkastu Atmosferci

Bencinski bratje Atmosferci so v svojem priljubljenem podkastu gostili dr. Matjaža Kormana, izjemnega slovenskega strokovnjaka, ki že vrsto let pri znamki Audi ustvarja avtomobilsko prihodnost. Vstopite v tehnološki vrtinec Audijevih zgodb, ki si ga je samo na spletni platformi YouTube v pičlih..

E-mobilnost 20.12.2023

Resnično dober sistem toplotnega upravljanja

Audi ponuja širok nabor raznovrstnih funkcij, s katerimi lahko vozniki modele prilagodijo svojim željam. Za inženirja Joachima Doerrja je električni Audi SQ8 e-tron idealen SUV za vsakdanjo rabo, predvsem, a ne izključno zaradi inovativne tehnologije, ki se skriva globoko v notranjosti vozila.

podjetje 20.12.2023

Audi v Győru začenja s proizvodnjo elektromotorjev za platformo PPE

Znamka Audi je v svoji tovarni v Györu začela s proizvodnjo elektromotorjev za vozila, ki temeljijo na platformi PPE (Premium Platform Electric). Novi pogonski sistem bo prvič uporabljen pri modelu Audi Q6 e-tron, ki ga bodo izdelovali na sedežu znamke v Ingolstadtu.

modeli in tehnika 20.12.2023

Nepogrešljiva digitalna funkcija

Rainer Denninger je pri podjetju Audi zaposlen že več kot 30 let. V tem obdobju je vozil že veliko različnih modelov znamke Audi, v zadnjem času pa mu je postalo vse bolj pomembno, s kakšnimi funkcijami je opremljeno njegovo vozilo. Ena njegovih najljubših je vmesnik Audi smartphone interface...

Audi Sport 20.12.2023

Audi RS Q e-tron za 2024: inovativni prototip z veliko novimi podrobnostmi

Audi je znova nadgradil RS Q e-tron: prototip z naprednim električnim pogonom, visokonapetostno baterijo in pretvornikom energije je bil pred tretjim nastopom na Rallyju Dakar deležen inovacij na različnih področjih. Z novimi rešitvami je RS Q e-tron še varnejši, zanesljivejši, udobnejši in lažji,..

prihodnost 20.12.2023

Nils Wollny: "Kako sem sploh kdaj lahko vozil kaj drugega"

Direktor podjetja holoride Nils Wollny nam je razkril, kakšno vlogo bi lahko imeli avtomobili v prihodnosti, kako je našel pot do e-mobilnosti, kako ga je električna vožnja spremenila in kaj ga pri njej še vedno moti.

Audi Sport 20.12.2023

Izšla je Electrikhana 2, zadnji film legendarnega Kena Blocka

Pridružite se nam na potovanju hitrosti, spretnosti in spomina skozi prizore vožnje Kena Blocka po ulicah Mexico Cityja z dirkalnikom Audi S1 Hoonitron. V njegovem novem filmu Elecktrikhana 2 poglejte posnetke spektakularne vožnje, posnete pred enim letom, le en mesec pred Kenovo tragično smrtjo.
Lia Block z dirkaško čelado.

Audi Sport 7.12.2023

Lia Block: "Želim biti najboljša"

Lia Block sledi stopinjam slavnega očeta in tudi sama kot voznica že niza uspehe v rallyju. Z njo smo se pogovarjali o dirkalniku Audi S1 Hoonitron, o pomenu elektrifikacije za prihodnost motošporta in o tem, kako je nanjo vplivala dediščina izjemne Michèle Mouton.

življenjski slog 1.12.2023

Rok Urbanija: "Električna vožnja me navdušuje"

Rok Urbanija pravi, da se v njihovi družini ljubezen do lesa prenaša iz roda v rod. Ker delujejo v panogi, ki je zelo odvisna od naravnih danosti, mu je zelo pomemben trajnostni razvoj, zato ni presenetljivo, da se je že zgodaj odločil za električni avtomobil. Električnim vozilom ostaja zvest tudi..

podjetje 29.11.2023

Tehnološki park incampus odpira prostor za nove ideje

Odprtje incampusa v Ingolstadtu je rezultat sedemletnih naporov za preobrazbo degradiranega območja nekdanje rafinerije v sodobni tehnološki park. Preberite, kako je znamka Audi v sodelovanju z mestnimi oblastmi ustvarila prostor, kjer se oblikuje prihodnost mobilnosti.

inovacije 29.11.2023

Audi uvaja umetno inteligenco za nadzor kakovosti v proizvodnji karoserij

Pri znamki Audi pospešeno uresničujemo našo vizijo proizvodnje prihodnosti. Pri preverjanju kakovosti pri izdelavi karoserij bo ključno vlogo zdaj igrala umetna inteligenca. Projekt, ki je bil uspešno preizkušen v Neckarsulmu, se bo razširil tudi na druge proizvodne lokacije, hkrati pa bo služil..

inovacije 29.11.2023

Tehnologija, ki spreminja izkušnjo vožnje

Tehnologija navidezne resničnosti holoride temeljito spreminja izkušnjo vožnje. S privlačnimi vsebinami, prilagojenimi gibanju vozila, holoride avtomobile spreminja v mobilne zabaviščne parke in odpravlja dolgčas, obenem pa tudi potovalno slabost.

E-mobilnost 29.11.2023

Audi Q8 e-tron na preizkušnji v ekstremnih vremenskih pogojih

Kako hitro se pri minus 18 stopinjah odmrzne steklo električnega vozila? Audi Q8 Sportback e-tron in SQ8 Sportback smo preizkušali v ekstremnih vremenskih pogojih vetrovnika v Centru za vetrovnike Audi.

E-mobilnost 29.11.2023

Avtomobili so del našega vizualnega okolja

Dr. Mateo Kries, direktor priznanega oblikovalskega muzeja Vitra Design, vozi kar dva električna avtomobila, Audi Q4 e-tron in Audi Q8 e-tron. Umetnostni zgodovinar, kustos in avtor je z nami delil svoje edinstven pogled na avtomobile, pomen barv v oblikovanju in svojo izkušnjo z električno..

trajnostni razvoj 29.11.2023

Recikliranje pri modelu Audi A4 Avant

Kolesna ohišja v modelu Audi A4 Avant so za Jutto Schoberer dokaz, da je krožno gospodarstvo mogoče. Narejena so iz recikliranih plastičnih odpadkov iz odsluženih vozil in tako predstavljajo naslednji korak znamke Audi k vzpostavitvi krožnih zank surovin v avtomobilski industriji.

Audi Sport 29.11.2023

Pot v Dakar 2024: Učenje v puščavi

Naslednje leto bo znamka Audi že tretjič nastopila na Rallyju Dakar. Voznik Mattias Ekström in člani ekipe Audi Sport se v puščavi Savdske Arabije intenzivno pripravljajo na najtežji vzdržljivostni rally na svetu.

življenjski slog 25.10.2023

Špela Pretnar: "Športniki znamo iti čez mejo zmožnosti"

Špele Pretnar nikoli ni bilo strah novih izzivov, vsakega je sprejela in zagrizla vanj z vso predanostjo, saj je bila kot vrhunska športnica od nekdaj navajena presegati meje. Kako se spominja tekmovalnih časov, kam vse jo je zaneslo po zaključku športne kariere, kaj ji smučanje pomeni danes in..

Audi Sport 24.10.2023

Audi RS Q e-tron na turneji po mestih

Audi RS Q e-tron, električno gnani dirkalnik, ki je v puščavi premagoval izzive Rallyja Dakar, se je s svojo inovativno tehnologijo zdaj predstavil tudi na ulicah treh evropskih prestolnic. Madrid, Pariz in Stockholm so bila prizorišča spektakularnih voženj in trikov, s katerimi so Audijevi vozniki..

Audi doživetja 24.10.2023

Projekt Uporabimo uporabljeno obuja spomin na legendarne smučarske tekme

Znamka Audi kot partnerica FIS svetovnega pokala že več kot dve desetletji soustvarja slovensko smučarsko zgodovino. Še pred začetkom smučarske sezone obujamo spomin na zanimive trenutke, ki so zaznamovali tekmovanji pokal Vitranc in Zlata lisica. Njune zgodbe živijo naprej v vrhunskih potovalnih..

modeli in tehnika 24.10.2023

Osveženi Audi Q4 e-tron

Osveženi Audi Q4 e-tron prinaša večji doseg in učinkovitost, hitrejše polnjenje, edinstven zvok in še bolj športno vožnjo, razširjeni asistenčni paketi pa skrbijo za večjo varnost na cesti. Preberite, kaj je novega.

E-mobilnost 24.10.2023

"Avtomobili še vedno nosijo kulturni pomen"

Ferdinand 'Ferdi' Porsche je leta 2019 obudil dirko Ice Race, legendarni motošportni dogodek z bogato zgodovino in obetavno prihodnostjo. Med vožnjo po eni najlepših cest v Evropi z modelom omejene serije Audi RS e-tron GT ice race edition nam je razkril, kako se je vse skupaj začelo in kaj mu..

inovacije 24.10.2023

Poglobljeno zvočno doživetje

Zvočni inženirji znamke Audi ustvarjajo poglobljena zvočna doživetja v avtomobilih. Obiskali smo Audijev zvočni laboratorij in odkrili, zakaj je zvočna izkušnja v vozilu Audi boljša od tiste v vaši dnevni sobi.

trajnostni razvoj 24.10.2023

Tovarna Audi Ingolstadt bo leta 2024 postala ogljično nevtralna

Tovarna v Ingolstadtu bo z naslednjim letom postala tretja tovarna znamke Audi z ničelnim ogljičnim odtisom. Z okoljskim programom Mission:Zero sledimo cilju ogljične nevtralnosti vseh naših proizvodnih obratov do leta 2025, trajnostne ukrepe pa uvajamo tudi na področju učinkovite rabe virov in..

Audi Sport 19.10.2023

40 let podjetja Audi Sport

Podjetje Audi Sport je 10. oktobra praznovalo 40 let. Vrhunec praznovanj jubilejnega leta je bil ekskluzivni dogodek v Neckarsulmu, kjer so lahko obiskovalci med drugim spoznali razvoj in proizvodnjo visokozmogljivih modelov ter dobili izčrpen vpogled v štiri desetletja uspehov, strasti in inovacij.

inovacije 27.09.2023

"Ustvarjamo edinstvene izkušnje"

Vodja oddelka za digitalne izkušnje pri znamki Audi Giorgio Delucchi razkriva, kako digitalizacija spreminja naš pogled na mobilnost. Z digitalnim ekosistemom Audi vsak trenutek v vozilu postane edinstvena izkušnja.

E-mobilnost 27.09.2023

Vse poti vodijo v prihodnost

Audijeva tovarna v Bruslju se je usmerila v trajnostno proizvodnjo avtomobilov. S kombinacijo obnovljivih virov energije, inovacij in trajnostnih praks so dosegli ogljično nevtralnost v proizvodnji vozil in postavili nove standarde v avtomobilski industriji. Preberite, kako poteka proizvodnja..

življenjski slog 27.09.2023

Naslednje obdobje elektrifikacije

Globalni direktor marketinga pri znamki Audi Henrik Wenders je že pred mnogimi leti sprejel električni življenjski slog. Pogovor z njim je zanimiv pogled v preteklost inovacij in trajnostnega načina življenja ter potovanje v prihodnost električne mobilnosti.

modeli in tehnika 27.09.2023

Prenovljeni Audi Q8: ekspresiven design in nova tehnologija luči

Znamka Audi je paradni model družine Q posodobila z novim designom in izboljšanimi tehnologijami. Novi Audi Q8 navdušuje z ekspresivno zunanjostjo, inovativno svetlobno tehnologijo in impresivno vozno dinamiko.

Audi Sport 26.09.2023

Nisem še videl takšnega avtomobila

Festival hitrosti v Goodwoodu je eden največjih in najbolj spektakularnih motošportnih dogodkov na svetu. Letos je bil, tudi kot poklon pokojnemu Kenu Blocku, v središču pozornosti Audi S1 Hoonitron s Tomom Kristensenom za volanom. Preberite pogovor z njim.

Audi Sport 26.09.2023

Napredek v znamenju romba

Podjetje Audi Sport GmbH letos praznuje 40 let. Iz podružnice, ki je ponujala dodatno avtomobilsko opremo, je v tem času preraslo v vodilnega proizvajalca visokozmogljivih vozil. Pionirski duh podjetja Audi Sport je botroval številnim dosežkom v motošportu, danes pa športni DNK znamke Audi prenaša..

trajnostni razvoj 26.09.2023

Okoljska fundacija Audi raziskuje nov postopek pridobivanja kovin iz elektronskih odpadkov

Okoljska fundacija Audi skupaj z Univerzo v Freibergu razvija inovativen postopek recikliranja kovinskih surovin, ki so ključne za sodobne tehnologije. Projekt se osredotoča na pridobivanje dragocenih kovin iz sežganih gospodinjskih odpadkov.

E-mobilnost 26.09.2023

Razvoj modela Audi Q6 e-tron v zaključni fazi

Začelo se je odštevanje: Audi Q6 e-tron bo predstavljen še pred koncem leta. Model, ki temelji na novi tehnološki platformi Premium Platform Electric (PPE), odkriva novo plat tehnologije luči in novo filozofijo oblikovanja notranjosti, ki bo bolj kot kdaj koli prej prilagojena potrebam uporabnikov.

življenjski slog 30.08.2023

Dr. Amadea Dobovišek: "Podjetja morajo kupce navduševati"

Dr. Amadea Dobovišek je svoje življenje posvetila proučevanju uspešnih implementacij marketinških strategij in je na tem področju priznana strokovnjakinja v svetovnem merilu. Kot svetovalka podjetjem se je na samostojno pot podala pred 25 leti, toliko časa jo spremlja tudi Audi TT. Preberite, zakaj..
Audi TT

Audi doživetja 11.08.2023

State of the ArTT: razstava ob 25. rojstnem dnevu modela Audi TT

Pred 25 leti je znamka Audi z modelom TT pisala zgodovino oblikovanja. Oddelek Audi Tradition jubilej brezčasne ikone praznuje s posebno razstavo "State of the ArTT", ki bo v muzeju Audi museum mobile v Ingolstadtu na ogled do 24. septembra.
Marc Lichte v oblikovalskem studiu oddelka Audi Design

življenjski slog 11.08.2023

Estetika x učinkovitost = popolnost

Marc Lichte, vodja oblikovanja pri znamki Audi, je strasten jadralec, ki že od malih nog svoje jadrnice izboljšuje tako, da zadostijo njegovim visokim zahtevam po aerodinamični učinkovitosti in vrhunski estetiki. Svoji filozofiji harmonije med obliko in funkcijo sledi tudi pri oblikovanju..
Helmuth Brants stoji ob vozilu Audi RS e-tron GT pred velikim zaslonom.

E-mobilnost 1.08.2023

"Rad govorim o električni mobilnosti"

Helmuth Brants spreminja stare baterije v učinkovite rešitve za polnjenje električnih vozil; v polnilnem središču Audi v Berlinu jih lahko preizkusite tudi sami. Z njim smo se pogovarjali o njegovem vozilu Audi RS e-tron GT, o visokozmogljivem polnjenju in o tem, kaj ga navdušuje na področju..
Audi Q8 e-tron

trajnostni razvoj 31.07.2023

Inovativna reciklirana ohišja zaklepov varnostnih pasov

Znamka Audi je v modelih Audi Q8 e tron prvič uporabila reciklirane materiale pri komponentah, ki so pomembne za varnost: ohišja zaklepov varnostnih pasov so deloma izdelana iz mešanih avtomobilskih plastičnih odpadkov s postopkom kemičnega recikliranja. Preberite, kako deluje.
Polnilno središče Audi v Salzburgu

E-mobilnost 26.07.2023

Audi odprl prvo polnilno središče v Avstriji

Salzburg se pridružuje Nürnbergu, Berlinu in Zürichu kot četrto mesto na svetu, ki se lahko pohvali s polnilnim središčem Audi. Voznikom električnih vozil so na voljo štiri hitre polnilnice z močjo do 320 kW, Audijevi kupci pa jih lahko rezervirajo vnaprej in se tako izognejo čakanju.
Portret Clausa Potthoffa.

prihodnost 26.07.2023

Strategija oblikovanja pri znamki Audi

Kaj določa oblikovanje avtomobilov znamke Audi in kako se bo razvijalo v prihodnosti? Preberite pogovor s Clausom Potthoffom, vodjo oblikovalske strategije v oddelku Audi Design.
Audi SQ8 Sportback e-tron na poligonu za varno vožnjo.

E-mobilnost 26.07.2023

Dinamika na povsem novi ravni

Trije elektromotorji zagotavljajo izjemno dinamično zmogljivost vozila Audi SQ8 Sportback e-tron, ključno vlogo pri tem pa igrata električni štirikolesni pogon quattro in električno porazdeljevanje navora. Preizkusili smo ga na poligonu centra Audi Driving Experience.
Audi R8 na progi

Audi Sport 29.06.2023

Dirkanje od leta 1999 do danes: začetek novega tisočletja

Dirka 24 ur Le Mansa je pomembno zaznamovala zgodovino motošporta pri znamki Audi, ki je na tej zahtevni preizkušnji kar 13-krat zasedla prvo mesto. Ob 100. obletnici Le Mansa se spominjamo dirkaških uspehov, ki jih je Audi z inovativno tehnologijo, vrhunskimi ekipami in vztrajnostjo nizal od..
Audi Q8 e-tron

E-mobilnost 29.06.2023

Slovenski avtomobilski mediji o novih modelih Audi Q8 e-tron

Temeljito prenovljeni povsem električni modeli Audi Q8 e-tron so ob vstopu na slovenski trg z izboljšanimi lastnostmi navdušili slovenske medije. Preberite nekaj poudarkov iz njihovih zapisov.
Modela Audi A6 in Audi A7

modeli in tehnika 28.06.2023

Športna eleganca: nove linije opreme za modela Audi A6 in A7

Modela Audi A6 in Audi A7 vstopata v modelsko leto 2024 s prenovljenimi paketi notranje in zunanje opreme. Poleg razširjene ponudbe barv, materialov in platišč bo nadgrajena tudi serijska oprema, oprema notranjosti pa bo zdaj neodvisna od izbire paketa zunanjosti.
Recikliranje avtomobilskega stekla postalo del serijske proizvodnje

trajnostni razvoj 28.06.2023

Recikliranje avtomobilskega stekla postalo del serijske proizvodnje

S pilotnim projektom GlassLoop smo uspešno sklenili krožno zanko stekla, zato zdaj postaja del serijske proizvodnje. Od septembra 2023 bodo vetrobranska stekla modelov Audi Q4 e-tron vsebovala do 30 % recikliranega materiala, pridobljenega iz poškodovanih avtomobilskih stekel.
Marc Girardelli

življenjski slog 28.06.2023

Marc Girardelli: "Pozimi je Audi nepremagljiv"

Dobrodelno dražbo unikatnih potovalnih torb Audi, ki so nastale iz odsluženih oglasnih transparentov, je obiskal tudi nekdanji vrhunski smučar Marc Girardelli in tako podprl projekt Uporabimo uporabljeno. S petimi zmagami pokala Vitranc je dober znanec slovenskih tekmovalnih prog in prijatelj..
Audi Q4 e-tron

podjetje 28.06.2023

Visoko povpraševanje in rast prodaje električnih modelov

Skupina Audi je leto 2023 začela z dobrimi poslovnimi rezultati v skoraj vseh osrednjih regijah. Zlasti so se povečale dostave električnih avtomobilov, kar za 43 odstotkov, kar dokazuje, da smo s pospešeno elektrifikacijo na pravi poti. Letos smo pridobili tudi oceno ESG neodvisne bonitetne..
Audi A8

inovacije 28.06.2023

Svetloba je v središču Audijeve DNK

Znamka Audi je z digitalizacijo zadnjih OLED-luči naredila pionirski korak v razvoju tehnologije luči avtomobilov. Digitalne OLED-luči zagotavljajo enakomerno osvetlitev, hkrati pa omogočajo personalizacijo in komunikacijo z drugimi udeleženci v prometu.
Dražba Uporabimo uporabljeno

trajnostni razvoj 28.06.2023

Podprli smo projekt morske oaze v Piranskem zalivu

Na dobrodelni dražbi ob svetovnem dnevu oceanov smo prodali prvih 11 torb iz omejene serije unikatnih torb iz odsluženih oglasnih transparentov Audi. S prispevki od prodaje bomo podprli projekt morske oaze v Piranskem zalivu. Poglejte utrinke z dogodka.

življenjski slog 31.05.2023

Dal Rupnik: "Zelo pozdravljam napredek"

Tehnološkega navdušenca Dala Rupnika, soustanovitelja in tehničnega direktorja podjetja Blub Blub, ki razvija eno najbolj priljubljenih aplikacij za govorno terapijo otrok na svetu Speech Blubs, v življenju žene napredek. Preberite, kaj nam je zaupal o tem, kako v podjetju skrbijo za razvoj in kaj..
Uporabimo uporabljeno

trajnostni razvoj 26.05.2023

Uporabimo uporabljeno

V duhu trajnostnega napredka smo pri Audi Slovenija zasnovali projekt Uporabimo uporabljeno, ki odsluženim oglasnim transparentom daje novo življenje: v sodelovanju z oblikovalcem Mariem Herzogom iz njih nastajajo unikatne potovalne torbe. Izkupiček od prodaje bomo namenili Zavodu YouSea in tako..
Predsednik upravnega odbora družbe Audi Markus Duesmann na razstavnem prostoru znamke Audi na avtomobilskem sejmu Auto Shanghai 2023

Audi Sport 25.05.2023

Audi na Kitajskem predstavil projekt Formule 1

Znamka Audi z letom 2026 vstopa v najvišji razred motošporta. Konec aprila je na avtomobilskem sejmu Auto Shangai javnosti predstavila razstavni dirkalnik in trenutni napredek pri razvoju pogonskega sklopa, ki ga bodo posebej za Formulo 1 izdelali v Neuburgu.

E-mobilnost 25.05.2023

Inteligentni toplotni management za hitro polnjenje

Pri električnih vozilih je poleg velikega dosega voznikom pomembno tudi, v kako hitrem času se baterija spet napolni, zlasti na daljših potovanjih. Čas polnjenja električnega vozila je v veliki meri odvisen od idealne krivulje polnjenja, ki jo dosežemo z inteligentnim toplotnim managementom.
Ekskluzivni model Audi TT RS Coupé iconic edition in razstavni model Audi TT Coupé

modeli in tehnika 25.05.2023

Brezčasna oblikovalska ikona: Audi TT praznuje 25 let

Petindvajset let, tri generacije: z modelom Audi TT je znamka štirih krogov pisala zgodovino oblikovanja in razveseljevala avtomobilske navdušence po vsem svetu.
Pogled v notranjost konceptnega vozila Audi activesphere.

prihodnost 22.05.2023

Skoraj kot čarovnija

Audi dimensions, novi koncept upravljanja v konceptnem vozilu Audi activesphere, omogoča intuitivno upravljanje vozila s kretnjami, pri čemer se upravljalni elementi prikažejo v tridimenzionalnem prostoru ob uporabi očal za mešano resničnost. Sistem temelji na razumevanju potreb uporabnika in..
Telefon v rokah.

Audi doživetja 22.05.2023

Virtualno doživetje konceptnega vozila Audi urbansphere

Konceptno vozilo Audi urbansphere je bilo zasnovano od znotraj navzven, z jasnim poudarkom na notranjosti in udobju potnikov. Zdaj lahko njegovo notranjost doživite digitalno – s tehnologijo obogatene resničnosti.
Notranjost vozila Audi Q8 e-tron

inovacije 18.05.2023

Svetloba je ključna vez med nami in svetom okoli nas

Svetloba pomembno vpliva na naše počutje med vožnjo. Vodja oblikovanja luči pri znamki Audi César Muntada nam je razkril, kako oblikovalci s pomočjo svetlobe ustvarjajo različna vzdušja in občutke v notranjosti vozila.
Bojana Košnik Čuk

življenjski slog 26.04.2023

Bojana Košnik Čuk: "Bonton je pomemben v vsaki situaciji"

Bojana Košnik Čuk je že celo življenje tako ali drugače povezana s pravili vedenja. Pomagala je pri nastajanju protokola mlade slovenske države in se kasneje posvetila kulturi vedenja v vsakdanjem življenju. Prepričana je, da je bonton pomemben v vsaki življenjski situaciji, tudi v avtomobilu, kot..
Tom Kristensen izstopa iz vozila Audi RS e-tron GT.

življenjski slog 25.04.2023

"Ponavadi vozim v učinkovitem načinu"

Tom Kristensen je več kot dve desetletji uspešno dirkal za Audi. Devetkratni zmagovalec Le Mansa v svoji dirkaški karieri nikoli ni vozil povsem električnega avtomobila, danes pa prisega na umirjeno električno vožnjo. Preberite, s čim ga je prepričal njegov športni Audi RS e-tron GT.
Audi Q8 e-tron

podjetje 25.04.2023

Pospešujemo prehod na e-mobilnost

Z novim modelom Audi Q8 e-tron in razvojem premijske polnilne infrastrukture pri znamki Audi pospešujemo prehod na električno mobilnost. Pet strokovnjakov je z nami delilo spomine na prve začetke, izkušnje, ki so jih pridobili v zadnjih letih, in načrte za prihodnost.
Nils Wollny sedi na zadnjem sedežu vozila Audi in nosi očala za navidezno resničnost.

inovacije 24.04.2023

Razširitev resničnosti v avtomobilu

Od novembra bo v izbranih modelih Audi na voljo tehnologija holoride, ki potnike na zadnjih sedežih popelje v svet navidezne resničnosti, usklajen z dejanskim gibanjem vozila. O inovativni obliki razvedrila med vožnjo smo se pogovarjali z ustanoviteljem Nilsom Wollnyjem.
Poškodovana avtomobilska stekla.

trajnostni razvoj 21.04.2023

S projektom MaterialLoop staro spreminjamo v novo

S projektom MaterialLoop preizkušamo možnost ponovne uporabe recikliranih materialov iz odsluženih vozil za proizvodnjo novih vozil. Cilj projekta je v krožno zanko zapreti čim več surovin, kot so jeklo, aluminij, plastika in steklo, ter pri tem ohraniti njihovo prvotno kakovost.
Nova struktura skupine premijskih znamk.

podjetje 21.04.2023

Nova struktura skupine premijskih znamk

Skupina Audi vodi skupino premijskih znamk znotraj koncerna Volkswagen, ki jo poleg znamke Audi sestavljajo še Lamborghini, Ducati in Bentley. Predstavljamo nekaj ključnih podatkov o njihovem poslovanju.
Rdeči Audi e-tron GT quattro se polni v Audijevem polnilnem središču v Zürichu.

E-mobilnost 21.04.2023

Audi charging hub: prilagodljivo, trajnostno in priročno polnjenje

Pilotni projekt polnilnega središča Audi v Nürnbergu se je izkazal za zelo uspešnega, zato se zdaj vzpostavlja tudi v drugih nemških mestih. Samozadostna polnilna infrastruktura temelji na modularnih polnilnih zabojnikih, ki vsebujejo rabljene litij-ionske baterije, t. i. baterije druge življenjske..
Audi Sport quattro

Audi Sport 4.04.2023

1978-1987: doba pogona quattro

V tokratnem prispevku o zgodovini motošporta se posvečamo legendarnemu pogonu quattro, ki se je že kmalu po prvem nastopu leta 1981 izkazal za zmagovalno idejo. Znamka Audi je z njim postavila svet rallyja na glavo, nizala zmage na dirkališčih in podirala pomembne hitrostne rekorde.
Marko Lukić

življenjski slog 29.03.2023

Marko Lukić: "Brez trajnostnega razvoja našega podjetja ni"

Marka Lukića, direktorja podjetja Lumar, je izoblikovala njegova športna kariera profesionalnega plezalca in alpinista. Pravi, da brez trajnostnega razvoja podjetja Lumar ni, zaznamuje pa ga tudi v zasebnem življenju, zato ni presenetljivo, da se je že pred leti odločil za električni avtomobil...
Audi Q8 e-tron.

modeli in tehnika 29.03.2023

Preizkusi trkov električnih avtomobilov

So električna vozila v primeru nesreče nevarnejša od modelov z motorji na notranje zgorevanje? Odgovor je jasen: nikakor ne. Varnost vozil je bila vedno glavna skrb podjetja Audi, kar dokazujejo tudi neodvisni preizkusi trkov, kjer električni modeli Audi redno prejemajo najvišje ocene za varnost.
Andreas Fehlberger has been driving RS models for 20 years, currently an RS 6 Avant in Berry Pearl Effect.

Audi Sport 29.03.2023

"Moj RS 6 je vse, kar potrebujem!"

Model Audi RS 6 je lani praznoval 20 let, prav toliko časa pa je za volanom modelov RS preživel hotelski manager Andreas Fehlberger. V pogovoru nam je zaupal, kaj ga pri njegovem modelu RS 6 Avant najbolj navdušuje in zakaj je to edini avtomobil, ki ga potrebuje.
Zaslona, vgrajena v naslonjali sprednjih sedežev.

prihodnost 29.03.2023

Sprostitev na poti

S programom za sprostitev se konceptno vozilo Audi urbansphere iz avtomobila prelevi v oazo miru, ki predstavlja zatočišče pred stresom in vrvežem vsakdanjika.
Audi Q8 55 e-tron quattro, Audi SQ8 Sportback e-tron.

E-mobilnost 29.03.2023

Audi charging: neomejena električna mobilnost v 27 evropskih državah

Med pogoji za uspeh električne mobilnosti je tudi dostop do široke mreže polnilnih postaj. Nova storitev Audi charging voznikom električnih vozil znamke Audi omogoča priročno, zanesljivo in ugodno polnjenje po vsej Evropi.
Michael Hügel

trajnostni razvoj 29.03.2023

Varovanje okolja: deluj zeleno in govori o tem

Okoljska fundacija Audi že od leta 2009 podpira inovativne projekte, ki spodbujajo varstvo okolja. To je bilo pionirsko dejanje, saj v tistem času še nobena druga avtomobilska družba imela lastne okoljske fundacije. Preberite, s kakšnimi projekti se ukvarja njen ustanovitelj Michael Hügel in kako..
“Out of the box thinking” – designers are inspired by details in FelGAN’s creations.

inovacije 29.03.2023

Kako umetna inteligenca pomaga pri oblikovanju avtomobilskih platišč

Oddelka za IT in oblikovanje pri znamki Audi sta razvila inovativno programsko orodje FelGAN, ki s pomočjo umetne inteligence ustvarja fotorealistične slike avtomobilskih platišč. Oblikovalcem ponuja neomejen vir novih idej in svež pristop k snovanju platišč, obenem pa predstavlja pomemben korak na..
Pogled iz zraka na bel avtomobil, ki vozi po gorski cesti.

E-mobilnost 29.03.2023

"Zasvojen sem s tišino"

Fotograf Tom Klocker s svojimi fotografijami navdušuje več sto tisoč ljudi na družbenih omrežjih, v središču njegovih zgodb pa so vedno gore. V pogovoru nam je zaupal, s čim ga je prepričala e-mobilnost in kaj mu je najbolj všeč pri njegovem električnem avtu Audi Q4 e-tron.
Portret Elaine Welteroth s strani; v ozadju je vozilo Audi Q8 e-tron.

življenjski slog 8.03.2023

Elaine Welteroth: "Moč izvira iz avtentičnosti"

Elaine Welteroth napredek razume kot stvar značaja, ki zahteva pogum, da kdaj pa kdaj obrneš krmilo in se podaš v drugo smer. Prav to je storila tudi sama, ko je kot vplivna urednica prestopila v vlogo televizijske voditeljice in avtorice knjig. V pogovoru je med drugim spregovorila tudi o tem,..
Audi RS Q-e-tron

Audi Sport 3.03.2023

Audi RS Q e-tron poganja inovativno gorivo reFuels

Dirkalnik Audi RS Q e-tron je z energetsko učinkovitostjo prepričal že ob svojem prvem nastopu na Rallyju Dakar januarja 2022, na Dakarju 2023 pa je letvico postavil še višje. Trije prototipi z električnim pogonskim sklopom so se na dirko v puščavi podali z inovativnim gorivom.
Biological treatment plant and reverse osmosis Audi México, the first wastewater-free car manufacturer in Mexico.

trajnostni razvoj 3.03.2023

Trajnostno upravljanje z vodami pri znamki Audi

Podjetje Audi se je kot prvi proizvajalec avtomobilov premijskega razreda pridružilo zavezništvu Alliance for Water Stewardship (AWS). Članstvo v AWS pomeni naslednji korak pri uresničevanju naših okoljskih ciljev na področju varstva voda. Preberite, kako si v družbi Audi prizadevamo za trajnostno..
Sunnie Groeneveld v svojem avtomobilu Audi Q4 Sportback e-tron.

E-mobilnost 28.02.2023

"Drug avtomobil ne pride v poštev"

Strokovnjakinja za digitalizacijo Sunnie J. Groeneveld z avtomobilom letno naredi okoli 15.000 kilometrov. Preberite, s čim jo je prepričala električna mobilnost in kako ji njen Audi Q4 Sportback e-tron pomaga v vsakdanjem življenju.
myAudi

inovacije 28.02.2023

Funkcije na zahtevo: nova oblika prilagodljivosti

Nova oblika prilagodljivosti pri nakupu vozila Audi: s pomočjo funkcij na zahtevo lahko tudi po nakupu vozila po potrebi in preprosto zakupite dodatno opremo in vozilo tako nenehno prilagajate svojemu življenju.
Hayden Cox stoji za Audi activesphere ob jezeru.

življenjski slog 24.02.2023

"Dobre inovacije temeljijo na tradiciji"

Hayden Cox je avstralski oblikovalec in podjetnik, ki je s svojo inovativno tehnologijo FutureFlex poskrbel za revolucijo v svetu deskanja. Z njim smo se pogovarjali o pomenu tradicije, o izzivih, ki spremljajo napredek, in o njegovem trajnostnem pristopu.
V Audijevi stiskalnici v Ingolstadtu umetna inteligenca preiskuje morebitne razpoke na stisnjenih delih.

podjetje 24.02.2023

Umetna inteligenca v proizvodnji vozil Audi

Znamka Audi v svojih proizvodnih procesih že uporablja tehnologijo umetne inteligence. Strokovnjaka Rüdiger Eck in Stefan Keckl sta nam razkrila, na kakšen način Audi uporablja umetno inteligenco v proizvodnji in zakaj bodo ljudje tudi v tovarnah prihodnosti ostali nepogrešljivi.
Sid Odedra opisuje digitalno projekcijo.

prihodnost 24.02.2023

Obogatena resničnost

Kaj vse v konceptnem vozilu Audi activesphere omogočajo očala za mešano resničnost? S Sidom Odedro, vodjo UI/UX (uporabniškega vmesnika in uporabniške izkušnje), smo se pogovarjali o novih razsežnostih povezave med avtomobilom, uporabnikom in okolico.
Pogled na zadnji in stranski del konceptnega vozila Audi activesphere.

prihodnost 31.01.2023

Vaš sopotnik za aktiven življenjski slog

Spoznajte novo konceptno vozilo v družini sfer, Audi activesphere. To je kupejevski križanec s tehnologijo quattro in inovativnim konceptom upravljanja. Športen, strasten in hkrati eleganten sopotnik za aktiven življenjski slog.
Portret Andrésa Reisingerja pred zaslonom, ki prikazuje virtualni svet.

življenjski slog 31.01.2023

"Prihodnost ni izoblikovana. Na nas je, da jo ustvarimo"

Andrés Reisinger, eden najboljših sodobnih digitalnih umetnikov in oblikovalcev, je na lanskem sejmu Design Miami/ predstavil nadrealistično digitalno instalacijo, ki jo je ustvaril po navdihu konceptnega vozila Audi grandsphere. Povedal nam je več o nastanku svoje umetnine in razložil pomen..
Audi RS Q e-tron #211 (ekipa Audi Sport), Mattias Ekström in Emil Bergkvist

Audi Sport 31.01.2023

Rally Dakar 2023: vzponi in padci za Audi Sport

Kljub številnim težavam je ekipa Audi Sport letošnji Rally Dakar vse do konca zaznamovala z inovativnostjo in zmogljivostjo. Audi RS Q e-tron z električnim pogonskim sklopom je ekipi prinesel 14 etapnih stopničk in sedem uvrstitev med najboljše tri v skupnem seštevku.
Dr. Rebeka Rudolf

življenjski slog 31.01.2023

Dr. Rebeka Rudolf: "Z električnim avtom nisem nikoli ostala na cesti"

Našo tokratno sogovornico, dr. Rebeko Rudolf, ki raziskuje napredne materiale, predvsem nanomateriale in nanotehnologije, napredek navdušuje tudi v zasebnem življenju. Zgodaj se je odločila za povsem električni avto, ki jo je povsem prevezal. Preberite, kaj nam je zaupala o svojem raziskovalnem..
Battery assembly in Brussels: final acceptance of a cell module controller and cable laying.

podjetje 31.01.2023

Načrt za proizvodnjo prihodnosti

Znamka Audi bo od leta 2026 na svetovni trg pošiljala samo še povsem električne modele, do leta 2033 pa bo postopoma ukinila proizvodnjo modelov z motorji na notranje zgorevanje. E-mobilnosti se bodo morale prilagoditi tudi naše tovarne. Preberite, kako.
Silhueta konceptnega vozila Audi activesphere.

prihodnost 24.01.2023

Vizija novega konceptnega vozila Audi activesphere

Še pred nedavno svetovno premiero četrtega konceptnega vozila družine sphere smo se pogovarjali z glavnim oblikovalcem znamke Audi, Marcom Lichtejem. O ideji novega konceptnega vozila Audi activesphere, aktivnem življenjskem slogu, doživetju quattro in visoki estetiki.
Audi e-tron GT črne barve, parkiran pred hotelom Arx.

E-mobilnost 24.01.2023

"Električna vožnja me pomirja"

Nekdanja vrhunska smučarka Anna Veith nam je zaupala, zakaj ima električna vožnja nanjo pomirjujoč vpliv, kakšne prednosti vidi v e-mobilnosti in kaj najbolj ceni pri svojem električnem avtomobilu Audi e-tron GT quattro.
SUV Audi Q8 e-tron se polni na polnilnici pred stavbo.

trajnostni razvoj 24.01.2023

Kako nastane novi Q8 e-tron

Novi povsem električni modeli Audi Q8 e-tron so proizvedeni z nevtralnim ogljičnim odtisom, ki se zagotavlja tako v tovarnah v Györu in Bruslju kot med transportom. Preberite, kako se doseže ogljična nevtralnost.
Franci Bolta

življenjski slog 21.12.2022

Franci Bolta: "Audi je nosilec razvoja"

Ob koncu leta smo se z direktorjem znamke Audi Francijem Bolto pogovarjali o avtomobilskem trgu in položaju znamke Audi, pogledali, kako daleč je elektrifikacija mobilnosti, kako se razvijajo avtomobili in kaj še lahko pričakujemo v bližnji in bolj oddaljeni prihodnosti.
Prenovljeni štirje krogi Audi

podjetje 21.12.2022

Prenovljeni štirje krogi znamke Audi

Z novim dvodimenzionalnim videzom so Audijevi znameniti krogi postali sodobnejši in še bolj grafični. O pomenu prenovljenega logotipa s štirimi krogi smo se pogovarjali z oblikovalcem Andréjem Georgijem in strategom znamke Audi Frederikom Kalischem.
Strokovnjaka za trajnostni razvoj dr. Johanna Klewitz in Malte Vömel v salonu polnilnega središča Audi charging hub.

trajnostni razvoj 21.12.2022

Celosten pristop k trajnostni mobilnosti

Strokovnjaki, kot sta dr. Johanna Klewitz in Malte Vömel, skrbno preučujejo dobavne verige in izdelke ter prispevajo k preobrazbi znamke Audi v smeri bolj trajnostne premijske mobilnosti. Eden od primerov takšnih prizadevanj je polnilno središče Audi charging hub.
Testiranje toplotnega managementa

E-mobilnost 20.12.2022

Toplotni management v družini povsem električnih modelov Audi e-tron na preizkušnji

Toplotni management zagotavlja, da baterija v vozilih družine Audi e-tron tudi pri ekstremnih temperaturah deluje tako, kot bi morala. Christoph Kröner preizkuša delovanje sistema toplotnega managementa v razmerah, ki vladajo na avstrijski gori Grossglockner ali v kalifornijski Dolini smrti.
Prikaz luči

Audi doživetja 20.12.2022

Razvoj avtomobilskih luči v muzeju Audi museum mobile

Znamka Audi je že od nekdaj pionir na področju tehnologije avtomobilske osvetlitve. Nova razstava v Audijevem muzeju v Ingolstadtu z desetimi avtomobili prikazuje prelomne trenutke v zgodovini razvoja avtomobilskih luči, odstira pa tudi pogled v prihodnost, ki jo narekuje digitalizacija.
Anna Gasser ob odprtem prtljažniku njenega Audi Q4 e-tron

življenjski slog 15.12.2022

"To je dober občutek"

Anna Gasser kot zimska športnica veliko časa preživi v naravi, zato trajnostni razvoj v njenem življenju igra pomembno vlogo. V pogovoru nam je zaupala, kaj ji pomeni električna mobilnost in zakaj je za svoj osebni avtomobil izbrala Audi Q4 e-tron.
Marco Voigt pred svojim Audi e-tron SB

E-mobilnost 9.12.2022

"Vedno se nekje najde vtičnica"

Ustanovitelja festivala Greentech Marca Voigta je prepričala e-mobilnost. S svojim električnim avtomobilom Audi e-tron Sportback na leto prevozi več kot 30 tisoč kilometrov, že dolgo pa ga več ne skrbi, da bi na cesti obtičal s prazno baterijo.
Oblikovalec med dvema svetovoma

prihodnost 6.12.2022

Oblikovalec med dvema svetovoma

Umetnik in oblikovalec Andrés Reisinger je eden najbolj revolucionarnih ustvarjalcev našega časa. Po navdihu konceptnega vozila Audi grandsphere je ustvaril digitalno instalacijo, ki briše meje med resničnostjo in domišljijo.
Abstrakcija prikazuje gibljive valove.

E-mobilnost 24.11.2022

"Razvoj baterij je trenutno izjemno zanimiv"

Učinkovite baterije so ključne za uspeh električne mobilnosti, je prepričan nemški kemik Maximilian Fichtner, ki raziskuje tehnologije avtomobilskih baterij prihodnosti. V intervjuju razkriva, da je pred nami skokovit napredek razvoja baterij, ki s hitrostjo včasih preseneča tudi raziskovalce same.
Audi RS 6 Avant s strani

modeli in tehnika 24.11.2022

Slovenski avtomobilski mediji o športnem modelu Audi RS 6

Četrta generacija visokozmogljivega športnika Audi RS je z impresivnimi zmogljivostmi in visoko stopnjo uporabnosti za vsakdanje vožnje iz nišnega modela postal globalna uspešnica. Navdušil je tudi slovenske avtomobilske novinarje, ki so ga preizkušali ob 20. obletnici modela. Preberite nekaj..
Judith Kühn-Gerres na govorniškem odru

trajnostni razvoj 24.11.2022

"Sodelovanje je danes najpomembnejša valuta"

Festival Greentech, ki ga podpira tudi znamka Audi, je prerasel v svetovni dogodek na področju trajnostnega razvoja in inovacij. Pogovarjali smo se z direktorico festivala Judith Kühn-Gerres, ki nam je zaupala, zakaj krize ponujajo tudi priložnosti in kako jih najbolje izkoristiti.
Audi R8 GT in Audi TT RS Coupe iconic edition

modeli in tehnika 24.11.2022

"Našo DNK prenašamo v prihodnost"

Steffen Bamberger je kot vodja tehničnega razvoja pri družbi Audi Sport odgovoren za naše najbolj zmogljive modele. Z njim smo se pogovarjali o prenašanju dediščine znamke Audi v dobo električne mobilnosti ter o zvoku avtomobilov prihodnosti.
Audi RS e-tron GT na snegu

E-mobilnost 24.11.2022

Električni športnik na snegu in ledu

Povsem električna vozila se na snegu in ledu obnašajo nekoliko drugače kot vozila z notranjim zgorevanjem. Nekdanja vrhunska smučarka Anna Veith je na ledenem poligonu izvedela, kako dober oprijem ima Audi RS e-tron GT in se naučila, kako varno voziti po snegu in ledu.
Audi Urban Purifier

inovacije 24.11.2022

Audi Urban Purifier: mikrofilter za električna vozila

Audi je skupaj z dobaviteljem MANN+HUMMEL zasnoval filter za električne avtomobile, ki prestreza drobne delce iz okolja. Prispeval bo k izboljšanju kakovosti zraka v mestih, tako med vožnjo kot med polnjenjem.
Nadaljevanje legende o Rallyju Dakar

Audi Sport 24.11.2022

Nadaljevanje legende o Rallyju Dakar

Rally Dakar je morda zadnja prava pustolovščina v avtomobilskem športu: puščavska preizkušnja udeležence in dirkalnike prižene do skrajnih meja vzdržljivosti. Pred začetkom naslednjega Dakarja obujamo spomine na zgodbe, ki so zaznamovale zgodovino te legendarne dirke in zasedle pomembno mesto v..
Audi Q8 e-tron.

E-mobilnost 15.11.2022

Popolnost napredka: povsem električni Audi Q8 e-tron

Audi Q8 e-tron je naslednji mejnik v portfelju povsem električnih vozil znamke Audi. Predstavljamo osem dejstev o novem prestižnem električnem SUV-ju.
Audi S1 e-tron quattro Hoonitron

Audi Sport 26.10.2022

Edinstveni retro-futuristični avtomobil

Audi S1 e-tron quattro Hoonitron je za ameriškega umetnika driftanja Kena Blocka več kot vozilo. Poklanja se legendi Audi Sport quattro S1, interdisciplinarna ekipa pa ga je razvila v rekordnem času. Spoznajte njegovo vznemirljivo zgodbo.
Audi A6 Avant e-tron

E-mobilnost 25.10.2022

Močna dvojica za prihodnost

Dobrodošli v prihodnosti premijske mobilnosti. Konceptni vozili Audi A6 Avant e-tron in Audi grandsphere dajeta vpogled v prihodnost električnih avtomobilov znamke Audi v bližnji in bolj oddaljeni prihodnosti. Preberite, kako se bo spremenila zunanjost in notranjost vozil, kaj obljublja tehnologija..
Tovarna v Ingolstadtu

inovacije 24.10.2022

Kako Audi ustvarja pametno proizvodnjo prihodnosti

V naših proizvodnih laboratorijih preizkušamo tehnološke rešitve za pametne tovarne prihodnosti. Pri proizvodnji avtomobilov nam vse bolj pomagajo 3D-simulacije, navidezna resničnost, napredna analitika, umetna inteligenca, strojno učenje in celo robotski pes, tekoči trak pa se umika modularni..
Dr. Sebastian Grams si ogleduje model Audi R8 GT

prihodnost 24.10.2022

“S podajanjem na vedno nove poti ostajamo zvesti sebi”

Audi Sport vse od prvega lastnega modela, ki so ga razvili, športnika Audi S6 Plus, niza uspehe. Kot je povedal generalni direktor družbe Audi Sport Sebastian Grams, so to lahko dosegli, ker ostajajo zvesti sebi in utirajo vedno nove poti, dediščino Audi Sport pa bodo prenašali tudi v električno..
Tim Mastnak

življenjski slog 24.10.2022

Tim Mastnak: "Audi je sopomenka za zimsko vožnjo"

Srebrni olimpijec Tim Mastnak se že pripravlja na novo sezono, med pripravami pa si je vzel čas tudi za pogovor z nami o njegovi športni poti, o tem, kaj je potrebno, da se prebiješ na vrhunsko raven, o občutkih po olimpijski medalji pa tudi o avtomobilih, ki jim zaupa pot na zimska prizorišča.
NSU

Audi Sport 24.10.2022

Uspehi znamke NSU na dirkah med letoma 1908 in 1968

V tokratnem prispevku o zgodovini motošporta se spominjamo dosežkov nemške znamke NSU, najstarejše predhodnice znamke Audi. Tekmovati je začela leta 1908 in si hitro ustvarila ime tako na domačih kot mednarodnih avtomobilskih in motociklističnih dirkah, poleg številnih osvojenih naslovov prvaka pa..
Silvia Pieh

trajnostni razvoj 20.10.2022

Arhitektka prihodnosti

Na letošnjem berlinskem festivalu Greentech je znamka Audi predstavila svojo vizijo mobilnosti prihodnosti v skladu s strategijo Vorsprung 2030. Pogovarjali smo se z njeno avtorico, Audijevo glavno strategijo Siljo Pieh, ki nam je pojasnila, zakaj bi morala biti mobilnost osebna, ciljno naravnana..
Audi RS Q e–tron

Audi Sport 20.10.2022

Audi RS Q e–tron: lažji, bolj aerodinamičen in še bolj učinkovit

Po tem, ko je marca 2022 Audi RS Q e–tron v Abu Dabiju dosegel svojo prvo skupno zmago v puščavskem rallyju, je tu že naslednik inovativnega prototipa. V naslednjo preizkušnjo, Rally Dakar 2023, se podaja bistveno izboljšan: z novo karoserijo, boljšo dinamiko, večjo učinkovitostjo in lažjim načinom..
Stephan Reil

modeli in tehnika 11.10.2022

"Aktualni RS 6 je vrhunec dvajsetletne zgodovine modelov RS"

Inženir Stephan Reil je od samega začetka sooblikoval razvoj visokozmogljivega Audija RS 6. Ob dvajsetletnici prve generacije C5 se spominja izzivov, tehničnih izboljšav in dogodkov, ki so najbolj zaznamovali njegovo delo.
Gloria Kotnik

življenjski slog 29.09.2022

Gloria Kotnik: "Največja moč prihaja od znotraj"

Deskarka Gloria Kotnik se je vtisnila v naše srce na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v Pekingu, ko je že v prvi tekmovalni sezoni po krajšem premoru zaradi rojstva sinčka osvojila bron. Z njo smo se pogovarjali o deskarskih začetkih, o tem, kako doživlja uspeh, kaj ji pomeni deskanje in kaj jo..
Hildegard Wortmann, članica uprave AUDI AG za prodajo in trženje ter članica uprave Volkswagen Group za prodajo

prihodnost 28.09.2022

Prihodnost progresivne premijske mobilnosti

Audi s konceptnimi vozili družine sfer oblikuje prihodnost mobilnosti. Članica uprave družbe Audi Hildegard Wortmann pojasnjuje, kako se spreminja razvoj novih avtomobilov in poudarja, da je pri tem zelo pomemben trajnostni razvoj.
Prikaz dosega v električnih vozilih Audi daje zanesljivo sliko

E-mobilnost 28.09.2022

Prikaz dosega v električnih vozilih Audi kaže zanesljivo sliko stanja

Zanesljivost in poštenost izračuna dosega električnega avtomobila sta ključna predpogoja, da ste med vožnjo lahko brez skrbi, da bi obtičali na poti. Preostali doseg, ki ga prikazujejo električni modeli družine Audi e-tron, upoštevajo vse pomembne dejavnike in zagotavljajo realistično sliko stanja.
Formula1 Audi

Audi Sport 1.09.2022

Audi vstopa na dirke Formule 1

Znamka Audi vstopa v vrhunski razred motošporta. Od leta 2026 bo na svetovnem prvenstvu Formule 1 zveze FIA nastopila s posebej v ta namen razvitim pogonom, ki ga bodo izdelali v najsodobnejšem kompetenčnem centru družbe Audi Sport v Neuburgu. To bo po več kot desetletju prvič, da bo pogonski sklop..
Vozilo Audi e-tron med vožnjo na avtocesti. V ozadju hribi in gozd.

E-mobilnost 26.08.2022

"Audi e-tron extreme": vzdržljivostna preizkušnja

Z e-tronom na 1600 kilometrsko vzdržljivostno preizkušnjo od Bleda do Amsterdama skozi deset evropskih držav v 24 urah. Je to sploh možno?
Audi e-tron modeli baterije v indijskih rikšah

trajnostni razvoj 26.08.2022

Drugo življenje baterij iz vozil Audi e-tron v indijskih rikšah

Nemško-indijsko podjetje Nunam in Okoljska fundacija Audi bosta v začetku prihodnjega leta na indijske ceste poslala tri električne rikše, ki jih poganjajo rabljene baterije iz testnih vozil Audi e-tron.
DKW na dirkah med letoma 1929 in 1964

Audi Sport 26.08.2022

DKW na dirkah med letoma 1929 in 1964

V naslednjem prispevku iz zgodovine motošporta se osredotočamo na nastope podjetja DKW, enega največjih proizvajalcev motornih koles tedanjega časa in enega od štirih krogov znamke Audi. Že od leta 1921 je nizalo uspehe na dirkah motociklov z dvotaktnimi motorji, od leta 1929 pa z avtomobili DKW.
Pet tez o umetnosti

življenjski slog 26.08.2022

Pet tez o umetnosti

Zbiralec umetnin Christian Boros v umetnikih vidi mnenjske voditelje, ki tvorijo intelektualno avantgardo in premikajo svet naprej. Svoje razmišljanje je strnil v pet tez, ki govorijo o tem, zakaj je umetnost pomembna, zanj osebno in za družbo.
20 let modela Audi RS 6

modeli in tehnika 26.08.2022

20 let modela Audi RS 6: vrhunska zmogljivost v vsakdanji preobleki

Audi RS 6 že 20 let navdušuje privržence športnih avtomobilov po vsem svetu. Z impresivnimi zmogljivostmi in hkrati izjemno funkcionalnostjo za vsakodnevne vožnje je sooblikoval segment visokozmogljivih karavanov. Preberite, kako se je razvijal skozi štiri generacije izboljšav.
Franci in Biserka Križan:

življenjski slog 4.08.2022

Franci in Biserka Križan: "Povezujejo nas enake vrednote"

Pogovarjali smo se s Francijem Križanom, organizatorjem enega najbolj kakovostnih družabnih dogodkov z dobrodelnim poslanstvom v Evropi, Aninega plesa, ki ga kot glavni pokrovitelj že vrsto let podpira znamka Audi Slovenija. Povedal nam je več o sodelovanju, njegovi karieri in kako z ženo Biserko..
Audi e-tron GT z laserskim šovom v ozadju.

Audi doživetja 3.08.2022

Fotoreportaža: Anin ples povezuje preteklost in sedanjost

V čudovitem ambientu Kristalne dvorane Grand hotela Rogaška se je ponovno odvrtel veličasten Anin ples, ki ga je kot generalni pokrovitelj omogočil tudi Audi Slovenija. S svojo skoraj 200-letno tradicijo velja za eno najbolj unikatnih kulturnih prireditev pri nas. Poglejte foto utrinke z dogodka.
Audi in The Gray Man: Nove perspektive

življenjski slog 3.08.2022

Audi in The Gray Man: Nove perspektive

Žanr vohunskega trilerja se razvija v skladu s časom in znamki Audi ponuja priložnost, da prehod na električno mobilnost približa filmskim navdušencem vsega sveta. Podali smo se v zakulisje filma The Gray Man in si ogledali prednosti in izzive, ki jih električna vozila prinašajo na filmsko..
Zavoj v vznemirljivo novo smer

življenjski slog 3.08.2022

Zavoj v vznemirljivo novo smer

Joe in Anthony Russo že dolga leta sodelujeta z znamko Audi. V njuni najnovejši uspešnici The Gray Man imata poleg Ryana Goslinga in Ane de Armas pomembno vlogo tudi Audi RS e-tron GT in Audi Q4 Sportback e-tron. Z režiserjema smo se pogovarjali o tajnih agentih in evoluciji avtomobilov na velikem..
#TogetherWeChange: Audi na festivalu Greentech 2022

trajnostni razvoj 27.07.2022

#TogetherWeChange: Audi na festivalu Greentech 2022

Med 22. in 24. junijem je v Berlinu potekal največji evropski trajnostni festival Greentech. Obiskovalci Audijeve stojnice so lahko spoznali projekte, tehnologije in koncepte, s katerimi skrbimo za trajnostni razvoj v naši vrednostni verigi.
Mojstrovina

E-mobilnost 25.07.2022

Mojstrovina

Audi e-tron GT quattro je prvo serijsko vozilo z vsemi lastnostmi, ki bodo zaznamovale električne avtomobile znamke Audi v prihodnosti. Glavnemu oblikovalcu Marcu Lichteju smo zastavili devet vprašanj o avtomobilu, o katerem je sanjal že kot otrok.
Miti o avtonomni vožnji

prihodnost 20.07.2022

Miti o avtonomni vožnji

Kako bodo samovozeči avtomobili spremenili naša življenja? Kako dragi bodo? Bodo rešili težave s parkiranjem in varnostjo? V Audijevi študiji SocAIty so strokovnjaki z različnih področij razjasnili najpogostejše mite, ki med ljudmi krožijo o avtonomni vožnji.
Audi tip C

Audi Sport 20.07.2022

Dirkanje med letoma 1932 in 1939: doba srebrnih puščic

V času med obema vojnama so avtomobilske dirke postale zelo priljubljene. Tekmovanja na najvišji ravni so predstavljala odlično izhodišče za promocijo novo nastale znamke Auto Union, ki je z genialnimi tehnološkimi domislicami izdelovala vizionarske dirkalne avtomobile.
Špela Frlec

življenjski slog 23.06.2022

Dr. Špela Frlec: "Pomembna je celostna izkušnja stranke"

Z dr. Špelo Frlec smo se pogovarjali o sodobnih izzivih vodij in organizacij, ki jim kot poslovna coachinja, trenerka in svetovalka pomaga pri soočanju z njimi. Poudarja, da danes za uspeh podjetja ni dovolj le vrhunski izdelek, kupcem je pomembna celostna izkušnja, ki jo imajo z izdelkom...
Davčne ugodnosti službenih električnih vozil

E-mobilnost 23.06.2022

Davčne ugodnosti službenih električnih vozil

Januarja letos se je spremenila davčna obravnava električnih službenih vozil. Podjetja lahko za ta vozila uveljavljajo odbitek DDV, uveljavljajo lahko tudi olajšavo za vlaganja v zeleni prehod, ugodnosti pa imajo tudi zaposleni, ki vozilo uporabljajo v obliki ničelne bonitete. Preberite, kaj je..
Audijeva zgodovina motošporta

Audi Sport 23.06.2022

Začetki dirkanja v obdobju 1906 – 1926

Znamka Audi ima bogato dirkaško zgodovino, ki sega že v čas pred prvo svetovno vojno. Kakšni so bili začetki motošporta za štiri znamke, združene v logotipu štirih krogov?
Audi sledi viziji krožnega gospodarstva

trajnostni razvoj 22.06.2022

Audi sledi viziji krožnega gospodarstva

Audi vrednoti in spremlja različne pristope za izvajanje zaprtih zank v okviru celotne vrednostne verige, od zasnove, nabave materialov, proizvodnje, do ponovne uporabe in recikliranja materialov po koncu življenjske dobe vozila.
Osvežitve modelov Audi v novem modelnem letu

modeli in tehnika 22.06.2022

Osvežitve modelov Audi v novem modelnem letu

Kompaktni Audi A1 citycarver ima novo ime, vsestranski Audi A4 allroad quattro je dobil nov paket zunanjosti, Audi Q7 in Audi Q8 pa bosta odslej na voljo v treh novih barvnih različicah. Nadgrajena sta tudi športna modela Audi RS 4 Avant in Audi RS 5 – z novima paketoma, ki prinašata še več vozne..
S polno elektricno hitrostjo naprej

E-mobilnost 22.06.2022

S polno električno hitrostjo naprej

Znamka Audi nadaljuje začrtano pot k električni mobilnosti. Z močnimi številkami in pomembnimi mejniki znova dokazuje, da v e-mobilnosti vidi veliko več kot le električni pogon.
Sedeži prvega razreda

inovacije 20.06.2022

Sedeži prvega razreda

Del novega pristopa k oblikovanju notranjosti so tudi sedeži konceptnega vozila Audi urbansphere, ki s svojimi edinstvenimi značilnostmi ustvarjajo udobje prvega razreda. Podrobneje nam jih je opisal oblikovalec Rafael Falkenburger.
Konceptno vozilo Audi grandsphere kot del koncepta »re-generacija« predstavlja vizijo prihodnje mobilnosti na Milan Design Week 2022.

Audi doživetja 8.06.2022

Prihodnost napredka: Audi @ Milan Design Week

Izraz re-generacija pri znamki Audi opisuje našo vizijo napredka v jutrišnjem svetu – za dobro planeta, družbe in vsakega posameznika. To svoje prepričanje smo predstavili na letošnjem milanskem tednu oblikovanja Milan Design Week 2022.
Zelena energija z mlini na veter

trajnostni razvoj 26.05.2022

Z električnimi motorji in mlini na veter do zelene energije na Majorki

Francisco Trigueros se je med počitnikovanjem na španski Majorki domislil odlične ideje: stare mline na veter bi lahko opremili z rabljenimi motorji električnih avtomobilov in jih uporabljali za proizvajanje zelene električne energije.
E-mobilnost

E-mobilnost 26.05.2022

Vse za e-mobilnost na enem mestu

Pri podjetju Porsche Slovenija in pri znamki Audi vas lahko na poti v bolj zeleno prihodnost podpremo s celovito ponudbo e-vozil in vseh storitev ter izdelkov znamke MOON, ki jih potrebujete za e-mobilnost in energetsko samooskrbo. Zdaj na enem mestu vrhunskamobilnost.si.
Andraž Vehovar

življenjski slog 25.05.2022

Andraž Vehovar: "Avto je zame umetniški izdelek"

Andraž Vehovar, olimpijec, doktor kemije in podjetnik, je po zaključeni športni karieri kajak zamenjal za kolo. Z njim danes naredi celo več kilometrov kot z avtomobilom, čeprav ga ljubezen do avtomobilov spremlja vse od mladosti. Ima pa za avtomobile nekoliko specifičen okus. Kot nam je zaupal v..
Nova okna iz recikliranega avtomobilskega stekla

inovacije 25.05.2022

Nova okna iz recikliranega avtomobilskega stekla

Znamka Audi je s partnerskimi podjetji zagnala pilotni projekt, v katerem bodo z edinstvenim postopkom recikliranja poškodovana avtomobilska stekla lahko ponovno uporabili v serijski proizvodnji avtomobilov.
Telo in um potrebujeta prostor za počitek

življenjski slog 25.05.2022

Telo in um potrebujeta prostor za počitek

Yuan Yuan Tan se je na poklicno pot balerine podala po metu kovanca, nato pa postala najmlajša primabalerina v zgodovini baletnega ansambla San Francisco Ballet. Njen čas je skrbno razporejen med vajo in počitek, konceptno vozilo Audi urbansphere pa ji predstavlja oazo miru, kjer lahko spočije svoj..
Konceptno vozilo Audi urbansphere

prihodnost 20.05.2022

Etični vidiki avtonomne vožnje

Bodo v prihodnosti o naši varnosti odločali stroji? V Audijevi študiji SocAIty so se strokovnjaki poleg tehnoloških in pravnih izzivov posvetili tudi etičnim vidikom avtonomne vožnje. Samovozeča vozila bodo morala biti bolj varna od tistih, ki jih vozimo mi.
Ustvarjalno sodelovanje s kupci

podjetje 20.05.2022

Ustvarjalno sodelovanje s kupci

V oblikovalskem studiu znamke Audi v Pekingu je bilo konceptno vozilo Audi urbansphere oblikovano na povsem nov način. V procesu soustvarjanja so oblikovalci prisluhnili bodočim kupcem in ustvarili avtomobil, ki jim je pisan na kožo.
Audi A8

modeli in tehnika 18.05.2022

Slovenska premiera prenovljene limuzine Audi A8

Prenovljena zadnja generacija limuzine Audi A8 je zdaj na voljo tudi v Sloveniji. Ohranja prepoznaven videz, vrhunsko udobje in odlične vozne lastnosti, njeno prihodnjo naravnanost pa izražajo novi žarometi in več kot štirideset asistenčnih sistemov. Preberite, kaj so o tem paradnem modelu znamke..
Kirsten Green uspešna investitorka tveganega kapitala, ki podpira ljudi z inovativnimi idejami.

življenjski slog 25.04.2022

Kreativnost poganja naše sanje

Upravljavka tveganega kapitala Kirsten Green napredek postavlja na prvo mesto. Preberite, zakaj kreativnost vidi kot bistveni del napredka in zakaj moramo idejam dati prostor, da zaživijo.
DNK Audi vožnje

modeli in tehnika 25.04.2022

DNK Audi vožnje

V ustvarjanje značilne izkušnje vožnje z vozilom Audi je vloženega ogromno dela. Razvoj, prilagajanje nastavitev, obširne testne vožnje in najsodobnejša tehnologija zagotavljajo, da voznik v vsakem trenutku ve, da sedi v avtomobilu Audi.
Bleščeči novi pogled znamke štirih krogov

inovacije 25.04.2022

Bleščeči novi pogled znamke štirih krogov

Izjemni izzivi zahtevajo izjemne ideje. Oblikovalec Lukas Rittwage je po navdihu logotipa s štirimi krogi ustvaril “Audijeve oči”, prepoznavne nove žaromete, ki bodo krasili prihodnje generacije vozil znamke Audi.
Sonja Litaj in Audi A4 Avant

življenjski slog 25.04.2022

Sonja Litaj: "Znamka mora imeti značaj prvaka, ne posnemovalca"

Sonji Litaj je kreativnost način življenja. Navdušujejo jo ideje, ki so drugačne in izstopajo iz povprečja. Preberite, kaj nam je povedala o svojem delu, življenju in o avtomobilih Audi, ki jim je zvesta že več kot 20 let.
Okoljska fundacija Audi sodeluje pri čiščenju Donave

trajnostni razvoj 25.04.2022

Okoljska fundacija Audi sodeluje pri čiščenju Donave

Okoljska fundacija Audi podpira projekte, ki varstvo narave povezujejo s sodobnimi tehnologijami. Ob dnevu Zemlje je v sodelovanju s še tremi partnerji v Romunijo poslala posebno plovilo, ki bo pet tednov iz Donave odstranjevalo plastiko in druge odpadke.
Na idealni poti do večje trajnosti

trajnostni razvoj 22.04.2022

Na idealni poti do večje trajnosti

Smučarski as Felix Neureuther je zaradi podnebnih sprememb v skrbeh za prihodnost belih strmin. Svoj idealni avtomobil je našel v modelu Audi RS e-tron GT, ki ni le športen, ampak tudi trajnosten. Preberite, kako je z njim zadovoljen in na kakšne načine pri znamki Audi skrbimo za zaščito podnebja.
Štirje krogi v svetovnem vrhu

modeli in tehnika 21.04.2022

Štirje krogi v svetovnem vrhu

Audi e-tron GT quattro je veliki zmagovalec letošnjih svetovnih avtomobilskih nagrad World Car Awards v kategoriji zmogljivih avtomobilov. Za Audi je to že 11. avtomobilski 'oskar', s katerim je postal najuspešnejši proizvajalec avtomobilov v zgodovini teh prestižnih nagrad.
Konceptno vozilo Audi urbansphere: novo življenjsko okolje, ustvarjeno za megamesta

prihodnost 20.04.2022

Konceptno vozilo Audi urbansphere: ustvarjeno za megamesta

Dočakali smo še tretje konceptno vozilo iz nove družine sfer, ki z najrazkošnejšo notranjostjo doslej in visokotehnološko opremo preživljanje časa med vožnjo povzdiguje na novo raven. Spoznajte konceptno vozilo Audi urbansphere.
Danilo Ferjančič in Audi Q4 e-tron

življenjski slog 5.04.2022

Danilo Ferjančič: razvijamo povsem nove poslovne modele

Avtomobilska industrija je sredi velike preobrazbe. Podjetje Porsche Slovenija je v teh spremembah našlo nove poslovne priložnosti in začelo razvijati nove poslovne modele e-mobilnosti. Kakšni so, kako se razvija e-mobilnost v Sloveniji, kako se spreminja avtomobilska industrija in kaj še lahko..
Audi e-tron GT quattro luči

modeli in tehnika 5.04.2022

Izbira luči v modelih Audi e-tron GT

Električne modele Gran Turismo lahko po sprednjih in zadnjih lučeh takoj prepoznate. Luči pri znamki Audi že dolgo zagotavljajo več od varnosti, so presek tehnologije in designa. Preberite, kaj omogočajo in katere možnosti luči so na voljo pri modelih e-tron GT quattro in RS e-tron GT.
holoride: Najboljše obeh svetov

inovacije 25.03.2022

holoride: Najboljše obeh svetov

Tehnologija holoride potnike na zadnjih sedežih popelje v svet navidezne resničnosti. Od poletja bo na voljo v izbranih modelih Audi.
Solarna razsvetljava za oddaljene amazonske vasi

trajnostni razvoj 25.03.2022

Solarna razsvetljava za odročne amazonske vasi

Oddaljene vasi v amazonski regiji brez zanesljive povezave z električnim omrežjem bodo lahko uporabljale solarno razsvetljavo zahvaljujoč pobudi nevladne organizacije Litro de Luz Brasil, ki sta jo podprli Okoljska fundacija Audi in Audi do Brasil.
Audi A6 Avant e-tron

prihodnost 25.03.2022

Avant jutrišnjega dne

Pri znamki Audi odločno nadaljujemo z električno ofenzivo. Spoznajte najnovejše konceptno vozilo Audi A6 Avant e-tron, predhodnika nove generacije karavana s povsem električnim pogonom.
AudiStream: spletni ogled tovarne Audi Bruselj

Audi doživetja 24.03.2022

AudiStream: spletni ogled tovarne Audi Bruselj

Zdaj si lahko kar od doma pogledate, kako nastajajo električni avtomobili družine Audi e-tron v naši tovarni v Bruslju. Poglejte, kako se je modernizirala, preobrazila v ogljično nevtralno lokacijo in pokukajte v zakulisje proizvodnje avtomobilov.
Audi RS e-tron GT FC Bayern Edition

E-mobilnost 24.03.2022

Električno potovanje po Evropi

V znak novega partnerstva med Audijem in nogometnim klubom Bayern smo naš povsem električni Audi RS e-tron GT preoblekli v nogometni dres in se odpeljali na potovanje od Münchna do Salzburga.
Stéphane Peterhansel in Edouard Boulanger

Audi Sport 24.03.2022

Čustvena prva skupna zmaga v puščavi

Znamka Audi se je s tehničnimi inovacijami znova zapisala v zgodovino motošporta. Po debiju s štirimi etapnimi zmagami na januarskem Rallyju Dakar je dirkalnik Audi RS Q e-tron na dirki v Abu Dabiju že na svojem drugem tekmovanju odpeljal tudi svojo prvo skupno zmago.

E-mobilnost 4.03.2022

Domača sončna elektrarna

Veliko lastnikov električnih avtomobilov se odloči tudi za domačo sončno elektrarno, se jim pa ob tem porajajo nekatera vprašanja. Za lažjo odločitev so strokovnjaki MOON pripravili primer izračuna in nekaj nasvetov.
Posebna razstava z naslovom Der fünfte Ring (Peti krog)

Audi doživetja 3.03.2022

Digitalni obisk muzeja z aplikacijo Audi Tradition

V Audijevem muzeju v Ingolstadtu si lahko vse do jeseni ogledate posebno razstavo o slavni znamki NSU, predhodnici današnje znamke Audi. Zahvaljujoč novi aplikaciji Audi Tradition pa lahko legendarne avtomobile in motocikle spoznate tudi na daljavo.

E-mobilnost 3.03.2022

Premagovanje norveške zime z modelom Audi e-tron

Tehnični strokovnjaki znamke Audi so že pripravili nekaj nasvetov o tem, kako ravnati z električnim avtomobilom pozimi za njegovo optimalno učinkovitost. Kako pa se električno vozilo obnese v praksi prave nordijske zime? Norveška družina, ki Audi e-tron vozi že od leta 2019, deli svoje izkušnje.
Audi Kitajska

prihodnost 18.02.2022

Preizkušanje avtonomne vožnje na Kitajskem

Naredili smo nov pomemben korak pri razvoju rešitev za avtonomno vožnjo: v kitajski metropoli Wuxi smo kot prvi na svetu na javnih cestah preizkusili popolnoma avtomatizirano vožnjo 4. stopnje s tehnologijo V2X.
Ustanovitelj festivala Greentech Marco Voigt

trajnostni razvoj 17.02.2022

"Potrebujemo nova zavezništva"

Z ustanoviteljem festivala Greentech Marcom Voigtom smo se pogovarjali o širitvi dogodka preko meja, o ekološko ozaveščenem življenjskem slogu, o moči srečnih naključij in tudi o trajnostnih pajkicah.
Rally Dakar

Audi Sport 17.02.2022

Do ciljne črte s spretnostjo in strastjo: Rally Dakar 2022

Na Rallyju Dakar 2022 je Audi z dirkalnikom Audi RS Q e-tron upravičil svoj sloves pionirja v motošportu. Dirkalnik z inovativnim električnim pogonom je podjetju Audi prinesel prve etapne zmage na najtežjem rallyju na svetu. Zbrali smo odzive udeležencev.
2020-01-AudiLab_newsletter_01
2020-01-AudiLab_newsletter_01

Novičnik

AudiLab Slovenija

Enkrat mesečno iz naše online revije AudiLab Slovenija pripravljamo izbor zanimivih člankov o inovacijah, e-mobilnosti, trajnostnem razvoju, doživetjih, življenjskem slogu, Audi športu in posebnih ponudbah iz našega prodajnega programa. Naročite ga v svoj e-nabiralnik.

Naročam novičnik